Äntligen dags för drömlik sovrum inspiration igen, idag av det gyllene slaget. Jag har varit besatt i guld och guldiga detaljer ett tag detta låter jag smitta av sig i dagens inlägg. Jag älskar sidor med lyxig sovrum inspiration och kan förlora mycket tid upptagen av att skrolla igenom alla sköna glammiga sovrum…suck :)

Sovrum med guld detaljer i fokus är just nu favoriten i min bok. Såhär i juletider passar ju även lite sovrums inspiration i guld bättre än någonsin eller vad säger ni :)

Sovrum inspiration

sovrum inspiration

Sovrumsinredning guld tips

Häng med in i en glänsande sovrumsdröm fylld av guld, glitter och fullfjädrad glamfaktor

Picture 094sovrum inspiration guld

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Guld + Päls = SANT en riktigt glänsande het kärlekshistoria har de här två inredningsdetaljerna. Hm home säljer de här läckra grejerna ovan och har i år ett härligt julsortiment fullt av guld & glamourrrrr :)

sovrum inspiration klassisk

Sovrum inspiration med klass:

Ibland räcker en gyllene detalj för att få mer lyxig känsla, som i detta fallet med guldspegeln glänsande i bakgrunden. För mycket av det goda är aldrig bra vare sig det gäller guld i sovrummet eller julmat i tonvis :)

sovrumslampor

 

sovrum 2

sovrum inspiration 5

sovrum inspiration3

Katten struntar helt i guldtrenden han föredrar päls både den på sängen och sin egen i äkta vara:)

Jullovstips: köp en risig gammal brun rokokomöbel ( eller ta farmors på vinden :) slipa den och måla sedan  i matt guldfärg SÅ SNYGGT och passar i det romantiska sovrummet :)

Sovrum inspiration i guld

Där fick ni en rejäl övderdos av sovrum inspiration i guld :) Ibland räcker det dock bara med en enda detalj som en pompös guldspegel för att få sovrummet att osa glam och royalty. Det är även väldigt fint just till jul att mixa guldiga och silverfärgade material. Beige och guld smälter också samman fint och gärna med vit bas i bakgrunden. Det får dock aldrig bli guld på väg mot smaklöst ala ett dåligt 80-tals disco med mer känsla av hor än glamour :)

Använd därför inte för glansiga porriga tyger av guld utan mer matta guldiga toner som ni ser ovan. Sammet i guldfärgat tex. är matta och kan bli en perfekt bas i bakgrunden som gardiner och blanda gärna med några kuddar lite lagom glansigt guld som thaisiden. Just på jul passar det perfekt att matcha guld med päls, ös loss med pälsplädar och pälskuddar och mixa dem med några lyxiga gulddetaljer.

Guld inredning enligt Feng Shui:

Guld är en färg som står för rikedom och framgång i pengar enligt Feng Shui. Måste man verkligen förklara varför?  Guld är en lyxig dyr metall som uppskattats och kopplats ihop med rikedom i alla tider. Vill man bringa mer tur i pengar till hemmet ska det smyckas med mycket guld. man kan tex. göra ett litet altare för tur i pengar där man har guldmynt, guldsmycken, eller guldramar med bilder på människor eller familjemedlemmar vars visdom och ekonomiska framgång du beundrar.

Om du älskar showen The Apprentice, till exempel, så kanske du kan lägga in en bild av Donald Trump i detta hörn av ditt hem eller kontor. Alternativt kan man ha gyllene statyetter, skyddsänglar eller helgon.

Vem vet med mycket guld i dekoren därhemma kanske man slipper spela på Triss i jul :)

Hoppas nu att dagens sovrum inspiration får er vilja gulda till sovrummet , så det ser ut som en miljon :)

Vad gillar ni guld i inredning ??

LOVE M

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

15 Comments

  1. These lovely touches of gold add warmth and glamour which is exactly what we need at this time of year. Thank you for your comment. I’m fine just a little behind with my blog reading and commenting having been in Dubai and then we had an unexpected trip to Germany!

  2. Sv: Jaa, det gör de verkligen! Älskar att ha fräscha blommor hemma :)

    och härlig inspo, katten på bilden var ju bara för söt!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.