Semester Skåne – våra bästa Skånska restips

WE’RE BACK :)

Från en minst sagt omtumlande lika skiftande resa som vårt kära Svenska sommarväder. Vi på Inredningsvis har nämligen besökt Skåne och Österlen där vi smakat på allt från lantlig doft av kor, halm, skördetröskor och Skånskt platt landskap till classy topphotell i undersköna Ystad.

Det mitt skönhetssuktande öga fastnade mest för i Skåne var de underbara Skånska husen med en gammaldags säregen karaktär. Här har jag därför samlat The best of Skånska hus i bildformat. Enjoy! :)

Semester Skåne

skåne turistbyrå

sportbilar

skanska hus

väderkvarn

Bilderna ovan är från Brantevik – en liten hamnby vi starkt rekommenderar. Äkta Skånska hus var det där. Ni kan inte köra en semester Skåne tripp och inte besöka Österlen det går bara inte :)

sommarhusen

veranda

Brantevik är en HÄRLIG liten by som ligger bara en liten bit från det mer kända Simrishamn. Byn ligger precis vid havet och alla husen bara skriker Skåne över dem. Sedan var vi såklart i Ystad som jag bara blev helt KÄR i och skulle faktiskt även kunna tänka mig att bo där.

uteliv

traktor

Typiskt Skånska låga hus med romantiska rosor syns överallt !

utemobler

sommarstuga

semesterhus

Nere i Ystad måste ni ladda om mobilen flera gånger för här är det varning för foto mania :) så många snygga byggnader på en och samma plats trodde man inte fanns i Sverige.

Besök även Ystad Saltsjöbad om ni åker dit ner ett UNDERBART hotell koncept som ligger bara några meter från en milslång sandstrand.

inredningsbloggar

dörrar

simrishamn stad

bästa inredningsbloggare

inredningstips

hus skåne

lantligt

Jag var bara tvungen ta med detta eftersom man INTE kan besöka Skånskt bonnalandskap utan att ha entrat en äkta gammel Svensk traktor :)

utemöbler

inredningsblogg göteborg

Ystad i mitt hjärta… det var TRUE LOVE vid första vandring på kullerstensgator i mysiga gränder med rosenbeklädda stenväggar :)

inredningsbloggar bästa

Semester Skåne

Alla vackra gamla hus gjorde att mobilkameran var varmare än temperaturen ute den dagen vilket var runt 30 grader :) Så har ni inte varit i Ystad, ÅK DIT! Det är den i särklass vackraste staden i nedre delen av Sverige.

Vi i övre delen av Sverige kommer inte ens i närheten av den charm som skånska hus har, tyvärr. Det ger alla städer och stadsplanerare ännu ett själ att bevara gamla hus istället för att riva och bygga nytt. I en slit-å-släng tid som denna behöver vi ha kvar vår Svenska historia och vad berättar den bättre än just gamla vackra Skånska hus?

Vart har ni semestrat denna sommar, några heta tips?

Ha det bäst :)

LOVE M

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Lilli
  måndag, augusti 11, 2014 at 07:43

  Welcome back Maria! Hope you had an amazing time there and reading your words, Im sure you had! Its a gorgeous place, the buildings are so impressive and charming. You look adorable in the photo in the tractor, look so happy! Happy Monday dear, many hugs! xo

 • Reply
  Suss
  måndag, augusti 11, 2014 at 21:05

  Så många fina hus! Skåne är vackert, jag har bara svårt att förstå språket ibland ;) kram Suss

 • Reply
  Emelie
  tisdag, augusti 12, 2014 at 13:21

  Vilka himla fina bilder!

 • Reply
  Nancy @ Neatly-Packaged
  tisdag, augusti 12, 2014 at 21:49

  Look at these stunning photos!! Thank you for sharing :)

  http://neatly-packaged.com/

 • Reply
  Kristy Woodson Harvey
  tisdag, augusti 12, 2014 at 23:11

  What a gorgeous place! Thanks for sharing your stunning photos. The tractor was a must!

 • Reply
  Akaleistar
  onsdag, augusti 13, 2014 at 02:45

  There is something magical about cobblestoned streets!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.