Restips Stockholm – Lady Hamilton hotell med historia

(Innehåller Supersavertravel länkar)

För ett tag sedan var jag på besök i Stockholm för att få akupunktur för min dåliga rygg, jag bodde då på Hotel Lady Hamilton i Gamla stan. Jag som älskar historia och dekormixen av gammalt & nytt var nära svimma när jag såg den fantastiska gamla lägenheten jag skulle bo i.  Jag låter här bilderna tala sitt egna självklara inredningsspråk.

LÄS MER: Hos hotell kung Carl är det klass hela vägen

Restips- Lady Hamilton hotell

lady hamilton

KÖPTIPS: SVINbilligt flyg och hotellpaket till Stockholm finns HÄR

Lägenheten jag bodde i var fantastiskt inredd i gammalt och nytt. Den hade en makalös väggmålning jag aldrig beskådat i en semesterlägenhet tidigare. Hotellet har även allra BÄSTA läget mitt i Gamla stan i Stockholm.

Här finns utgångsläget till ALLT som är värt att besöka i huvudstaden. Mysiga cafeer, restauranger, sightseeing, Kungliga slottet och MYCKET mer. Panoramautsikten över Stockholm nere vid vattnet är heller inte att leka med, eller värd att missa fota.

hotell i stockholm

Kakelugnen talar sitt egna magnifika språk :)

semester lägenheter stockholm

hotell stockholm

Vackra antika detaljer syns överallt på Lady Hamilton hotell.

lägenhet semester stockholm

Köket i lägenheten har ALLT man vill ha på en semester och lite till. Modern fräsch och som gjord för att laga en middag för två. Jag gillar bättre lägenhet än hotellrum då man då kan styra mer över maten (och plånboken:)

after noon tea stockholm

Från höst till vår på veckohelger dukar hotell Lady Hamilton upp till After noon tea i deras mysiga restaurang. Där serveras även frukosten varje morgon när man bor på hotellet .

Lady Hamilton Double Room

Jag fick en visning av hotellchefen och det var minst sagt ett historiskt hotell med spännande historia. Här ser ni ett av de andra hotellrummen och de genuint Svenska moraklockorna står som spön i backen på detta anrika hotell :)

Untitled-1

Fröken Inredningsvis trivdes som fisken i vattnet och ger tumme upp till den fabulösa historiska dekoren :)

Jag såg heller inte en skymt av Lady Hamilton eller Lord Nelsons spöken, säkert för de var för upptagna med varandra.

restips stockholm

De första ägarna av hotell Lady Hamilton hade ett STORT brinnande intresse för antika föremål och de ser man överallt på hotellet. Mycket marina gamla detaljer genomsyrar både hotell Hamilton och hotell Lord Nelson.

hotell hamilton stockholm

Kolla in de coola galjonsfigurerna, de fanns på både hotell Lady Hamilton, Victory och Lord Nelson hotellen som en röd tråd. Målningar av både Lady Hamilton och Lord Nelson i egen hög person finns på hotell Lord Nelson. Det tragiska kärleksparet visste inte då att deras historia skulle bringa så många människor tillsammans i glädje genom hotellgruppen döpt i deras namn.

KÖPTIPS: Billiga flygstolar till halva priset hittar ni HÄR

lady hamilton hotell (2)

Lady Hamilton hotell

Lady Hamilton hotell är verkligen ett hotell under historiens vingslag. Det är uppkallat efter Lady Hamilton som var älskarinna till den i historien välkända Lord Nelson. Jag fick två guide turer med några i hotellens ledning som berättade lite spännande historia samt att de äger sammanlagt tre hotell, restauranger och två barer. Det är en mycket familjär hotellkedja bestående av de tre hotellen Lady hamilton, Lord Nelson och den nyaste lyxigare Victory. De två första hotellen har en stark koppling till kärleksrelationen ala Romeo och Julia mellan Ladyn och lorden vilken är så romantiskt

LÄS MER: 4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka 

Gemensamt för denna hotellkedja är även deras stora samlingar av antikviteter. Frun till grundaren och ägaren av hotell Lady Hamilton använde sina privata samlingar av antika föremål att smycka det allra första hotellet med. När jag såg rummen och lobbyn förstod jag varför, då det var gamla udda föremål överallt. Även den genuina Svenska allmogekänslan går som en röd tråd genom Lady Hamiltons hotell. Läget är det bästa möjligt mitt i Gamla stan och även där är vår Svenska historia ständigt närvarande.

Jag trivdes som fisken i vattnet och jag rekommenderar alla som vill bo i ett hotell med historia ett besök till Lady Hamilton !

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 653 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis