Så får ni en djurvänlig trädgård & uteplats

Om du har husdjur vill du förmodligen att de ska kunna njuta av naturen lika mycket som du gör. Men ibland kan det vara svårt att göra ditt utomhusutrymme djurvänligt, speciellt med liten uteplats. Här är några tips hur du skapar en husdjursvänlig uteplats och trädgård.

Tänk först på vilken typ av husdjur du har och vad deras behov är. Om du tex. har flera hundar, då behöver de en större plats att springa och leka på.

Katter kan uppskatta ett klätterträd eller några upphöjda plattformar där de kan ligga och sola sig. Fåglar behöver en plats där de kan sitta och äta fågelmat i lugn och ro. Mindre djur som gnagare och reptiler, behöver gömställen och lämpliga temperaturområden.

När du vet vad alla djur behöver, börja planera ditt utomhusutrymme i enlighet med det. Om du har ett uterum, skapa ett särskilt område för varje typ av djur. Om utrymmet är begränsat, försök att kombinera olika behov i ett område. Du kan till exempel skapa ett grävområde för din hund och även inkludera några upphöjda planteringar eller jordsängar där din katt kan sola sig själv.

När du skapar ett djurvänligt utomhusutrymme är det viktigt att använda djursäkra material. Undvik att använda behandlat timmer eller giftiga växter i ditt djurs områden. Välj slitstarka men otoxiska material som tål väder och slitage från klor och tänder.

Slutligen, kom ihåg att ge tillräckligt skydd för dina djur. Hundar och katter behöver en plats att komma från regnet eller solen, och alla djur kommer att uppskatta att ha en plats att gömma sig från rovdjur. Ge skydd som är tillräckligt stora för dina djur att röra sig i, men inte så stora att de blir en fara.

Med lite planering kan du enkelt skapa ett djurvänligt utomhusutrymme som alla kommer att njuta av.

Hur man skapar perfekt utomhus för dina husdjur

·       Katter tips

Som kattägare vet du att katter älskar att spendera mycket tid utomhus. Men du kanske inte vet hur du skapar den perfekta utomhusmiljön för din kattvän. Här är då några tips som hjälper dig att komma igång:

  1. Välj rätt plats. När du väljer en uteplats för din katt bör du göra den skyddad för regn och starkt solljus. En solig plats på gården är idealisk, men se till att det också finns lite skugga tillgänglig för heta dagar.
  2. Gör det säkert. Innan du låter din katt vara utomhus, ta dig tid att kontrollera området för potentiella faror. Dessa kan vara giftiga växter, rovdjur och dödlig trafikväg.

Ta bort giftiga växter, håll utkik efter farliga djur eller skadedjur och se till att det inte finns något sätt för din katt att fly.

  1. Lägg till lite anrikning. För att hålla din katt underhållen, ge några leksaker eller klättringsstrukturer i höljet. En repstolpe är också en bra idé, eftersom det ger din katt en plats att skrapa och sträcka sig.
  2. Ge dem tillgång. När du har skapat ett säkert och berikande utomhusutrymme för din katt, se till att den har enkel åtkomst till den. Lägg till en kattdörr till huset eller skapa en öppning i staketet.

Att följa dessa tips hjälper dig att skapa den perfekta utomhusmiljön för din kattvän. Med lite planering kan du ge din katt det bästa av två världar, tryggheten i inomhuslivet och glädjen i att spendera tid utomhus.

·       Hundar tips

Om du har turen att ha en bakgård vill du förmodligen göra den så perfekt som möjligt för dina hundar. Här är några tips om hur du skapar det perfekta utomhusutrymmet för dina lurviga vänner.

Tänk först på klimatet i ditt område. Om det blir väldigt varmt på sommaren, vill du se till att det finns gott om skugga och vatten tillgängligt. Du kanske också vill investera i en barnpool eller sprinkler för dem att spela i. På vintern måste du vidta åtgärder för att hålla dem varma. Det kan innebära att ta med dem inomhus när det är riktigt kallt ute eller investera i ett hundhus eller uppvärmd säng.

För det andra, tänk på vilka typer av aktiviteter dina hundar tycker om. Om de gillar att leka med boll, se till att det finns gott om utrymme att kasta bollen runt. Om de gillar att gräva kanske du vill skapa ett särskilt grävområde.

För det tredje, överväga dina egna behov också. Om du underhåller ofta vill du se till att utomhusutrymmet är både hundar och människovänligt. Det kan innebära att du har en sektion som är inhägnad från huvudområdet eller ser till att det finns gott om sittplatser så att dina gäster inte behöver oroa sig för att sitta i hundhår.

Med dessa saker i åtanke kan du börja planera ditt perfekta utomhusutrymme för dina hundar.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 203 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis