Detta hus är mitt ultimata drömhus är detta bortom magiskt inredda sekelskifteshus. Om man gillar blå inredning är dettabara …. Ive died and went to blue colored decor heaven :)

Följ med på visning bland asiatiska inredningsprylar, himmelsk blå inredning och en målaratelje att mörda för :)

Blå inredning

 

Blå inredning när den är i som allra bäst balans!

prydnadskuddar

inredningsblogg

golv

Schackrutigt golv i köket JA TACK :)

hallmobler

inredningstips

Ok alla ni som är kreativa som mig är inte detta bara en skaparlya att mörda för ? Gammalt trägolv V.s snedtak och härligt lagom ljusinsläpp, ja här kan det bli måla av :)

sanggavel

Blå inredning

Dagens decor crush är på ett vackert sekelskifteshus med fantastisk blå inredning i Gävle med det vackra namnet Villa Solgård. Den klassiska interiören går i sobert blått och vitt med detaljer från Asien. Det jag är mest förälskad i är det schackrutiga golvet och såklart ägarinnans alldeles egna målarateljén. Tänk att få och skapa i ett eget rum med bara månen som åskådare och vinden som det enda ljudet utanför :)

Hade jag bott i hus hade det sett ut väldigt likt det ni ser i detta inlägget. Jag är tvistad mellan att bo i staden och på landet, det ultimata är nog att ha sekelskifteshus som sommarhus och bo i staden på vintern.

Visste du att…?

I forntida Roma, en villa var ursprungligen ett sommarhus byggt för rika invånare. Det fanns tydligen flera olika sorts villor. Det ’urbana’: Ett hus nära till staden och praktiskt om man önskade en paus från stadslivet i några dagar. Det ’rustica’: En gård där tjänare bodde året runt för att ta hand om godset. Och det ’marittima’: Ett hus nära havet. (Och där vill jag bo, några månader om året, så att själen kan få ro ;)

Vad är ert drömboende… i en lägenhet i staden, eller sekelskifteshus på landet?

Ha en skön helg, sötnosar!

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

13 Comments

 1. På landet, utan tvekan! Det räcker att besöka storstad någon gång ibland för min del.
  Ha en skön helg
  //bara anna

 2. A very stylish home which is so welcoming too. I’m drawn to blue at the moment and those cushions in the first photo are gorgeous.

 3. Youe design ideas are so creative and the same time can see already tradition style but with a new small detals. Very nice

 4. Ah this villa is so beautiful! I love the slightly rustic decor, made modern by the blue and white accents.

  Thanks for visiting my blog & following on twitter! :) I’m following you back. Lovely blog!

  Helen at ”Hels Yeah” xx

 5. Just like you I’m torn between the two. Would love to have both! This blue and white is wonderful.

 6. That’s a great place!
  Just like you I am torn between the city and the country, your ultimate solution is the best I think (but I’m not sure I can afford it ^^)
  xx

 7. Underbart hem i min hemstad! Jag bara älskar blått…

  Jag bor i hus på landet, dock med massor av grannar runt omkring. Drömmer dock om gammal lägenhet inne i stan!

  Tack för fin hälsning inne hos mig!

  Kram Elin

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.