5 stränder i skåne ni måste besöka

Semester i Skåne – våra bästa Skånska restips

Innehållsförteckning

Vi på Inredningsvis har besökt Skåne och Österlen där vi upplevt allt från lantlig doft av kor, halm, skördetröskor och Skånskt platt bonnalandskap, till classy topphotell i undersköna Ystad. Det mitt skönhetssuktande öga fastnade mest för i Skåne, var de underbara Skånska husen med en gammaldags säregen karaktär.

LÄS MER: Besök Gunnebo slott i Mölndal

Här har jag därför samlat The best of Semester i Skåne i bildformat. Enjoy!

Semester i Skåne

sportbilar

skanska hus

Bilderna ovan är från Brantevik – en liten hamnby vi starkt rekommenderar. Äkta Skånska hus var det där. Ni kan inte köra en semester Skåne tripp och inte besöka Österlen det går bara inte.

LÄS MER: 6 slott i Skåne ni måste besöka

sommarhusen

veranda

Brantevik är en HÄRLIG liten by som ligger bara en liten bit från det mer kända Simrishamn. Byn ligger precis vid havet och alla husen bara skriker Skåne över dem. Sedan var vi såklart i Ystad som jag bara blev helt KÄR i och skulle faktiskt även kunna tänka mig att bo där.

uteliv

traktor

Typiskt Skånska låga hus med romantiska rosor syns överallt !

utemobler

sommarstuga

semesterhus

Nere i Ystad måste ni ladda om mobilen flera gånger för här är det varning för foto mania :) så många snygga byggnader på en och samma plats trodde man inte fanns i Sverige.

Besök även Ystad Saltsjöbad om ni åker dit ner ett UNDERBART hotell koncept som ligger bara några meter från en milslång sandstrand.

inredningsbloggar

simrishamn stad

inredningstips

lantligt

Jag var bara tvungen ta med detta eftersom man INTE kan besöka Skånskt bonnalandskap utan att ha entrat en äkta gammel Svensk traktor :)

Ystad i mitt hjärta… det var TRUE LOVE vid första vandring på kullerstensgator i mysiga gränder med rosenbeklädda stenväggar :)

Slutsummering – Semester i Skåne

Alla vackra gamla hus gjorde att mobilkameran var varmare än temperaturen ute den dagen vilket var runt 30 grader :) Så har ni inte varit i Ystad, ÅK DIT! Det är den i särklass vackraste staden i nedre delen av Sverige.

Vi i övre delen av Sverige kommer inte ens i närheten av den charm som skånska hus har, tyvärr. Det ger alla städer och stadsplanerare ännu ett själ att bevara gamla hus istället för att riva och bygga nytt. I en slit-å-släng tid som denna behöver vi ha kvar vår Svenska historia och vad berättar den bättre än just gamla vackra Skånska hus?

Skåne i vårt hjärta!

  1. Vilka himla fina bilder!

  2. Så många fina hus! Skåne är vackert, jag har bara svårt att förstå språket ibland ;) kram Suss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024