Jag och en vän hade aldrig varit på storön Tjörn så vi bestämde oss för att besöka Skärhamn. Det var ett underbart ställe med genuin Bohuslänsk skärgårdskänsla och med restaurang i världsklass

LÄS MER: Så gör ni Strömstad och Koster på ett halvt dygn 

Vassegoooo ännu ett restips i Bohuslän att sätta krabbtänderna i :)

Restips Bohuslän

bohuslän restips (2)

Detta är utsikt när man äter på restaurang P0rt Sud kan inte bli bättre i min bok :)

skärhamn port sud

Härmed utnämner jag Port Sud till bästa läge restaurang i hela Bohuslän. Detta var höjdpunkten på Skärhamns trippen. När vi trötta från skakat på buss och tåg landat i 35 graders värme var detta oasen vi drömt om.

LÄS MER: 7 butiker i Haga Göteborg ni bara måste besöka

Beställ spättan till lunch för den är ta mig f den godaste fiskrätt jag smakat OCH då är jag ändå kräsen som få :)

Man sitter och äter en meter från båtbrygga och hav och bättre utsikt kan ingen få i hela Bohusläns rike REKOMMENDERAS.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

skärhamn resa

Klassiska röda skärgårdshus och mycket båtfolk det är Skärhamn i ett krabbskal :)

nordiska akvarellmuseet

DISS – Däremot var det omtalade Nordiska akvarellmuseet det mest överreklamerade ställe jag entrat ever. Dåligt utbud av medioker konstig konst, dyr entre och skrattretande liten samling om man jämför med ytan på huset det ligger i.

Nej besök Skärhamns badplats med sandstrand och hopptorn och ät gott på Port Sud ist , så sparar ni konstbesök till regniga dagar och bättre museer i stället :)

skärhamn

Restips Bohuslän

LÄS MER: Att bo på Brännö är att bli sitt sanna jag – Brännö restips

Summering Skärhamn är maten är FANTASTISK badet bra för barnfamiljer , akvarellmuseet tummen ner OCH planera resan i god tid om ni åker långväga.

Har ni några restips Bohuslän så dela gärna med er :)

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

4 Comments

 1. Jag kommer från skärhamn och håller HELT med om akvarellmuséet, så trist -_-
  Om ni åker dit nån mer gång så rekommenderar jag att gå i de lite äldre ”kvarteren” och se de gamla fina husen! Och om en orkar, så ta er upp till vattentornet, där är utsikten underbar!
  Angående mat, så kan jag även tipsa om hotellet. Har aldrig blivit besviken där! OBS! Äter endast fisk i ”köttväg”, annars vegetarian :)
  Och tusen tack för en riktigt bra blogg !
  Kram My

  • Hej My och TACK för så fin feedback :) jag måste säga jag nästan blev chockad hur trist museet var med tanke på hur omtalat det är haha Men man lär sig av misstagen och jag ska absolut testa dina fina tips istället nästa gång. Jag önskar dig en härlig solig ny vecka :) LOVE

 2. Oh what a fun destination. My son just returned from a semester at Lund University and he just LOVED spending time in Sweden. One of these days I plan a visit. I can’t wait!!!

  • Hi Conne Im so happy for your son that he liked my country :) I recommend you to visit in the spring or summer though cause in winter time it sucks haha ::) and i hope we can meet up for a cup of coffe or something Hugs to you dear

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.