fbpx

Restips Köpenhamn – gör storstan på ett dygn

(Innehåller annonslänkar)

Kan man göra städernas stad på bara ett dygn ? Svaret är rungande JA och här delar jag med mig av min och min väns lilla miniresa till Köpenhamn den levande, glada och alldeles alldeles underbara.

LÄS MER: 4 Budapest SPA bad ni måste besöka innan ni dör

Gör Copenhagen under dagen!

Restips Köpenhamn

restips köpenhamn

Sex osar all over och Köpenhamn är inget för pryda prinsessor :)

FLYG + BOENDE till grymt bra priser hittar ni HÄR

Om man åker från Göteborg som vi gjorde finns nu snabbtåget som bara tar tre timmar. Tre timmar sedan befinner vi oss där den riktiga sommaren har gömt sig hela denna halvdana sommar i Sverige.

Redan på perrongen slår värmen emot oss och lätt chockskadade inser vi att det känns mer som en utlandsresa än ett besök till grannlandet. Hela trippen osar Fransk medelhavssemester med massa Fransk inspirerade hus, avslappnade glada folk och UNDERBART klimat.

mat köpenhamn

Köpenhamn restips – maten

Maten är bortom läcker i Köpenhamn och då framför allt lunchen. Jag hann smaka lax med underbar blandad sallad och fisk kakor med Dansk majonäs. Allt serveras med gemytlig relax stämning och gott humör.

Hotellfrukosten börjar på äkta Köpenhamnskt vis med en hutt Gammeldansk. Sex och mat är våra mest basic behov och Köpenhamn är bara bäst på båda, helt enkelt något för ALLA smaker & baker

LÄS MER: Att göra Strömstad och Koster på 1/2 dygn

Maten är dessutom billig så passa på att avnjuta den med ett gott glas vin till utan ångest att plånkan blir tunn som plattfisk. Bra lunch ställe vid Rådhusplatsen är Oscar bar & Cafe.

cykel köpenhamn

Gör Köpenhamn på cykel

Ska jag bara ge ett restips Köpenhamn är det HYR CYKEL. Denna staden är förmodligen Europas cykel tätaste och cykelvägarna är fantastisk breda och synliga. Ni kommer att hinna med att göra tusen saker mer än om man vaggar runt på gatorna som en förvirrad byfåne med kartan som enda sight seeing :)

Hade jag inte hyrt cykel så hade jag absolut inte kunna bjuda på detta mångsidiga inlägg om Köpenhamn. Nej då hade både ben och humör strejkat ihop med fotofingret. Att cykla är dessutom underbart varma sommarkväller när vinden fladdar skönt i håret :)

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Restips – Hyrcyklar finns ofta vid varje hotell och kostar bara 100 kr per dygn. Det finns även liknande city hyr cyklar Styr & ställ i GBG placerade på stora huvudställen som Rådhusplatsen. MINUS med dem är att det inte finns många ställen att lämna tillbaka dem på vilket hade underlättat om man som turist inte hittar tillbaka.

shopping köpenhamn

Kirk är en av de läckraste inredningsbutiker jag varit inne i OCH då har jag ögnat igenom många :)

butiker köpenhamn

I Köpenhamn finns Hm Home LIVE i butik Hoppas Sverige apar efter det snart :)

Shopping Köpenhamn way

Många notiser har väl skrivits om det stora utbudet av design butiker i Köpenhamn. Visst finns det centrum gatan Ströget att shoppa på. Men jag rekommenderar mysigare mindre gator som Kompagnistræde och Læderstræde. Där hittar ni min nya favo inredningsbutik Kirk alltså FAN vad fina grejer de har. Exklusiva inredningsdetaljer och vackra grejer dräller det om hos Kirk.

I det stora hela är alla restauranger och cafeer otroligt trendigt inredda. Det märks att alla de kändaste designers är från Danmark och de lever än i allra högsta grad.

Sedan hittar vi Hm home på Læderstræde 26 och jag blev LYRISK då det är en av mina favo ställen att handla på nätet. WHY har inte Göteborg eller STHLM Hm home ? det är något för Sverige att kopiera och gärna SNART. Där fynda jag handdukar och ett urvackert doftljus perfekt för badrummet.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

sightseeing danmark

Fröken Inredningsvis dealar med hasch rökande cykel tjuvar på Christiania och fotar mot lagen :)

FLYG + BOENDE till grymt bra priser hittar ni HÄR

Christiania pest eller fest ?

Ingen resa utan att något Wild & Crazy händer DET är min melodi. Vi bestämde oss att besöka Christiania därifrån vi hört så många skrönor från. Vi cyklade dit i fuktig 30 graders värme och var hetare än solen när vi anlände. Väl där blev jag nästan nerslagen för jag råkade ta en mobilbild samt att vi blev av med båda hotell cyklarna. Jag lyckades dock med min brutala kvinnliga charm rädda oss ur sitsen och våra cyklar visar sig va nonchalant slängda på en bakgård.

Christiania har helt enkelt sina egna lagar och regler, därför börjar jagmed en liten varning när ni blåögda besöker det. Mycket konstigt skumt folk cirkulerar Vs gamla mysiga turist damer och det ger området en unik kontrast. Tydligen har någon friköpt hela Christiania nu så det står fritt från övriga stadsdelar av Köpenhamn. Det dräller av bohemiska marknader och gillar man krims krams i massor är detta meckat to be.

Frågan återstår om jag var wild wonderwoman hero eller bara blåögd blåst turist :)

MEN besök inte detta hasch näste på kvällen OCH fota INTE, det är bara ett tips från en som vet.

köpenhamn restips rådhuset

Rådhuset i Köpenhamn är så mäktigt och historiskt man ramlar bakåt. Det är även en bra tillbaka hitta punkt för en förvirrad byfåne till turist som jag och min vän var :)

copenhagen sight seeing

Köpenhamn turist Sight seeing

De gamla underbara husen i Köpenhamn påminner mer om Paris än en stad i Norden. Jag rekommenderar er att ta en timmas båt sight seeing med Paddan liknande turist båtarna. Då får ni se hela Köpenhamns hamnsida OCH den kändaste kvinnan i Europa (utom mig:) Have fruen. Hon är nog dock mäkta trött på alla paparazzis som fotar henna varje dag ….stackarn:)

Besök även gärna den makalöst vackra gröna parken Ørstedsparken mitt i centrala Köpenhamn är detta en grön oas och andningshål. Sedan är det ett ton av historiska byggnader, statyer och vackra vatten vyer att fota.

NU avslutar jag dock min Copenhagen one day tour för mer än såhär hann man inte med på ett dygn, men ganska OK ändå eller hur :)

köpenhamn tips

restips köpenhamn (2)

FLYG + BOENDE till grymt bra priser hittar ni HÄR

Restips Köpenhamn

LÄS MER: Drömhem tour och intervju med Danska Annika Von Holdt

Min ultimata sommar crush detta år är Köpenhamn och det kommer dröja länge innan jag hittar ett resmål som verkligen har ALLT jag önskar, vilket den Danska huvudstaden har. Sedan får Danskarna stor tumme upp för sitt tåliga vänliga glada sätt att bemöta oss blåsta turister.

Summan av kardemumman är att man kan hinna med ALLT som är värt att se på ett dygn och ändå hinna relaxa under tiden. Köpenhamn är mysiga medelhavet med lätt Skandinavisk kryddning bara en kort tågresa bort.

Vad har ni för minnen från Köpenhamn ??

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis