Sommar sol och många lata dagar står framför oss. Visst är det en härlig tid den som kommer nu. Det är dock mindre härligt med svidande ögon och rynkor med botoxvarning :(

Därför har jag letat fram några riktigt sköna solglasögon att möta sommaren med från Ray-Ban.

Solglasögon

optiker online

 

 

solglasogon

Solglasögon

Ett butikstips är Campadre som nu har kampanj på Ray-Ban och ni kan därför få de här snygga solglasögonen till kanonpris. Märket Ray-Ban härstammar från Amerikanska flygvapnet och den första klassiska pilotglasmodellen kan aldrig gå fel enligt mig. Sedan dess har Ray-Ban kommit med massor av andra heta modeller på solglasögon.

Solglasögonens historia:

För 10.000 år sedan tvingades jägare och samlare skydda ögonen från bländande reflektioner i istidens kritvita snötäcke. Deras uppgift var främst att skaffa föda och de fick inte bli snöblinda. Lösningen blev glasögon av trä eller ben med en smal springa i.

På 1100-talet satt kinesiska domare med ögonen dolda bakom mörka glasögon. Vittnena skulle inte kunna avläsa domarnas känslor och anpassa sig efter dem. Glasögonglaset var tillverkat av tunnslipad brun kvarts. Faktiska solglasögon utvecklades först runt år 1900. De blev moderna när stumfilmsstjärnorna började använda dem för att skydda sina ögon mot det starka studioljuset. Nutida stjärnor använder solglasögon bara för att se sexiga ut och skydda sig från paparazzis elaka blixtar.

Det som är det allra BÄST med heta shades (förutom att man blir moviestar-lik) är att det bakom dem, går att stirra hejvilt på heta sommarspan utan att det syns… tsss :)

Skynda fynda brillor för en spanvänlig sommar nu :)

LOVE M

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

  1. Snygga! Gillar speciellt de på andra bilden andra :)

    SV: Tack snälla du! Valborg var väldigt fint iår :D Men det kunde varit bättre väder ;)

    Önskar dig en fortsatt finfin lördagskväll!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.