10 sätt att få skandinavisk inredningsstil hemma

10 sätt att få Skandinavisk inredningsstil hemma

Innehållsförteckning

Skandinavisk inredningsstil är en av världens mest kopierade! Inte konstigt eftersom Skandinavien är känt för sin stilrena trendiga inredning. Raka moderna linjer, naturliga material och ljusa färger är 3 signum för Skandinavisk inredningsstil. Denna stil har figurerat i flera av de megastora magasin som tex Vogue living och Architectural Digest. Många stora stjärnor har även kopierat stilen. Som tex hos mega kändisfamiljen Kardsahians ser man numer rena linjer och trämöbler, som är typiskt Skandinavisk stil.

Här får ni nu 10 sätt att få skandinavisk inredningsstil hemma.

Skandinavisk inredningsstil tips

I den globala inredningsscenen är skandinavisk inredning en favorit. Några av dess funktioner inkluderar:

 • Betoning på funktionalitet framför estetik
 • Harmoni med moder natur
 • Ett överflöd av neutrala och vita toner
 • Balans och stabilitet
 • Minimalistiska dekorationer

LÄS MER: Våra största Svenska möbeldesigners

Den vackra skandinaviska stilen är ett utmärkt ställe att börja om du vill ha enkelhet. Skandinaviska interiöreremb ody nordisk charm, sofistikering och enkelhet. Här är några tips som hjälper dig att ge ditt hem en skandinavisk känsla.

Håll det ljust

Det är typiskt för nordbor att måla sina väggar och tak vita. De använder till och med vitkalkade golvbrädor och vita möbler för att ge värme till sina utrymmen, särskilt eftersom regionen kännetecknas av långa vintrar och korta perioder av solljus. Förutom att maximera ljusreflektionen säkerställer neutrala och vita färger att interiören blandas harmoniskt med naturen. Under spring tillåter skarpa vita möbler också färska blommor att vara i fokus i ditt hem.

Vilka färger är dominant i Skandinavisk inredningsstil?

Övervägande har den skandinaviska stilen en ljus duk som lyser upp utrymmen. Rummen är vanligtvis i neutral och dämpade nyanser av blått, grått, beige, benvitt, etc. Hela utrymmet använder inte heller olika färger. Istället fokuserar den på tre till fyra primärfärger. En känd vit färg som använts mycket är den sk. antikvitt.

Trendiga trägolv

I Nordiska hem är de flesta golv gjorda av lövträ som körsbär, ek och poplar. Ett intressant faktum är att medan dessa regioner upplever noggrant långa vintrar, har mattor aldrig fått popularitet.

Förvara dina mattor och låt dina golvbrädor stjäla rampljuset för att uppnå en välgrundad nordisk atmosfär. Att göra deta lso ger en subtil kontrast till de vita möblerna och väggarna.

Ljus bör vara i överflöd

Det är inte ovanligt att skandinaver lämnar sina fönster nakna eller använder plantageluckor. Detta drag garanterar maximal inträde av naturligt ljus. Du är också likatt hitta mörkläggningsgardiner i norra hem eftersom de erbjuder ett extra isoleringsskikt vid fönsterområdet där det finns maximal värmeläckage jämfört med någon annan plats i ditt hem.

Charmig belysning

Du kan uppnå en inomhus skandinavisk belysningsstil genom att installera hängande armaturer och innovativa lampor. Introducera till exempel en elegant bordslampa eller upphängd armatur i läsområdet för att ge ditt utrymme en estetisk touch samtidigt som du enkelt säkerställer funktionalitet.

Fuskpäls för lyxen

För en touch av glasorg och värme till din läsplats kan du aldrig gå fel med ett fuskpälskast på din fåtölj. Plädarna kommer att se otroliga ut och år in och kommer väl till pass under de oförlåtande nordiska vintrarna och varma nätterna vid brasan.

Ta in naturen

Om du inte kan ta din inredning utanför, varför inte ta utsidan till insidan? Att införliva krukväxter i ditt skandinaviskt inspirerade utrymme är alltid en bra idé. Att göra det livar upp den redan jordnära atmosfären. Dessutom konkurrerar den intemed minimalism och funktionalism. En lysande idé skulle vara att placera stora suckulenter bredvid ditt studiebord eller förvara dem i ett hörn. Kaktusar ser alltid bra ut mot skandinaviska bakgrunder.

Eleganta träelement

Träpallar kommer att smälta bra med synliga balkar, trägolv och den omgivande norra inredningen. Du kan också ta in mörktonade låga soffbord i vardagsrummet. Toppa detta med en vas med nyklippta blommor, så skapar du en fokuspunkt utan pressen att gå overboard med estetiska detaljer.

Modulära mönster

Finns det något bättre sätt att efterlikna den minimalistiska och praktiska stilen i nordiska hem än att använda modulära bitar och multifunktionell inredning? Danska dekoratörer älskar justerbara och konvertibla möbler eftersom de hjälper till att minimera det rumsliga fotavtrycket och attain en luftig och rörig skandinavisk känsla.

Ha gärna låga sängar

Skandinaviska gillar stilrena låga sängar!. Det är även vanligt att sovplatser har sängkläder i neutrala nyanser som dämpad rosa, beige eller blå. Du kan också bekvämt lämna din säng lite klumpig eftersom nordbor uppskattar en inneboende rustik känsla i sina utrymmen.

En designåtölj

Du kan placera en gul eller vit fåtölj i ditt vardagsrum för att lysa upp stämningen och ge en luft av mysighet till den omgivande skandinaviska elegansen. Detta kan vara ett utmärkt ställe att koppla av med en bok medan du kramar ditt husdjur eller nära och kära. Ha gärna en trendig designfåtölj, detta är typiskt Skandinaviskt.

Skandinaviska inredningstrender för vintern 2023

Vädret må vara dystert, men ditt hem behöver inte vara det. Så här är några nordiska vintertrender som kommer att förvisa dina vinterproblem.

Foto Superfront

Chunky filtar

Det äringen nyhet att handstickade filtar långsamt avtar det konventionella fårskinnskastet som det mest populära täcket i de flesta nordiska hem. Förutom att vara bekvämare är tjocka stickningar en uttalande stil. Chunky filtar är heta och ha gärna några slängda över soffa och säng.

Gröna och lummiga krukväxter

Att inreda med gröna växter är nu en in-thing. De är även bra på att fräscha upp den unkna luften inomhus, vilket är en effektiv humörhöjare under vintern. Ett bra val är gummiträdet på grund av dess låga underhåll. Det behöver inte mycket ljus och vattning är bara nödvändigt närjorden är mycket torr. Alternativt kan du välja den svenska murgrönan – en lummig stammad publikfavorit. Om du har husdjur eller barn, överväg alltid att få giftfria växter.

Ränder är den nya chevronen

Inget slår en skandinavisk matta under fötterna när det kommer tillo ozing stil och värme. Inspirerad av traditionell svensk stil ger den enkla mattan en aura av sofistikering till alla rum. Tänk på monokromatiska ränder istället för chevronöverbelastning.

Vad är ursprunget till Skandinavisk inredningsstil?

Den skandinaviska inredningen style består av design från de tre skandinaviska länderna – Sverige, Danmark och Norge. Men design från andra nordliga länder som Island och Finland har också ingått i denna grupp genom åren.

Varför världen är besatt av Skandinavisk inredningsstil?

Fler och fler människor älskar den skandinaviska inredningsstilen, inte bara för dess estetik utan också för dess funktionalism. Tekniken fokuserar på rena linjer, hantverk och material och är fortfarande lika relevant som den var flera årag o. Men varför är det den mest eftertraktade inredningsstilen över hela världen? Här är några anledningar.

Minimalism

Den skandinaviska inredningsstilen är en minimalistisk rörelse. Produkterna betecknar enkelhet och erbjuder mycket begränsade utsmyckningar. Du kan upptäcka en skandinavisk design och kalla den “bar i utseende”. Men vad du kanske inte vet är att det som saknas i inredning kompenseras i tillbehör som mattor, konst och kuddar.

Optimism

Skandinavisk design kan lätt passera lika optimistisk med sina naturliga och lätta aesthetics. Du behöver inte oroa dig för att en mörk stil förstör inredningen eftersom den nordiska stilen lyfter stämningen i alla dina rum.

Tidlöshet

Den skandinaviska stilen har funnits i nära ett sekel och visar inte tecken på att lämna någon gång snart. Detta bevisar bara en poäng: dess tidlöshet. Därför kan du dekorera en gång utan att oroa dig för att göra det igen. Denna moderna stil är en klassiker.

Funktionalism

Den skandinaviska inredningsstilen gör att du kan använda multifunktionella och avtagbara bitar. Till exempel kan en möbel fungera som både en soffa och en säng. Det finns också flera trämöbler som du kan vika och förvara bort när du inte använder dem. Sådana bitar sparar utrymme och är perfekta för personer som bor i lägenheter eller mindre utrymmen.

Organisk

En annan egenskap hos skandinavisk design som har dragit många människor är dess organiska betoning. Som ett resultat är fler designers drawing inspiration från naturen genom att använda material som teak.

Vad är skillnaden mellan Skandinavisk och Nordisk design?

Det har varit mycket debatt mellan dessa två. Skandinavisk design är mer minimalistisk, medan nordisk design innehåller mer naturliga mönster och material. Det finns dock inga fastställda regler, och termerna kan användas omväxlande.

Foto Superfront

Slutsats

Även om den skandinaviska stilen kanske inte är allas favorit, tilltalar sättet att kombinera elementen i funktionalism och minimalism många. Om du vill införliva en stil som skapar en balans mellan form och funktion är det här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Anneli skriver:

  Wauw – superfint!! Tycker t o m jag som har noll intresse för inredning och design. Men hos oss skulle det se ut sådär i ca 25 sek tills hundar, ungar och arbetsgubbar intagit rummen :)

  • svart köksblandare skriver:

   Gud så fint:)

 2. Copterman skriver:

  Hejsan

  Fina bilder och fint inredda rum. Lite mycket vitt, men det är ok ändå. Jag gillar rätt mycket färger.

 3. Chrissabella skriver:

  Great pictures and interior ideas!

  Greetings from London,

  chrissabella.blogspot.com

 4. Alicia skriver:

  Love that last photo! :)
  ~Alicia
  eastcoastwestcoastfashion.blogspot.com

 5. Wear Wild | Sara Salah skriver:

  amazing pics & huge inspiration <3<3

  I´ve always loved Swedish style…

  xoxo

 6. Bettum Villa skriver:

  Nydelig og ren stil!! Selv er jeg vel litt mer varm og maksimalistisk i stilretning :). Takk for kommentar inne hos meg.
  Klem Madelén

 7. Akaleistar skriver:

  Beautiful rooms!

 8. Adela skriver:

  I love how everything is light and spacious.
  Adela x

  Misspinkstyle.net

  • Maria skriver:

   Yes i love the light to:) LOVE

  • Maria skriver:

   Thanks so much we are so happy you like it:) XO

 9. Stoffisen skriver:

  Det är så roligt att se hur ni skriver era inlägg.
  Praktiska Jon förklarar så bra :)

  Bra inlägg som vanligt.

  • Maria skriver:

   haha TACK Stoffis vi är glada att du gillar och tycker J är praktisk:) LOVE

 10. kimbim skriver:

  Am so loving the entire settings. The decor,furniture is so enticing.
  How about we be each other’s readers on Gfc bloglovin and g+ Cheers.
  http://rock4less.blogspot.co.uk/

  • Maria skriver:

   Of course I follow dear:) XO

  • Maria skriver:

   Thanks SO much pretty:) XO

 11. Tess - Svengelska Huset skriver:

  Vilket bra inlägg :)
  Jag älskar den svenska/ skandinaviska stilen. Den är verkligen fab!
  Jag är gift med en engelsman och familj och vänner till honom som kommer och hälsar på oss här tycker att alla här har så fint hemma. Haha! Och det är ju faktiskt nästan helt sant. Svenska hem är ofta både personliga och spännande. Mycket fina detaljer som man kan vila ögonen på :)

  • Maria skriver:

   AWWW TACK det gjorde min dag:) ha en fin vecka LOVE M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024