fbpx

Restips – Att göra i Strömstad på 1/2 dygn

(Innehåller Jotex Newport ellos annonslänkar)

Jag är KÄR! I Strömstad och framför allt i ljuvliga Sydkoster. Jag och en av mina närmsta vänner styrde kosan från Göteborg med tåg till staden som ligger närmast Norge av alla, turistmeckat Strömstad. Jag kan säga att det var love att first sight redan när jag klev av tåget och jag fattar nu all hype. De sockersöta husen, havet, marinan sprängfylld med båtar, restaurangerna och känslan av att mer vara vid Medelhavet än i Sverige.

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Ska ni åka till Strömstad och vill veta vad ni kan göra där på mindre än ett dygn, då är detta inlägget för er!

Strömstad

strömstadströmstad resaatt göra i Strömstad

strömstad restauranger

Restaurangen vid Piren 1 serverar en underbar Fish & Chips :)

strömstad turism

Strömstad stad!

Lägernas läge det har denna lilla stad att stoltsera med.

Med havet och båtliv så nära går det inte att inte älska Strömstad. Det är framför allt ett abnormt utbud av urmysiga restauranger för alla smaker längs med strandpromenaden och vid havet. Uthungrade efter tågresan dinerade vi vid havet där alla turist charterbåtar går ut från. Vill man få en guidad båttur som turist är det bara att ta en av taxibåtarna som går regelbundet från hamnen vid Strömstads torg.

Sedan styrde vi kosan till Strömstad turistbyrå och frågade efter närmsta cykeluthyrning. Om ni vill se Strömstad fort på kort tid är mitt främsta tips HYR CYKEL, allt blir lättare då. Det finns mycket man kan besöka runt Strömstad som sälsafari, Svinesundsbroarna över till Norge, Alaska blomsterträdgård mm.

LÄS MER: 9 bästa och mest hångelvänliga badplatser i Göteborg

Vi började planlöst att cykla längs Strömstads strandpromenad och helt plötsligt var vid vid färjan som var på väg ut till Kosteröarna. Ödet kallade och vi lämnade staden och ut på Kosterhavet skutan bar oss mot nya spännande mål.

De bästa stunderna i livet är de som sker helt oplanerat!

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

koster öar restips

Koster är känt för att vara ett av de soligaste platserna i Norden och det kan vi skriva under på. Bättre väder än vi hade finns inte ens i LA :)

koster hotell

Hotell Koster vid Eknenäs färjeläge på Sydkoster, kan stoltsera med ett av Sveriges absolut bästa lägen!

koster att göra

Vid färjeläget på södra Kosterön finns en stor cykeluthyrning och cykel är ett MÅSTE om man besöker denna skärgård. Jag och min vän hade redan cyklar och begav oss iväg längs ljuvliga idylliska sommarvägar och möten med okända marker.

koster öar cyklar

Ljuvliga Koster!

En annan underbar överraskning var när vi klev av båten på Sydkoster. Denna ö är verkligen för mig som älskar att cykla och jag har ALDRIG i mitt liv sett så många cyklister samlade på en plats. Å andra sidan har jag heller aldrig sett SÅ många Norrmän på en och samma område i Sverige heller :)

Alla hade tjötat innan om att jag skulle besöka Koster och jag förstår nu varför, då ljuvligare ö får man leta länge efter. Man cyklar på breda bra vägar i ett idylliskt Svenskt kustlandskap med åkrar, kor och havet alltid nära inpå. Massor av konst och loppisar finns längs vägarna att besöka. I Sydkosters lilla ICA butik finns ett bra sortiment samt även ett mindre Systembolag sortiment, om det suger för mycket i alkonerven:)

SOMMAR REA FAVORITER

koster trädgård

Kosters trädgårdar!

Jag som älskar trädgård var ju bara tvungen att stanna till vid Kosters trädgårdar. Detta är bara en helt fantastisk liten idyll för alla trädgårdsälskare. Kryddodlingar, nybakat inhemskt bröd i minibutik och ett urmysigt trädgårdscafé med svalkande skugga finns här. Det finns även ett växthus där olika konstnärer ställer ut sina verk. VÄL VÄRT ett besök om ni befinner er på Sydkoster.

LÄS MER: Top 4 caféer vid sjö och hav i Göteborg ni måste besöka

Kosters trädgårdar fick mig även att reflektera över hur livet ska vara om sommaren. Det ska vara på en plats där grönskan ger själen ro, människorna ler och med havet nära som en svalkande hjälte en överhettad sommardag.

att göra på kosteröarna

Vi hann även med att svänga in till en av Sykosters små mysiga badvikar innan det tillbaka med skutan det bar.

strömstad sydkoster

Strömstad tips

LÄS MER: 7 butiker i Haga Göteborg ni måste besöka 

Ja sommardagen i Strömstad och framför allt på Sydkoster är nog en av de bästa i mitt liv so far. Detta är en plats jag vill utforska och åka till igen och igen.

Jag avslutar med några tänkvärda ord från konstnärinnan som ställde ut på Kosters trädgårdar….

Se er omkring med ett öppet sinne och blick – Hur vill du verkligen bo? Ditt liv är ett värdefullt liv så ta vara på det.

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis