Restips – 7 platser i Portugal ni inte får missa

(Innehåller Supersavertravel Jotex  Ellos annonslänkar)

Jag har länge funderat på att ta en resa till Portugal! Detta välbesökta land med den historiska huvudstaden Lissabon. Jag älskar länder med en riktig historia och inte bara party alá playa hela dagarna. Enligt många återkommande resenärer, finns det flera resmål i Portugal man bara inte får missa vid ett besök.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Här listar jag därför 7 ljuvliga platser i Portugal som är på to-do-list-before….ja ni vet!

Portugal

portugal

RES KÖPTIPS: Jättebilliga flyg till Portugal hittar ni HÄR

1. Lissabon

Att besöka Lissabon är inte bara det bästa sättet att upptäcka det äkta Portugal, utan staden ger också en stor insikt i vad landet, historien och dess folk handlar om. Ett klassiskt vis att upptäcka Lissabon snabbt är att åka de världskända gula spårvagnarna. För mig som kommer från spårvagnarnas mecka Göteborg, är detta en solklar självklarhet.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Massor av läckra restauranger, barer, casinon, gamla historiska byggnader samt museér gör Lissabon till staden nr ett att se på Portugalresan.

portugal sintra

Finns det äkta sagoslott? japp och ovan är beviset:)

2. Sintra

Bara en kort bilresa från Portugals huvudstad är underbara, charmiga lilla stad känd som Sintra. Byggnaderna är lekfullt färgstarka och litet café kantade gator är en bra ursäkt för att titta på folk. Den brittiske poeten lord Byron kom till Sintra på 1800-talet och blev så till sig att han genast började skriva sitt genombrottsverk den episka dikten ”Ung Haralds pilgrimsfärd”

LÄS ÄVEN: 10 hemliga tips för att få sexigare sovrum med mer åka av

Super sevärt är även ett av Europass vackraste udda slott Palácio da Pena, som ligger strax ovanför Sintra stad. Detta 1800-tals sagoslott är en salig arkitektur mix av europeisk medeltid med ett kryddmått arabisk tusen och en natt-stil. Lökkupoler, moriska portaler och fantasidjur som slingrar sig längs väggarna. Det mesta målat i knallgult och chockrosa.

lagos strand

RES KÖPTIPS: SVIN billiga paketpriser flyg + hotell hittar ni HÄR

3. Lagos

I Lagos hittar man de mest imponerande stränderna i Portugal. De färgglada röda sten klippor, avskilda stränder och aldrig sinande året runt solsken gör detta till en mycket eftertraktad del vid Medelhavet. Ett fantastiskt boende tips enlig många resenärer är Villa Vita Parc.

restips portugal

Pasteis de Belém

4. Pasteis de Belém

Restaurangen Pasteis de Belém strax utanför Lissabon är platsen där de berömda portugisiska tårtorna skapades. Tårtan ska vara en av världens godaste bakverk enligt många kräsna matexperter, så inte konstigt att Pasteis de Belém har en aldrig sinande rad av turister. Ett MÅSTE för alla som älskar sötsaker!

restips algarve

5. Algarve

Algarvekusten är ett måste för alla som älskar sol, hav och vita drömstränder. Längs kuststräckan vimlar det av mysiga fiskebyar, restauranger och även yoga/surf retreats för den som vill ha en balanserad semester.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar som rockar hemmet hårt

Praia da Marinha sägs vara Algarves finaste stränder och är dessutom med på Michelinguidens tio-i-topp-lista. De flesta vykorten från Algarvekusten är därifrån, tack vare strandens unika omgivning av dramatiska klippor, vit sand och turkost vatten. Hit kommer många turister för att snorkla, simma in i de magiskt vackra grottorna eller bara för att njuta av det eviga solskenet.

restips portugal 1

6. Douro

Hyr ni bil i Portugal och vill besöka en vacker region att upptäcka, kör genom Dourodalen i norra Portugal. Landskapet är helt fantastisk men som alltid i Portugal, mat och vin är lika fascinerande!

restips porto

7. Porto

Utanför Lissabon ligger Porto ett av de mest populära städerna att besöka i Portugal. Med ett medeltida förflutet och en otroligt vacker flod, är detta utan tvekan en av de mest underbara städerna i Västeuropa att upptäcka.

resa lissabon

Portugal restips

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet för ett hem med WOW-känsla

Såklart finns det fler än bara 7 orsaker att besöka Portugal! I ett resemagasin stod det tom. att Portugal är utvalt till ett av ”världens lyckligaste länder (2016)” Av mig har ni fått The best of landet där gula spårvagnar, tårtor i världsklass och färgglada sagoslott ger en garanterat happy…..trip:)

He who has not traveled has in the end only read one page of the book!

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

 

 

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis