fbpx

Få ett romantiskt sovrum – 12 tips

Vem vill inte ha ett romantiskt sovrum? Oavsett om du är singel eller gift är en sak säker: du kommer alltid att se fram emot att varva ner i ditt drömsovrum. Den här artikeln har lånat idéer från olika sovrumsutrymmen som delar flera viktiga attribut: genomtänkta färgval, brist på röran och bitar som sticker ut.  Olika designstilar spelar in i dessa utrymmen, allt från neutral till boho till traditionell. Var och en har en romantisk atmosfär som lockar dig att mysa in, oavsett om det är med ditt husdjur, partner eller en bra läsning. Fortsätt läsa för att utforska de olika sätten du kan ta med “sexig” tillbaka till ditt sovrum.

LÄS MER: Inred vardagsrummet redo för höst och vinter

Här är 12 tips för att få ett perfekt och romantiskt sovrum!

Romantiskt sovrum tips

Fokus på textilier

Det är textilier som gör ett romantiskt sovrum just romantiskt! Fokusera på kvalitets sängkläder i percale och siden. Bädda med många kuddar i olika storlekar. Ha ett lyxigt stort överkast i ett material som tex. sammet. Släng några exklusiva filtar och pälsplädar över sängen. Detta ger direkt den där lyxiga ombonade känslan.

Var inte snål med belysningen!

Bra belysning är vägen att gå om du vill lägga till lite intriger i ditt utrymme. Att bara ha ett enda ljus i ditt sovrum är inget sätt att skapa en romantisk miljö. Tänk på mjuka ljuskällor som ljus och annons i några lampor.  En härlig ljuskrona kan också ge ett fantastiskt uttalande.  En annan viktig sak att notera är att alltför stark belysning inte hjälper.

Dröm sänggavel

När det gäller sänggaveln, dike grundläggande och välj istället en rolig och flirtig design. Du kan till exempel välja ett korgnummer som ger ditt sovrum en bohemisk känsla. Oavsett om du vill gå den moderna eller vintage vägen, ingenting slår att ha ett sovrum som inte liknar alla andras.

Testa tropiskt

Ingenting skriker “romantiskt” än att dekorera ditt utrymme för att likna din favorit semester spott. Stranden är till exempel en av dessa platser för de flesta. Du kan lägga till palmblad tapeter på sänggavelväggen för att få detta nautiska utseende till ditt utrymme. Du kan gå längre och lägga till en sockerrörsbäddsram. Kom ihåg att ditt sovrum inte behöver smälta in i resten av rummen. Så om en viss stil fascinerar dig, gå till det!

Foto: Maria Sahlander Stylist: By Bon för Bjurfors/mäklare: Sandra Stals

Kan du använda tapeter i sovrumstaket?

Tyvärr, under dekoration, är de flesta angelägna om golv och väggar och glömmer taket. Om du vill ge ditt tak en touch-up kan du tapetsera eller måla det för att komplettera den övergripande stilen i ditt rum.

Himmelssäng drömmar

En klassisk himmelssäng ger avancerade hotellvibbar, och ingenting kunde kännas mer romantiskt.  Men om du är orolig för för mycket formalitet, var inte det. Du kan alltid mjuka upp utrymmet genom att slänga in en bouclebänk och avskalade sängkläder. Detta tyder på att det är mycket välkommet att sova, liksom att slappa.

Naturliga influenser

Det skulle inte skada att hylla Moder Natur. Ett sätt att ta in naturen är att använda en väggmålning med molntema. Du kan också ånga upp saker genom att ta in en hängande säng med falska vinstockar som lindar upp stödrepen. Denna inställning är perfekt om du älskar en lat hängmatta dag och vill återansluta till naturen.

Håll dig sval

Ett annat enkelt sätt att få romantik i sovrummet är att använda lugnande färger och känsliga detaljer. Cool blues är de mest föredragna för ett lugnt sovutrymme. Medan feminina detaljer passar bra med mer neutrala gråtoner, får enkla detaljer som nyklippta blommor på nattduksbordet ditt rum att se extra varmt och fridfullt ut.

Inred med rätta detaljer

Att inreda med rätt sovrumsdetaljer är allt! Ha en sängbänk med lyxiga tygfärger är ett snabbt sätt att få ditt sovrum att kännas mer romantiskt. Inred med vackra prydnader, orchidéer och levande ljus i vackra hållare. Jag har själv ett lugnande Buddha huvud, det ger en sådan spirituell touch.

Interiör Perfume

Något så enkelt som att ta in dina favoritdofter kommer att skapa den romantiska känslan i ditt badrum på nolltid. Det finns flera  oljediffusorer som hjälper till att förse ditt rum med oändliga mängder av din doft. Du kan också välja doftljus för att få både  behaglig  mjuk belysning och en behaglig lukt. Var dock försiktig, eftersom vissa ljussorter är kända för sina hypnotiserande effekter.

Ni hittar lyxiga överkast ovan HÄR

Hur väljer du konst för sovrummet?

Eftersom sovrummet ska vara där du kopplar av och varvar ner, bör konstverken du använder här inte vara för överväldigande i nyans eller design. Satsa på naturliga färger och blå toner. Mjuka abstrakter och landskap är alltid en bra idé för detta rum.

Håll färgpaletten ljus

Att slänga in färgklickar kan ge ditt sovrum den romantiska känslan du siktar på, försök så mycket som möjligt att inte konkurrera med inredningen. Att göra det kan döda hela stämningen. Håll istället alltid färgpaletten ljus. Du kan välja vanliga kombinationer eller experimentera med andra toner.

Med ljusare färger i bakgrunden kan du införliva mörkare nyanser i förgrunden för ett drömmande rum. På så sätt är dina tillbehörsalternativ obegränsade så länge de hjälper till att ställa in den romantiska stämningen i ditt utrymme.

Feminina detaljer

Feminina detaljer går långt för att lägga till en avkopplande atmosfär i ditt sovrum. Tänk på elegant tofshårdvara för ditt nattduksbord. Dämpade beige nyanser backade med mjuka rosa pops är också precis vad ditt sovrum har saknat.

Vilka är de mest romantiska färgerna för sovrummet?

Sovrummets mest romantiska färger ger en känsla av lugn och värme till sina passagerare. Medan de flesta människor naturligt dras mot quitter nyanskombinationer för sovrummet, är mörkare nyanser också förvånansvärt bra för romantiska utrymmen. De skapar en uppfattning om djup och ger ditt rum en mysig känsla.

Allt börjar med en bra säng!

Ni köper den snygga romantiska sängen ovan HÄR

Slutsats romantiskt sovrum

Att förvandla ditt sovrum till en romantisk tillflyktsort är ingen dålig prestation. Från att välja en stil du vill luta dig mot till att välja möbler som kompletterar utrymmet, kommer denna hemförbättring att kräva att du investerar tid och ansträngning. Men med ovanstående tips har tunga lyft redan gjorts  för dig. Allt gott på ditt nästa projekt!

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis