fbpx

Sovrum inspo – tips att hitta du din stil

Letar du sovrum inspo? Sluta leta för här går vi igenom allt ni behöver veta. Att inreda ditt sovrum kan vara svårt om du inte har en aning om var du ska börja. Ditt sovrum är fristaden du drar dig tillbaka till efter en stressig dag, så det är viktigt att se till att det är som du gillar det. När allt kommer omkring, vad är poängen med att tillbringa större delen av tiden i ett rum som du inte gillar?

Från modern stil till lantligt rustikt, det finns ett brett utbud av sovrumsinredningsstilar att välja mellan för att hitta en som bäst passar din personlighet. Men hur etablerar du vad du behöver i en sovrumsstil? Hur vet du att en viss stil är bäst för dig?

LÄS MER: Inreda liten hall till större bästa tips

I den här artikeln diskuterar vi de olika sovrumsstilarna som skulle passa utmärkt för dig, men innan dess pratar vi om moodboards och den avgörande roll de spelar för att ge inredningsprojekt vägledning.

Sovrum inspo

Planera och gör sovrum Moodboards

Att dyka rakt in i ett inredningsprojekt utan ordentlig planering kan bli platt fall. Då är att göra Moodboards helt väsentliga i ett projekts inledande planeringsfas. En moodboard är en visuell representation av ett designprojekts idéer. Se det som ett kollage av bilder. Det hjälper dig att utforska idéer och bestämma ett utrymmes allmänna stämning, färger, stil och allmänna känsla.

När dina idéer finns på ett ställe kan du gå tillbaka och se vad som är praktiskt och vad som inte är det. en moodboard informerar därför vilken riktning din design kommer att ta och hjälper till att undvika potentiella misstag. Beroende på vilken riktning ditt sovrumsinredningsprojekt kommer att ta, finns det många sovrumsstilar att välja mellan.

Välj rätt sänggavel är A och O

Alla snygga sänggavlar ovan finns HÄR

Sovrummet börjar med att köpa rätt sänggavel! Sänggaveln är basen för hela sovrumsinredningen, så välj med omsorg. En klassisk lyxig sänggavel i sammet kan vara den perfekta basen att utgå ifrån.

10 snygga sovrumsstilar och inspo

Förväntar du dig en makeover i sovrummet? Här är några stilar du kan experimentera med:

1. Modern trendig sovrumsstil

Samtida betyder en stil som är närvarande och trendig just nu, så förändringar är att vänta. Modern design inkluderar nu stilar lånade från slutet av 1900-talet, där det fanns en liten avvikelse från modern design till ett mer naturligt utseende.

Element för ett modernt sovrum inkluderar:

• Naturligt ljus: Moderna sovrumsinredningar använder naturligt ljus för att skapa en ljus och luftig känsla som är idealisk för avkoppling. Dessa sovrum har stora fönster, glasväggar och takfönster.
• Naturliga färger: moderna sovrum tenderar att vända sig mot neutrala färgpaletter. Färger som kommer att vara bra för dessa interiörer inkluderar bruna, krämer, beige, solbrända och taupes. När det gäller trätonerna finns det ingen mellanväg när det kommer till samtida interiörer; det är antingen ljust eller väldigt mörkt.

SHOPPA FAVORITER

Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Nordic Nest
1 3691 825
Nordic Nest
2 0953 499

Foto husochhemma.se

2. Klassiskt sovrum

Den traditionella designen är inte så gammal eller daterad som du kanske tror. Medan stilen är rotad i det förflutna kan du omfamna den för att skapa vackra interiörer.

Nyckelfaktorer för ett klassiskt sovrum inkluderar:

• Symmetri: Eventuella garderober eller fodral är placerade i mitten eller har speglade föremål på vardera sidan av sovrummet. Tanken bakom allt som kommer i par är att balansera utrymmet runt en brännpunkt.
• Rika färger: Rika toner och mörka träslag är vanliga i traditionella interiörer. Mahogny-, valnöts- eller körsbärsgolv används, och accentfärgerna sträcker sig från grönt till djupt brunt och rött.
• Möbler: Möbler i traditionella sovrum är kraftiga och gjorda av träslag som körsbär eller mahogny. Elegant high-end tyger som läder eller siden används.

3. Industriell stil

Den industriella stilen omfattar de element som andra designstilar är angelägna om att dölja. Industriella sovrum gör sitt bästa för att förena funktionalitet och estetik, och deras nyckelelement inkluderar:

• Exponerat kanalsystem: Detta är en bas i industriell stil, och förutom att göra rörunderhåll enkelt, skapar exponerade kanalsystem öppnare tak och planlösningar.
• Neutrala material: Stilen använder främst neutrala färger och metalliska ytor. Solver, nickel och koppar kombineras med träytor för att bevara utrymmets industriella känsla.

Foto Houzz

4. Lantligt sovrum

När du föreställer dig ett sovrum i i lantlig stil, tänker du på varma trägolv och tjocka textilier. Hela konceptet med att inreda ditt sovrum i lantstil är att få det varmt och välkomnande.

Nyckelelementen för lantligt sovrum inkluderar:

• Färgalternativen sträcker sig från lugnande toner till livfulla nyanser.
• Rustika trämöbler och naturfibrer
• Tjocka, mysiga kuddar
• Vintage konstverk
• Frilagda strålar
• Rustika fönster
• Polerat trägolv

5. Marint New England sovrum

Varför åka till kusten när du kan ta med kusten till ditt sovrum? Strandens lugn och stillhet är en känsla som är svår att glömma, varför fler och fler människor designar sina sovrum med marin inredning.
Ett sovrum med marin New England stil har följande egenskaper:

• Coastal Colours: Dessa inkluderar alla nyanser och nyanser av blått, beige, gult och vitt.
• Konst med strandtema: Bilder av havets liv, som sjöstjärnor, sköldpaddor etc., hjälper till att sätta en personlig touch till ditt sovrum i kuststil.
Ett annat avgörande element för kustinspirerade sovrum är slitna rustika marina möbler.

Ni hittar inredning ovan HÄR

6. Rustikt sovrum

Den rustika inredningsstilen vinner popularitet tack vare dess uppror mot det minimalistiska schemat som har dominerat inredningsvärlden länge. Om du vill undkomma stadslivets kaos är ett rustikt sovrum rätt Vägen att gå.
De viktigaste egenskaperna Hos Ett Sovrum i rustik Stil är:
• Inredning i Varma Toner
• Återvunna Möbler
• beat-up Förvaringsboxar
• Överdimensionerade Mattor
• En Vacker Sammanställning AV -texturer med Färgklickar Och Olika Mönster

7. Skandinaviskt sovrum

Den Skandinaviska Inredneingsstilen Hämtar Inspiration Från Norden, Och Dess Huvudfokus Ligger På funktionalitet Och Enkelhet.
Några av dess nyckelelement inkluderar:
• Minimal inredning
• Rena, Enkla Linjer
• Fuskpälsaccenter Och Tjocka Stickade Filtar
• Neutrala Färger Och Ljusa Vita Med en Touch AV Svart Och Brun

Foto Stonewall.se

8 . Populära Japandi stilen

Denna inredningsstil har börjat växa sig stor redan 2021. Det är stilen som kombinerar två minimalistiska favorit inredningsstilar, Japan och Skandinavisk stil.

Stilen är en spännande blandning mellan minimalism och effektivitet. Japandi är ett mer minimalistiskt förhållningssätt till ett hem, utan att det för den skull känns som ett kliniskt sterilt showhem. Den passar även bra i denna tid av hållbarhet, då man kan enkelt göra om gamla trämöbler till nya.

Den Nordiska delen av Japandi stilen är metall, raka linjer mixat ihop med mysigheten som kommer med en önskan om värme i hemmet (annars känd som “hygge”). De japanska elementen som kommer in är material som rotting och bambu. Varma material som trä mixas med mer kalla som metall och sten. Japandi är en mix av det bästa inom modern inredning kan vi säga.

STILTIPS: De populära ribbväggar i trä passar perfekt till den minimalistiska Japandi stilen, se bild ovan.

INREDNINGSVIS SHOP

Newport
11 495
Newport
4 699 SEK
15 695
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Newport
21 595
Newport
10 795
Newport
41 995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis