Gör det själv – 12 slå in julklappar tips som slår allt

(Innehåller Jotex Newport Reforma Soffadirekt Ellos annonslänkar)

Butikernas gratis hörna för att slå in julklappar är i år tristare än vädret i November! Jag var tex. på Clas Ohlsson i Nordstan i veckan och deras sk. julpapper i slå in-hörnan såg mer ut som det trista brunbeige pappret feskekörka använder att slå in fisken med. Nä skärpning! för vem vill ha en sådan fult inslagen julklapp? Ska man väl bemöda sig att ge bort något tycker jag att man kan ge lite själ och hjärta bakom när man slår in presenten.

LÄS MER: STOR REA på lyxiga gardiner just nu – Veckans fynd

Här följer därför 12 personliga annorlunda sätt att slå in julklappar på och som garanterat kommer att imponera på hela tjocka släkten!

Slå in julklappar

julklappar-tips-online

sla-in-julklappar

Grönt och grant!

Detta är mitt personliga favo sätt att göra julklappar på. Pynta pappret med olika gröna kvistar från skog, trädgård eller blomsterhandeln. Så himla mysigt och julklapparna kommer dessutom lukta så där gott av julgran.

Inredningsvis köptips

Lyxig matgrupp HÄR  Sänggavel sammet HÄR Solspegel HÄR Sammetspuff HÄR

julklappspapper

Bling is da thing!

Pynta paketen med smycken som gamla broscher och vintage smycken. Detta ger paketen den där lyxiga Franska känslan, rekommenderas dock bara till tjejer då killar nog tycker denna varianten är rätt gay (iaf i tysthet:)

julklappstips

jul-inspiration

personliga-paket

Personliga paket!

Gör julklapparna extra personliga genom små skrivna budskap, bokstäver med mottagarens namn eller gamla foton från förr som relaterar till mottagaren på ett glatt vis. Jag gillar idéen ovan med svart julklappspapper och vit text på med personliga budskap.

Låt fantasin och kreativiteten ta över och ha inga gränser!

julpynt

jul-tips

Alternativa klappar!

Varför behöver alla julklappar se samma ut? Nej skippa pappret och gör som ovan lägg presenten i en fin stickad påse eller liknande. Att klistra små renansikten på paketen är ju också kul och kreativt och kommer garanterat överraska mottagaren rejält.

Inredningsvis köptips

1 Solspegel HÄR 2. Sammetsstolar HÄR 3. marmorbord HÄR 4. Sittpuff sammet HÄR

julklappar-tips

julklapp

Papper på papper!

Testa att pynta klapparna med tex. tårtpapper i lagom storlekar, det blir jättesött och romantiskt. På de vita pappren kan ni sedan skriva ett litet personligt budskap eller julhälsning.

julklappar-sla-in

Nä Clas Ohlsson & Co får fasen mig skärpa sig till nästa år med julklappspappret. Hoppas att ni blev inspirerade nu att slå in och skapa några riktigt läckra personliga klappar.

Fram för kreativa klappar!

LOVE M

SHOPPA SAMMET – INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Alla sammetsmöbler ovan hittar ni HÄR HÄR och HÄR

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Sussi
  lördag, december 17, 2016 at 15:08

  Jag älskar att slå in paket men jag kunde nog vara bättre på det. Jag gör lika på alla men med lite olika papper bara. Jättefina paket du visar upp :)

 • Reply
  Lena i Wales
  lördag, december 17, 2016 at 17:50

  Jätteroliga och inspirerande inslagningar.
  Gillar också din beskrivning och jämförelsen med Clas Olssons Feskekörkas papper, den va la ännasom bra!!!

 • Reply
  Anna, New York - My Bite of the Big Apple
  söndag, december 18, 2016 at 15:42

  Underbara paketinslagningstips! Något som kan reta mig är när butikspersonalen ska slå in paket åt en och gör det på ett fult sätt, till exempel inte viker in kanterna. ;) Därför brukar jag ofta slå in själv i stället. Fast killar som skulle tycka stilen är ”gay”? Som om det skulle vara negativt? Då får de skärpa sig och uppskatta en vackert inslagen present. Den har ju inget med det att göra! :)

  • Reply
   Maria Ljungström
   söndag, december 18, 2016 at 17:13

   haha jag menar att ge bort presenter med mormors gamla juveler eller presenter med pärlhalsband och spetsar på osv känns inte riktigt manligt och visst kan man göra det ändå, men jag har många killkompisar så jag vet hur de tänker:) GOD JUL!

   • Reply
    Anna, Travel on a Cloud
    onsdag, december 21, 2016 at 21:43

    Haha, okej, ja, nog är det mer kvinnligt med sådant inslagningsmanér, det skulle nog även mina gaykompisar (både män och kvinnor) tycka. God jul önskar jag dig också! :)

 • Reply
  NICOLE
  söndag, december 18, 2016 at 18:00

  Så många bra och fina tips =)

 • Reply
  anniepiie
  söndag, december 18, 2016 at 19:04

  Men eller hur!? Jag förstår inte hur man kan slå in julklapparna sådär hastigt och det är ju bara jobbigt om man gör det i butikerna…. Hade en kund idag som köpte en vägghylla. Ca 1,5 meter hög och 0,5 bred. Självklart tog hon julpapper och slog in hos oss. :O Jag själv gör aldrig så, vill hellre lägga tid på och få dom fina och lite mer personliga. :D hihi Mkt bra tips du delar med dig av! :)) Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.