(Innehåller annonslänkar)

Vi är inne i en riktigt långtråkig gråperiod vädermässigt i Sverige. Då kan det vara härlligt att drömma sig bort till blå himmel och vackra vidsträckta sandstränder. Det finns väl inte nån människa på planeten som inte älskar att ligga på stranden och gotta sig. Jag besökte själv flera underbara stränder i Spanien och på Mallorca förra året. Ibiza framför allt hade några riktiga beach pärlor.

LÄS MER: ÅRETS SNYGGASTE INREDNINGSNYHETER – NYA MÖBLER

Idag tipsar jag er om några av världens bästa sandstränder. Här är top 7 absolut vackraste stränder i världen och de ligger def på den där to do list. Jag ger även i denna posten några smarta inställda flyg tips från företaget flightright.se Jag menar hur många flygresor har man inte gjort med ett inställt plan i sista stund, utan nån som helst inställt flyg ersättning ? Men det finns hjälp att få läs mer nedan.

1. ANSE KILD DARGENT, SEYCHELLES

Detta är en av de mest fotograferade stränderna i världen! Den vita sanden är bedövande vacker och går från Anse Source d’Argent, till La Digue, en av de 115 öarna i Indiska oceanen. Stranden gnistrar mot en bakgrund av enorma granitblock, slitna av tiden och väder. Ett offshore-rev ger skydd mot havsvågor, vilket gör det turkosa vattnet till en idealisk plats för bad. Håll utkik efter utrotningshotade fåglar och jättesköldpaddor. En perfekt beach för en romantisk semester :)

2. POLIHALE BEACH, HAWAII, USA

Polihale är den hawaiianska skärgårdens mest hisnande vackra strand. Denna till synes öde 11 km sträcka på den västra änden av Kauai, är en av världens mest natursköna öar. Den ligger flera mil från den närmaste stad och har en atmosfär av förtrollning och mystik. Stranden kan endast nås via en dåligt markerad, smutsig sockerrörsväg, vilket gör ett fyrhjuligt fordon att föredra (kontrollera med ditt hyrbilsföretag för begränsningar innan ni reser).

En perfekt beach för alla som vill fly massturism och vara för sig själva i paradiset.

Foto: mychoicesydafrika.se

3. CAMPS BAY, CAPE TOWN, SYD-AFRIKA

Kapstaden toppar min lista över världens vackraste städer, inte minst på grund av de magnifika stränderna utanför dörren. Camps Bay är inte bara Kapstadens mest populära strand utan också den enda stadsstranden som gör den till denna topp 10-lista. Framför allt pga den majestätiska bakgrunden med de tolv apostlarnas bergskedja och tabellberget. Camps Bays vatten är lite kallt på grund av strömmarna i Atlanten. Det kommer dock inte att distrahera er från det fantastiska omgivande landskapet och dess berömda solnedgångar.

Nyheter som trendar

4. MAYA BAY, KOH PHI PHI, THAILAND

Maya Bay är en fantastisk vacker, skyddad vik på Thailands Koh Phi Phi. Med en ring av vit sand omgiven av mangrover och höga kalkstensväggar täckta av tätt bladverk. Det är lätt att se varför regissören Danny Boyle valde den här stranden till kultfavorit The Beach med huvudrollen Leonardo DiCaprio. Huvudstranden i viken är cirka 200 m lång och har silkeslen mjuk vit sand, med undervattens färgglada koraller och exotiska fiskar i exceptionellt klart vatten. Här kan ni ligga och lata er hela dagen lång. Och blir ni uttråkade varför inte testa dryga ut reskassan och spela massor av casinon utan svensk licens online.

En strand om ni vill både bada och känna sann star quality på samma gång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ser nästan ut som där Laura Palmer hittades död i Twin Peaks. Riktiga Agent Cooper mystery vibbar har stranden i Vancover Canada.

5. LONG STRAND, VANCOUVER ISLAND, CANADA

Det är inte bara tropiska stränder vars hisnande skönhet kan göra en mållös. Det bästa exemplet är Long Beach, den längsta sandstranden på Canadas Vancouver Island, som erbjuder en fantastisk utsikt och en oöverträffad marin vildmark. Den ligger inom gränserna för Pacific Rim National Park Reserve mellan Tofino och Ucluelet, dess 16 miles (16 km) av orörd sand och omringas av frodiga regnskogar. Tjugotusen gråvalar simmar upp denna kust varje vår och sommar.

En strand för alla vildmarskfantaster och äkta Twin Peaks känsla.

6. BAIA DO SANCHO, FERNANDO DE NORONHO, BRAZIL

Baio Do Sancho ligger på den avlägsna ön Fernando de Noronha, en aktiv vulkansk skärgård med 21 öar i Atlanten, belägen cirka 350 mil utanför kusten i nordöstra Brasilien. Mousserande smaragdvatten och mjuk vit sand är omgiven av vegetationstäckta klippor på ca 75 m. Stranden kan endast nås med båt eller till fots på en rätt risig väg och genom en spricka i en stenmur med några dussin ojämna, hala sandiga trappsteg. Stranden är perfekt för snorkling och fläckstrålar.

En perfekt ”get away” strand om man inte är rädd för att bli skiten om skorna för att ta sig dit.

7. TULUM, RIVIERA MAYA, MEXICO

Det som skiljer Tulum från andra stränder är dess närhet till några av de mest fantastiska Maya-ruinerna i hela Mexiko. Det är här en av världens bästa kulturella destinationer möter en av världens bästa stränder. Tulums ruin är en gammal muromgärdad stad som sitter på en stenig klippa med utsikt över en spektakulär strand. Med massor av turister som besöker varje dag, är området inte direkt privat. Men den breda sträckan med vit sand och fascinerande turkosa karibiska vatten väger väl upp turismen.

Foto: wallpaperstock.net

Flygtips

Hur många resenärer har inte vart med om irriterande inställda flyg? Det finns dock företag nu som kan hjälpa passagerare få tillbaka pengar vid krånglande flygrutter. Företaget flightright.se är specialister på att fixa kompensation till alla resenärer som drabbas av irriterande flygförseningar. Det finns nog inget som får en resenär att tappa reslusten som ett inställt flyg. Det tyvärr inte många vet är att de har rätt till en rejäl kompensation för många flygförseningar. Det är just detta företaget flightright.se hjälper till med. Det gör det hela mycket enklare än om man fick fightas med jobbiga flygbolag på egen hand. Jag menar om man ska ha semester ska man ha semester och inte få ännu mer jobb ist.

Hoppas ni drömt er bort lite nu och att ni kanske tom besöker några av dessa världen vackraste stränder.

En strand, en drink och en het ung servitör sen är man hemma, eller vad säger ni tjejer :)

LOVE M

REA FYND Shop

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Jotex
11499
Newport
13 395

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.