10 tips för att inreda liten sommarstuga mysig

En sommarstuga kan ha många användningsområden, speciellt under de varma årstiderna då man vill vara mer utomhus. Förutom att lägga till en iögonfallande funktion till din trädgård, erbjuder en sommarplats ett personligt utrymme att koppla av i. Oavsett om du tänker använda den för att underhålla dina gäster eller njuta av dina favoritläsningar, måste du tänka mycket på hur du inreder ditt sommarhus.

LÄS MER: Så kan ni inreda husvagnen för lyx glamping

Här går vi igenom olika sätt att göra ditt sommarhus till ett drömställe i det gröna att längta till!

Sommarstuga – inspo och tips

Go Bold med inredningen

Sommaren är årets ljusaste årstid, så det är inte en överraskning att djärva färger alltid kommer att stjäla rampljuset. För inredningen, överväg uttalande nyanser som efterliknar det soliga vädret för att säkerställa att du håller dig på rätt spår. En bra idé är levande gula, vallmoröda och rika apelsintoner för en klassisk look.

Korall är ett populärt tema som beskrivs som en varm korallnyans med lyxiga guldtoner för att ge energi till alla utrymmen. Och vem skulle inte vilja belägga sina väggar i denna glada färg? Om det inte låter tilltalande att måla dina väggar i ljusa nyanser, välj en enskild vägg. Det accentuerar specifika element i ditt utrymme samtidigt som det säkerställer att du fortfarande kan lägga till färgklickar. PASTELLER är vägen att gå

Om du vill ha en lugnande och inbjudande interiör, är PASTELLER ett bra ställe att börja. Dessa dämpade toner är tillräckligt subtila för att ge ditt utrymme den tidlösa looken samtidigt som de lägger till färgstänk. Gult, grönt, blått och rosa är några PASTELL-favoriter, så försök att integrera en av dessa nyanser i ditt sommarhus.

Det kan aldrig gå fel med vit

Färgen vit har en tidlös känsla. Den fräscha tonen skapar en tom duk och ger även illusionen av ett större utrymme om du har ett trångt sommarhus. För att dra mest nytta av denna färg, överväg att måla golvbrädor i samma färg. Dessutom låter en vanlig bakgrund dig integrera möbler, möbler och tillbehör i olika nyanser.

Även om orörd vit rekommenderas, kan du alltid lägga till lite djup till dina väggar med toner av elfenben, grädde och äggskal. Mjuk vanilj är också ett annat alternativ att överväga. Det värmer upp dina väggar samtidigt som du ser till att du fortfarande har en skarp bakgrund att arbeta med.

SHOPPA FAVORITER

Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Nordic Nest
1 3691 825
Nordic Nest
2 0953 499

Håll sakerna rustika

En annan dekorationsidé du kan hämta inspiration från är rustikt gammalt trä. Resultatet är en behaglig rustik look som kan passa bra i många sommarhus. Om rustik är din favo, kanske du vill matcha med jordnära toner som finns i din trädgård. Några bra alternativ som kommer att efterlikna din blomstrande sommarträdgård är läckra gröna och rika jordbruna.

Affischer på väggar

Det finns mer med väggar än bara måla. Du kan till exempel alltid lägga till fler detaljer med hjälp av vackra konstverk. Alternativt kan du välja affischer från fantastiska porträtt eller dina favoritfilmer. Att hänga ramar av dina bilder är också en välkommen idé, liksom att måla en väggmålning.
Ett annat sätt att ge dina sommarhusväggar lite karaktär är att hänga upp en matta som blir en fantastisk accentdel. Mattor gör också att ditt utrymme känns varmt och inbjudande och är en bra ljudisoleringslösning.

Snygga golvmattor

De flesta sommarhus har trägolv. Detta beror på att trä passar bra med de flesta trädgårdar och är hållbart och prisvärt. Men om du vill höja ditt utrymme bör du öka ditt spel. En bra idé för att uppnå detta är att skaffa golvmattor. Du kan välja ett mönstrat eller vanligt alternativ, förutsatt att det ger en varm under foten. Om dina möbler och väggar är minimalistiska, överväg att skaffa blommiga, geometriska eller marockanska mattor för att lägga intresse för ditt utrymme.

Smidig kökssoffa ovan HÄR

Små möbler

Naturligtvis kan ett mysigt utrymme inte vara komplett utan plyschmöbler att sjunka in i. I ett litet sommarhus kan en soffa lätt trånga utrymmet. Välj därför sittsäckar eller bärbara sittplatser. När du väljer möbler till ditt sommarhus, bör din övervägande vara hur du tänker använda ditt utrymme. Om du planerar att använda det som en plats där du kan gå för att få jobbet gjort, behöver du en stol och ett skrivbord.

Andra element du kan lägga till inkluderar:

• Fåtöljer
• Fotpallar
• Ett förvaringsskåp
• Ett kaffebord

Fokus på detaljer och textil

Att ta in mjuka möbler är ett fantastiskt sätt att ge din sommarhusinredning lite färg. Förutom mattor finns här andra sätt att möblera och tillbehöra ditt sommarhus:

• Använd slängfiltar och prydnadskuddar för att skapa en sammanhållen look
• Skaffa persienner eller gardiner för avskildhet. Gardinerna bör vara lätta för att tillåta korrekt luftcirkulation.
• Lägga till prydnadssaker, prydnadsföremål och ramar
När det kommer till möblering och tillbehör till ditt sommarhus bör du aldrig glömma att hålla dig till ett tema. Genom att göra det säkerställer du att din inredning inte ser kaotisk eller osammanhängande ut.

Mysig belysning

Om du planerar att tillbringa flera nätter i ditt sommarhus rekommenderar experter att du lägger till lampor för en varm och hemtrevlig känsla. Du kan också använda sladdlösa lampor eller batteridrivna ljus. Fairy lights är ett lika bra val. Förutom att se bra ut både inuti och på utsidan, kan dessa lampor enkelt hängas för att lysa upp vardagliga utrymmen som mörka hörn och till och med dina golvkanter.
Andra dekorationsidéer för ett litet sommarhus

Här är några andra idéer för att piffa upp ditt lilla sommarhus:

• Anlägg en härlig gångstig
• Omge huset med växter
• Gör en matplats på däck
• Bli helt blå

Foto: Polarpumpen

Slutgiltiga tankar – inreda sommarstuga

Prova dessa sommarhusinredningsidéer, och på nolltid förvandlar du din trötta trädgårdsbod till en lugnande och avkopplande plats. Naturligtvis finns det flera faktorer att ta hänsyn till, som färgfärg och vilka möbler och inredningar man ska använda.

Hur kan jag få ett mysigt sommarhus?

Du kan få ett mysigt sommarhus med hjälp av följande tips:
• Förbättra isoleringen
• Innehåller mattor för en varm under foten
• Att få mjuka möbler av hög kvalitet
• Lägga till mysig belysning
• Måla om väggarna

Vilka möbler ska jag använda i ett sommarhus?

För ett sommarhus, överväg att skaffa en bekväm soffa eller bärbara sittplatser, beroende på överflöd av utrymme. Du kan också slänga in ett litet soffbord och fotpall. Ett skrivbord och en stol skulle vara en bra idé om du ska använda utrymmet för arbete.

SHOPPA FAVORITER

Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Nordic Nest
1 3691 825
Nordic Nest
2 0953 499

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

5 kommentarer

Eva, Tinibelli måndag, juli 14, 2014 - 08:17

Ja, om det är så där fint kan det nog funka med en friggebod! Fantastisk sommarbostad med bara det mest nödvändiga.

Svara
Brenda Figuereo tisdag, juli 15, 2014 - 01:16

Hello! In october of 2013, you published a comparison piece titled Eames vs Anton. I love this Anton chair but do not see it anywhere on the web! Its by MIO Furniture but I cannot find contact info, price or the chair anywhere! Would love a lead if you could kindly steer me towards the company website. Thee only MIO I found does not carry the elusive Anton… :)

Svara
Stoffisen tisdag, juli 15, 2014 - 20:02

WOW vad häftigt vännen!
Det var ju en superrolig idé att förvandla en friggebod till en stuga :D

Var får du alla idér till inlägg ifrån?!

Kram
Stoffe

Svara
Ulrika Nygren Sädbom torsdag, november 24, 2016 - 06:36

Var är våningssängen köpt?

Svara
Maria Ljungström torsdag, november 24, 2016 - 19:40

Hej bilderna är hämtade som inspiration från Sköna Hem så jag vet tyvärr inte det :)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 kommentarer 1,1K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis