Som ni kanske vet vid det här laget, har jag en tendens att vistas i köket och laga diverse huvudrätter och festmåltider med rödvinsås. Nu väljer jag att dela med mig av mitt recept på rödvinssky som har beskrivits som “orgasmisk” och “den bästa jä**aaaaa såsen jag nånsin smakat”minns jag bestämt att nån sa!
Här får ni hela det orgasmiska rödvinsås receptet samt serveringstips!
Rödvinsås recept
Rödvinsås recept
Ingredienser
- ½ flaska rödvin (t.ex Cabernet Sauvignon)
- ½ flaska Worcestershire Sauce
- 3 cl olivolja
- 4 schallotenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1-2 tbsp flytande honung
- saft från ½ citron
- saft från 1 lime
- rosmarin
- basilika
- mynta
- salt
- peppar
Så här gör man: Rödvinssås och lamm
Ta en stor plastpåse avsedd för mat, t.ex. en bakplastpåse, stor fryspåse eller dylikt (dock ingen vanlig ICA plastpåse!) Häll i alla ingredienser och blanda ordentligt. Lägg köttet i påsen och täck med såsen. Ställ i kylskåpet i 24 – 36 timmar. Rör om 2 – 3 gånger under marinadprocessen.
Sätt ugnen på 180 C. Ta ut köttet och lägg i en ugnsform. Häll över ca. hälften av skyn. Grädda lammet i ugnen och häll över lite mer rödvinssås efter ca. 1 timme. Ett lammelår på ca. 2 kg behöver ca. 1 ½ timme i ugnen. Häll den smak- och doftrika rödvinsskyn från ugnsformen över lammet för en härlig, kraftig, och mustig smak! Smakar bäst ihop med ugnsstekta grönsaker, svamp stekt i smör och vitlök, char-grillad paprika och ärtor kryddade med mynta.
Rödvinssky och andra rätter
Är man vegetarian kan man givetvis även göra riktigt goda vegetariska recept med min rödvinssås. (Obs. att Worcestershire Sauce innehåller ansjovis).
Jag hoppas ni ger min rödvinsås ett försök därhemma. Den passar även utmärkt till alla kommande storhelger i år.
Lycka till och berätta hur det går!
Smaklig måltid!
INREDNINGSVIS SHOP