Restips Indien – 26 billiga Indiska resmål ni bör se

Dags för restips Indien special och restips för alla som gillar att resa på liten budget! Om du har en resebugg efter pandemin och karantäner och vill utforska har Indien mer att erbjuda än bara Taj Mahal. Oavsett dina favosätt att resa är lokalt, historiskt, kulturellt eller safaris med vilda djur,  så har Indien massor av avlägsna och vackra platser att utforska. Förutom att vara kulturellt rik  och ha mest befolkning på planeten, så har Indien årtionden av historia invävd i sin kärna. Vilket gör det till det perfekta resmålet. Indiens resmål erbjuder en förstahandsupplevelse av traditionerna, folket och deras världsberömda kulinariska köket, vilket gör Indien väl värt att utforska.

LÄS MER: 10 värsta och bästa AIR BNB boenden nånsin

När det gäller Indiens bästa resmål finns det ett antal platser som borde finnas på din ”to do list” Med det bästa är att alla resor till en bråkdel av kostnaden. Följande är några av de billiga resmålen från Indien. Indien är så mycket mer än bara Tika Masala och Taj Mahal och här ser ni varför!

Restips Indien – 25 billiga resmål att besöka

1 Manali-Leh roadtrip

Det handlar om resan, inte destinationen, men om du reser till Manali, får ni båda!

2. Jim Corbett – Djurliv Safari

Corbett var den första nationalpark som inrättades i Indien år 1936 och är uppallad av den brittiske jägaren och naturvännen Jim Corbett. Besöker ni detta område missa inte att besöka Jim Corbetts muséum.

3. Pushkar

En verkligt anmärkningsvärd plats, som också är berikad i historia. Utforska Brahma-templet, unika orter och se en fantastisk utsikt i Pushkar.

4. Dharamshala

Naturen är vacker och gillar man resa på egen hand, är Dharamshala platsen att besöka. Omgiven av grönska, sval frisk luft och magisk natur!

5. Spiti-dalen

Ett av de billigaste resmålen i Indien inkluderar Spiti Valley. Som inte bara låter dig utforska Indien, utan kan även ta dig till Tibet.

6. Rajasthan

Reser vi mer till norra Indien har vi kungarnas land, Rajasthan. Fylld med Haslies, konstverk och ett utsökt landskap. Ett idealiskt resmål i Indien.

7. Munnar

Ett av de mest populära resmålen i södra Indien är Munnar. Känd för floder, kullar, sjö och dess vackra teträdgårdar.

8. Auli

Garhwal Mountains, i sin härlighet, är det perfekta resmålet i Indien för skidåkning, forsränning, turné och vandring!

9. Ranthambore

Kungarnas land, Rajasthan har mycket mer att erbjuda än bara utsikten.  Ranthambore är en  välkänd nationalpark som är värt ett besök.

10. Jaipur

Man kan inte prata om budgetresemål från Indien utan att nämna Jaipur. Besök gamla befästningar, föråldrade bostäder och mer.

11. Kuari Pass Trek

Det finns inget bättre sätt att slå sommarvärmen än att ge sig upp på vandring till Himalayas höga bergspass.

12. Nainital

Sjön Naini är himlen på jorden, och är en av de mest kända resmålen i Indien, och inte utan anledning då den är väl värd ett besök.

13. Mussoorie

Mussoorie ligger i ett bedårande vackert landskap. I norr sträcker sig Himalayas enorma snötäckta bergsmassiv i alla riktningar och i söder breder den ångande Gangesslätten ut sig.

14. Shimla

Mäktiga berg klädda i snö, erbjuder Shimla en hisnande syn och en fantastisk grönska.

15. Khajjiar, Himachal Pradesh

Khajjiar som ofta kallas Indiens Schweiz, är en kullestation i Chamba-distriktet i Himachal Pradesh, Indien. Khajjiar sitter på en liten platå med en liten strömmatad sjö i mitten som har täckts med gräs.

16. Hampta Pass Trek

Upplev isdalar, gröna fält, natur  och frisk luft, allt i ett.

17. Roopkund Trek, Himalaya

Ängar och skogar och snötäckta berg och forsande bäckar, ingen skönhet kunde andra än Roopkund Trek.

18. Gokarna

Oavsett om du besöker Gokarna  på sommaren eller någon annan årstid, så är stranden i Gokarna en av de bästa South Indien resmålen.

19. Hampi

Tempel och monument och område täckt av stenar. Hampi är ett av de vackraste och billigaste resmålen från Indien.

20. Sakleshpur

För att få ditt lystmäte av naturen, besök Sakleshpur. Ett natursäkert hus, med utsikt.

21. Mahabaleshwar

Mumbai har många av Indiens bästa resmål att erbjuda, varav ett är Mahabaleshwar. En vacker plats fri från stadens oljud och brus.

22. Panchgani

På tal om vackra ostörda områden så är Panchgani en närliggande destination som är värt ett besök.

23. Pune

Pune är känt som ”Österns Oxford” och har över 100 lärosäten och ett av de mest elitistiska universiteten i Indien. Det stora antalet studenter som bor här garanterar ett livligt nattliv, bra butiker och ett brett utbud av bra Indiska restauranger.

24. Goa

Svenne meckat även kallat för att så många Svenskar besöker Goa varje år. Platsen har garanterat den tropiska andan och man kan delta i fester, sola sig i solen och njut av den koloniala arkitekturen. Allt på ett ställe!

25. Andaman-Nicobar

Andamans och Nicobar Islands verkligen är Indiens tropiska paradis, som lyser starkt i det djupblå vattnet i Indiska oceanen. Vackra stränder med perfekt blågrönt vatten, klarblå himmel och tropisk skogsutsikt.

BONUS: Testa Aurveda i Kerala

Vad är Ayurveda?

Ayurveda är en flertusenårig lära som betyder ”Läran om livet” och den är uppdelad  i fem element: jord, vatten, eld, luft och rymd.  Elementen tar sig olika uttryck, men alla finns alltid representerade i allt. I människan tar de form som de tre personlighetstyper kallade doshor vilka är: vatapittha och kapha. Varje människa har alla tre inom sig, men domineras av en eller två av dem. När man blor sjuk lommer ens grunddosha i obalans med de övriga 2 doshor och då krävs att man återställer balansen igen. Detta görs genom Ayurvediska behandlingar, kost och yoga.

Måste jag vara sjuk för att göra Ayurveda?

Du behöver inte ha någon sjukdom för att ta in på ayurvediskt hälsohem/hotell. Det räcker med att du vill känna dig lite mindre stressad och mer harmonisk i livet. De flesta ställen har paket med helpension och behandlingar med fokus på att bli av med just stress, men ocksÙ� för att gå ner i vikt, avgiftas, föryngras och stärka sitt immunförsvar.

Sjukdomar/tillstånd som man anser sig vara extra bra på att lindra är bland annat reumatism, psoriasis, fibromyalgi, astma, allergi och fetma. Men även psykiska tillstånd som depressioner efter skilsmässor och andra förluster tar man sig an med traditionella metoder i syfte att skapa balans i kropp och själ.

Hur länge varar ett Ayurveda retreat?

Du stannar så länge du vill, även om man rekommenderar minst två veckor eller längre. För många kanske max en vecka i samband med en indisk rundresa kan kännas lagom. Känner du för att pröva på ayurveda i bara tre dagar går också det bra. De som vill gå all in satsar på en panchakarma, som är en tre veckorlång, omfattande renings- och föryngringskur.

OBS: Ni bör vara medvetna om att när man kör en full Ayurveda kur kommer utrensningssymptom efteråt. Dessa symtom är beviset på att man renar kroppen och gifter går ut. Dessa healing crisis symptom kan vara svåra eller lätta beroende på hur sjuka ni är och hur stor obalansen är. Men se processen som positiv och att det kommer bli bättre i slutändan.

Indien, det kulturellt berikade landet har en rad destinationer att erbjuda för varje säsong. Oavsett om du känner för att vandra till toppen av ett berg eller dyka i det djupblå havet, finns det ett resmål som passar alla dina humör.  Från Mahals till butiker, vackra hotell till kryddig mat, ja Indien har allt och är det perfekta resmålet oavsett säsong.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 271 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis