fbpx

Smartphone som mode accessoar

Årets must-have är inte en handväska, om man får tro stilexperterna – det är ett Louis Vuitton-telefonfodral, eller ett unikt skal du designat själv. De flesta av oss har vår smartphone med oss, vart vi än går. Vad har du närmast dig just nu, din plånbok, dina nycklar eller din telefon? Svaret är troligtvis din telefon, så det är bara logiskt att årets accessoar inte är en handväska, utan ett skal eller en telefonväska.

Vi har telefonerna till så mycket mer än bara kommunikation. Vi betalar räkningar, vi kollar kartorna, vi kikar på trenderna på Instagram, och vi spelar spel. De flesta har ett flertal smarta appar och spel som de regelbundet använder, till exempel casino games som spelautomater och blackjack, ordspel eller pusselspel. Vi använder telefonerna till att kolla mejl, och framförallt till att fotografera.
Telefonen är en del av livet
Precis som Rolexklockan, filofaxen och Mont Blanc-pennor varit statussymboler tidigare, är telefonskalet det idag. Denna trend handlar om livet, inte bara modet. Och när telefonen fick en större betydelse i våra liv, fick den även det i modet. Helst ska man hålla den i handen, och inte ha den i handväskan.

Snygga skal har varit populärt ända sedan iPhone blev mer utbrett. De tidigaste skalen fokuserade på att skydda den dyra enheten, och att visa Apple-logotypen som en exklusiv statussymbol. Så snart det blev något som alla hade, började folk att smycka dem. Självklart finns det fortfarande ett stort antal fodral som fokuserar enbart på skydd eller på ergonomi. Det finns fodral som gör det enklare att hålla i telefonen när man fotar eller tar selfies, och det finns fodral med ställ så att telefonen kan stå själv.
Främst för iPhone

Android-användare är oftast inte med i trenderna på samma sätt. Eftersom det finns så många olika modeller och storlekar på Android-telefoner, fokuserar de flesta trendiga skalproducenterna på Apples iPhone, som bara kommer i några få storlekar. Eftersom din iPhone är så synlig blir den en del av din stil. Och det är lätt att styla ett enkelt, tråkigt skal precis som man vill. Dessutom är det ganska praktiskt att personifiera telefonen, eftersom vi alla har i stort sett samma produkt.

Din telefon är den enda accessoaren som kan synas hela dagen, i handen när du går, på ditt skrivbord på jobbet, och på bordet vid middagen. När det gäller tillbehör är det svårt att komma på något annat objekt som människor interagerar med mer.

Pynt och personlig stil Från början var de flesta skalen mörka och enfärgade, men tack och lov är det inte alls så längre. Eftersom det är bara ett fåtal telefonmodeller som dominerar marknaden, är personlig touch viktigt. Oavsett om du gillar ett fluffigt, enfärgat eller leopardmönstrat eller skal, kan du vara säker på att det finns många att välja mellan. Dessutom finns det till och med särskilda kit för att pynta ett transparent skal, och hemsidor där man kan designa och beställa ett eget, unikt skal. Självklart finns det även tiotusentals filmer på Youtube med instruktioner och inspiration, för dig som vill skapa något speciellt som passar just din stil.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis