fbpx

10 lyxiga sminkbord för perfekt makeup

Vilken flicka drömmer inte om ett eget glammigt sminkbord? Det har nog flickor och kvinnor gjort i alla tider, sedan sminkbordet uppfanns. Det är för att många av oss vill känna oss som moviestars därbortemellan. Att ha ett eget sminkbord gör att man känner sig lite extra på många vis. Det blir även roligare att sminka och göra sig i ordning. I detta inlägg kommer vi gå igenom sminkbordets historia. Vi tipsar även om 10 grymt snygga och lyxiga sminkbord.

Ni hittar lyxigt sminkbord ovan HÄR

Ni hittar bord ovan HÄR

Ni hittar sminkbordet ovan HÄR

Ni hittar bordet ovan HÄR

Sminkbordets historia

Ett Sminkbord är en visuell registrering av mänsklighetens ständigt föränderliga idéer om stil, skönhet och samhälleliga normer. Det betyder mer än att visa upp historiska trender inom design och konstnärskap. Det ger insikt i andra aspekter av det förflutna, inklusive klass, skönhetsstandarder och kvinnlighet.

Låt oss ta en titt bakåt och utforska sminkbordets historia!

Ursprung

Chansen är stor att när du tänker på ett sminkbord, tänker du på ett stort fåfänga med stora speglar och täckt med skönhetsprodukter. Kanske föreställer du dig också en bekväm stol och den typ av belysning som kändisar använder.
I verkligheten har sminkbordet mycket ödmjukare ursprung.

Grundordet “fåfänga” kan följas till 1200-talet och kopplas till den latinska roten vanus, ett ord som betyder “tomt och meningslöst.” Det involverade inte narcissism förrän på 1300-talet.

Bortsett från det dök idén (och termen) av sminkbordet inte upp förrän i slutet av 1700-talet. Det var bara på amerikansk engelska som “sminkbord” och “fåfänga” blev utbytbara termer. I Australien kallas dessa pjäser “hertiginnor”. Även om sminkbord som vi känner dem inte dök upp förrän i slutet av 1700-talet, har det funnits särskilda utrymmen för att sminka sig, fräscha upp, etc. sedan de gamla egyptierna.

Egyptierna använde burkar och andra små kärl för att hålla smink och toalettartiklar. De begravde dessa containrar med sig och lämnade efter sig några av de bästa exemplen på tidiga kosmetiska lådor. Allt eftersom tiden gick fortsatte folk i allmänhet att använda bärbara toalettartiklar

Till exempel, forntida romare tog speglar samt smink gjord av animaliskt avfall. Dessutom var förgyllda puderlådor en populär gåva som överklasskineser gav till potentiella romantiska partners. När europeiska hem började dedikera specifika rum som antingen sovrum eller badrum, uppstod “toalettbordet”.

Förutom att ha ett handfat för att diska, användes dessa tidiga kommoder för att lagra smink och andra kosmetika, inklusive rakhyvlar för båda könen.

Ni hittar bordet ovan HÄR

SVARTA SMINKBORD

Ni hittar svart bord ovan HÄR

Ni hittar bord ovan HÄR

MODERNA SMINKBORD

Ni hittar modernt makeupbord HÄR

Ni hittar bord ovan HÄR

Ni hittar Jotex sminkbord ovan HÄR

Slutsummering – sminkbord historia

I slutet av 1600-talet blev användningen av sminkbord en aktivitet för rika aristokrater och adelsmän och kvinnor, och designen på dessa bord utvecklades naturligtvis för att återspegla denna formalitet.

Denna förändring sammanföll med en vändning inom dammodet, där välbärgade män och kvinnor över hela Europa började lägga mer tid på sitt hår, smink och påklädning. Denna längre process innebar fler tillbehör och kosmetika, så naturligtvis behövde kvinnor större behållare för att lagra sina föremål.

Dessutom var kungligheterna ofta omgivna av hovadel de flesta gånger under dagen. En kvinnas långa sminkrutin blev en social händelse centrerad kring det vackra sminkbordet.

Allt detta får mig att tänka på den gamla discodängan Mr Vain från 90-talet. Men i detta fallet är det mer MISS Vain:)

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis