WE’RE BACK :)

Från en minst sagt omtumlande lika skiftande resa som vårt kära Svenska sommarväder. Vi på Inredningsvis har nämligen besökt Skåne och Österlen där vi smakat på allt från lantlig doft av kor, halm, skördetröskor och Skånskt platt landskap till classy topphotell i undersköna Ystad.

Det mitt skönhetssuktande öga fastnade mest för i Skåne var de underbara Skånska husen med en gammaldags säregen karaktär. Här har jag därför samlat The best of Skånska hus i bildformat. Enjoy! :)

Semester Skåne

sportbilar

skanska hus

Bilderna ovan är från Brantevik – en liten hamnby vi starkt rekommenderar. Äkta Skånska hus var det där. Ni kan inte köra en semester Skåne tripp och inte besöka Österlen det går bara inte :)

sommarhusen

veranda

Brantevik är en HÄRLIG liten by som ligger bara en liten bit från det mer kända Simrishamn. Byn ligger precis vid havet och alla husen bara skriker Skåne över dem. Sedan var vi såklart i Ystad som jag bara blev helt KÄR i och skulle faktiskt även kunna tänka mig att bo där.

uteliv

traktor

Typiskt Skånska låga hus med romantiska rosor syns överallt !

utemobler

sommarstuga

semesterhus

Nere i Ystad måste ni ladda om mobilen flera gånger för här är det varning för foto mania :) så många snygga byggnader på en och samma plats trodde man inte fanns i Sverige.

Besök även Ystad Saltsjöbad om ni åker dit ner ett UNDERBART hotell koncept som ligger bara några meter från en milslång sandstrand.

inredningsbloggar

simrishamn stad

inredningstips

lantligt

Jag var bara tvungen ta med detta eftersom man INTE kan besöka Skånskt bonnalandskap utan att ha entrat en äkta gammel Svensk traktor :)

Ystad i mitt hjärta… det var TRUE LOVE vid första vandring på kullerstensgator i mysiga gränder med rosenbeklädda stenväggar :)

Semester Skåne

Alla vackra gamla hus gjorde att mobilkameran var varmare än temperaturen ute den dagen vilket var runt 30 grader :) Så har ni inte varit i Ystad, ÅK DIT! Det är den i särklass vackraste staden i nedre delen av Sverige.

Vi i övre delen av Sverige kommer inte ens i närheten av den charm som skånska hus har, tyvärr. Det ger alla städer och stadsplanerare ännu ett själ att bevara gamla hus istället för att riva och bygga nytt. I en slit-å-släng tid som denna behöver vi ha kvar vår Svenska historia och vad berättar den bättre än just gamla vackra Skånska hus?

Vart har ni semestrat denna sommar, några heta tips?

Ha det bäst :)

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

6 Comments

  1. Welcome back Maria! Hope you had an amazing time there and reading your words, Im sure you had! Its a gorgeous place, the buildings are so impressive and charming. You look adorable in the photo in the tractor, look so happy! Happy Monday dear, many hugs! xo

  2. Så många fina hus! Skåne är vackert, jag har bara svårt att förstå språket ibland ;) kram Suss

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.