Så kan ni tjäna pengar på ekonomikrisen

Så kan ni tjäna pengar på ekonomikrisen

Innehållsförteckning

Ekonomisk kris! SUCK! dyrare mat, skyhöga elpriser och räntor som tickar uppåt varje dag. Hur ska man ha råd med annat än det absolut nödvändiga? Vi vet att det kan kännas hopplöst just nu och att det är påfrestande att behöva spara pengar och sätta shoppandet på paus.

Men håll ut! Vi ser stora tecken på att det börjar vända redan 2023 och att 2024 är det hela över. Vi får helt enkelt härda ut som vi lärt oss från Corona pandemin. Men vet ni att ni faktiskt kan tjäna pengar på den ekonomiska krisen? VA! tänker ni då hur kan man tjäna från kris? Jo faktum är att många priser inom många branscher kommer gå ner istället för upp. Speciellt när det kommer till inredning och möbler. Här tipsar vi hur ni kan fynda massa härlig inredning till REA-priser och faktiskt tjäna pengar istället för förlora i ekonomikrisen.

LÄS MER: Karlatornet – Göteborgs första skyskrapa

När efterfrågan sjunker ökar dina chanser till mega fynd

Det som händer i Sverige just nu är att efterfrågan på vissa konsumtionsvaror sjunker drastiskt. Även om efterfrågan sammantaget är hög i vårt samhälle. Samtidigt vet vi att de som tillverkar varor och produkter som drabbas av en hastigt sjunkande efterfrågan, inte kan ställa om på samma sätt som vi konsumenter gör. Det går helt enkelt inte att helt dra ned produktionen och anpassa den efter efterfrågan. Så, vad händer då? Jo, det blir ett överskott på utbudssidan, vilket gynnar dig! Hur då undrar kanske du?

LÄS MER: Ska man investera i aktier denna osäkra tid? vi har svaren

För att tala klarspråk och göra det lite mer lättbegripligt: Låt oss ponera att IKEA under en normal månad säljer 5.000 stolar, modell Karlpetter. Notera att detta är en påhittad siffra enbart för att göra ett exempel. Priset på stolen är 600 kronor. Varje månad producerar man således 5.000 nya stolar. För att producera stolarna och tjäna pengar, behöver IKEA dock köpa in råvaror i stora volymer, för att på så sätt få bra priser. Man har råvaror, personal på fabriken, logistiska avtal, etc, för att kunna producera stolar under flera månader.

Vad händer då om försäljningen plötsligt halveras och hamnar på 2.500 stolar per månad? Jo, då tvingas man att sänka priserna för att möta den minskade efterfrågan. Annars riskerar man att få ett stort lager av osålda stolar. Det är sådana här effekter som du ska hålla utkik efter.

Vi kommer att få se fler och fler kampanjer

En effekt av att utbud och efterfrågan inte längre kommer vara i jämvikt, är att vi framöver kommer se fler och fler kampanjer där företag dumpar priserna rejält för att sälja av ett lager på en viss vara, etc. Det enda du behöver göra är att lära dig hur du hittar dessa kampanjer.

Om du är intresserad av ett visst segment, exempelvis inredning, och vill hålla utkik efter kommande kampanjer, behöver du öva dig på att hitta dessa när de väl dyker upp. Kampanjer kan sälja slut mycket snabbt och om man inte är beredd redan från start, riskerar man att missa tåget.

Använd Google Shopping för att bevaka dina produkter

Ett mycket smart tips för att inte missa några heta kampanjer, är att använda sig av Google Shopping. Där kan du söka på produkter som du är intresserad av, exempelvis “stolar”. Sedan kan du göra egna filtreringar på pris, tillverkare, med mera. Du kan också bock i ett val som heter “On Sale”. Då visar du bara produkter som är på kampanj. Ta sedan hela URL:en och spara den som din favorit. Nu kan du besöka ditt urval dagligen och hålla koll på vilka produkter som dyker upp.

Med denna metod kommer du kunna göra riktigt fina fynd framöver, allteftersom återförsäljarnas och distributörernas lager fylls på.

Inflationen kommer att dämpas – håll ut!

Just nu blir allting dyrare i vårt samhälle och de blir dyrare att leva. Det här beror på den skenande inflationen. Vi ser samma tendenser i hela Europa just nu. Det är därför som Riksbanken nu höjer räntorna rejält. Man vill helt enkelt att människor och företag ska investera sina pengar på banken, istället för att konsumera och investera i nya projekt. Detta tänker man ska dämpa efterfrågan generellt i samhället och göra att inflationen minskar.

Redan 2023 räknar man med att inflationen är tillbaka på en normal nivå. Men då väntar förmodligen en lågkonjunktur där shoppingviljan rent generellt är låg. Det betyder att du som vill fortsätta att fynda varor, kommer att kunna göra det! Företag kommer att kriga om kunderna och det kommer vara kampanjer som avlöser varandra.

Ni kan helt enkelt tjäna pengar på att det är ekonomikris om ni letar på rätt ställen online.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024