Resa i Sverige som inspirerar

Sverige är ett ovanligt land där progressiv teknologi lever i harmoni med naturen, avantgardistiskt mode kombineras med omsorg om miljön och casinon utan bankid är lika populära bland lokalbefolkningen som arkitektoniska monument och museer. Skandinavisk tolerans, adel och adel kan spåras i allt. Företag som Skype, Volvo, IKEA dök upp och växte på kungarikets territorium. Men svenskarna skryter inte med sin obestridliga överlägsenhet, utan föredrar återhållsam elegans framför pretentiös.

De bästa svenska städerna för vandring

Det första man tänker på när det kommer till städer i Sverige är huvudstaden Stockholm. Denna stad är bekvämt belägen på 14 öar. Och du kan titta på det både från fönstret i ett mysigt bageri, och från höjden av det lokala rådhuset eller från fartygets däck. Men de mest fantastiska och favoritplatserna bland lokalbefolkningen är koncentrerade i stadens historiska centrum. Här kan du gå längs den smala (högst 90 centimeter breda) gatan Morten Trotzig, noggrant undersöka silhuetten av en pojke som tittar på månen (en världsberömd skulptur), besöka ett unikt museum som ligger på däcket av en 17:e. sekelskepp. Och i slutet av april bör du definitivt åka till Kungstregorden Park för att beundra körsbärsblommorna.

Det finns ett antal svenska städer där du kan tillbringa din fritid intressant och informativt:

  • Göteborg är Sveriges kulturhuvudstad, dess kulinariska paradis. En av de största lokala hamnarna ligger här, liksom många viktiga industrianläggningar. Du kan promenera längs den livliga Avenyn Avenue, ta bilder vid Poseidonmonumentet som ligger på Götaplatsen, sitta på ett café, shoppa eller gå på fiskmarknad.
  • Malmö är staden där Turning Torso-skyskrapan ligger. Detta är den högsta byggnaden i Skandinavien, som kan ses från olika delar av staden. Dessutom ligger den kände fotbollsspelaren Z. Ibrahimovics hus i Malmö.

Du kan beundra midnattssolen och titta på norrskenet i den nordligaste svenska staden Kiruna. Den är en del av Lappland och tar årligen emot hundratusentals turister som vill njuta av de fantastiskt vackra naturfenomenen. Men det är inte allt som väntar resenärer som har anlänt till Kiruna. Här är ett hotell, fantastiskt i sin skönhet, vars alla delar är gjorda av is.

De bästa svenska slotten att utforska på egen hand

Det är nästan omöjligt att se alla slott i Sverige på kort tid. Därför rekommenderar experter att fokusera på betyget av de bästa attraktionerna sammanställt av erfarna resenärer.

  • Kalmar slott är perfekt bevarat än i dag och nu innehåller dess lyxiga salar världsberömda fresker med målningar. Turneringar, riddardueller hålls på slottets territorium, evenemang för barn med skattjakt anordnas.
  • Örebro ligger vid Swartonälvens strand. Tidigare har byggnaden använts som fängelse eller som lager. Idag hålls här utflykter, under vilka guider berättar om spöken och andar som bor i fängelsehålor.

Sofiero är platsen där kungafamiljen tillbringar sin fritid. Detta slott är omgivet av en fantastisk trädgård. Det ligger på stranden och är perfekt för ett bekvämt tidsfördriv.

De bästa svenska parkerna och öarna för avkoppling

Sverige har ett stort antal nationalparker och reservat. Ett av de trevligaste ställena att bo på är ön Ven. Tidigare låg det största observatoriet i Europa på ön. Och nu finns det ett museum här.

  • Geta Canal är en pittoresk turistväg, vars längd är cirka 400 kilometer. Den passerar mellan pittoreska byar, stora dalar, gamla palats. Här finns den största Vänern i Sverige.
  • Gotland är den största svenska ön. Här ligger Visby fästning som har bevarat sin medeltida smak än i dag. Öland är en ö med ett stort antal väderkvarnar. Foret lockar turister med unika stenpelare och en vacker fyr.
  • Cullen-halvön är ett paradis för älskare av avskild avkoppling. Lokala hotell är åtskilda från varandra av gröna kullar och formidabla klippor.
  • Laponia är en plats som ligger nära polcirkeln. Sådana landskap som i Laponia finns inte någon annanstans i världen. Här kan du njuta av skönheten i slingrande floder och gamla skogar, mäktiga vattenfall och sumpmarker, orörda dalar och djupa raviner.

Ja Sverige imponerar med sina extraordinära färger i naturen. Det är svårt att föreställa sig att representanter för nordliga stammar och Minecraft-utvecklare bor i samma land. Allt är ovanligt i Sverige. Kulinariska mästerverk är inget undantag. I restaurangernas meny kan turister se många rätter med olika typer av marinader. Dessutom finns det i Sverige lika många marinader som i Italien finns det alternativ för pastasåser. I caféet kan du prova den nationella gröna kakan, smörgåsar med kaviarsås och räkor, samt en kopp naturkaffe med färska bullar.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 146 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis