15 tips att renovera kök med liten budget

Vi vet alla hur dyrt det kan vara att renovera ditt kök om du inte vill spendera mycket pengar. Det kan vara svårt eftersom priset på skåp och andra material blir lätt lägga till en stor summa. Det finns dock flera sätt att göra om köket utan att spendera mycket pengar. Allt som krävs är lite kreativitet och lite ansträngning kombinerat med DIY tricks och kärlek för att göra om.

LÄS MER: 75 BÄSTA DEKORTIPS NI BEHÖVER VETA

Här är våra bästa 15 tips för att renovera kök med liten budget.

Renovera kök billigt – 15 tips

Så här snygga kan era köksluckor bli med ny färg! Menar visst ser det ut som ett nytt kök?

1. Måla dina köksskåp

Är du trött på hur dina köksskåp ser ut eller vill du helt enkelt inte ha dem i ditt nya köksdekor? Då är den perfekta lösningen att måla om dina köksskåp! Det kostar inte mycket pengar men det kräver lite arbete. Allt du behöver göra är att slipa ner färgen, eller ta bort den med färgborttagningsmedel och välj din nya färg på dina köksskåp. Tänk på att alltid testa färgen först för att se om den fungerar med den nya inredningen du planerar. Du vill också vara säker på att du köper kvalitetsfärg som håller länge. Undvik billiga färger då de lätt flagnar inom bara ett år.

2. Köp begagnade köksskåp

Om du fortfarande är sugen på att byta köksskåp, men inte vill ha krånglet med att behöva
måla om dem, det finns en lösning! Detta kommer inte bara att spara mycket pengar. Ett av de bästa sätten
att få prisvärda köksskåp är att leta efter begagnade. Du kan enkelt betala en tredjedel av pris på nya köksskåp genom att köpa dem begagnade. Leta efter annonser på Blocket, du kommer att upptäcka att det ibland finns folk som renoverar en semester hemkök som inte kom till mycket användning. Dessa köksskåp är perfekta för att de är det nästan nya och kostar inte nästan hälften så mycket som nya.

En annan kreativ idé är att gå till köksbutiker och be om utställningsskåp. Vanligtvis, butiker som säljer kök kommer att ha visningsmodeller på butiken, dit kunder kan komma in och se hur det ser ut. Det som är bra är att butiker ofta säljer dessa vitrinskåp för en lägre pris än en ny. Detta är ytterligare ett kreativt sätt att spara pengar i dina köksskåp.

OBS: Kom bara ihåg att alltid mäta ditt kök noggrant och de skåp du vill köpa.

Shopping favoriter

3. Fixa en trävägg

Ett enkelt sätt att skapa en ny stil för ditt kök är att lägga till lite trä. Detta är också en annan
roligt gör-det-själv-projekt som kräver mer tid och ansträngning än faktiska pengar. Du kan köpa lite trä
plattor och placera dem över ditt kök. Att skapa en trävägg är ett enkelt sätt att ge en kök en mysig känsla och utseende.

Foto: Bygghemma.se

4. Vertikal trädgård för kryddor

Är du ett stort fan av örter och grönt? Varför inte skapa din egen vertikala trädgård i din kök med alla de örter du älskar! Detta är ett användbart och miljövänligt sätt förändra och förbättra inredningen i ditt kök. Det är också en väldigt billig lösning, och det kommer du att göra inte behöva spendera mycket pengar.
Du kommer också att spara mycket pengar eftersom du inte behöver köpa dessa örter i mataffär!

5. Ändra inte layouten på ditt kök

Om du vill renovera ditt kök på en budget bör du undvika att ändra layouten av köket. Det är här de flesta problem kan uppstå. Ändra kökets layout kräver mycket arbete, och det är inte ett enkelt gör-det-själv-projekt. Om något går fel, ja då måste du anlita dyra hantverkare som kostar skjortan.

6. Tapeter på delar av dina köksväggar

Att använda tapeter i ditt kök kan vara ett annat enkelt sätt att skapa kontrast och ge
uppmärksamhet på en vägg. Det är också lätt att applicera, och extremt billigt. Ett enkelt sätt att förändra
hur dina köksväggar ser ut utan att bryta banken.

7. Bli kreativ med köksskåpshandtag

Det finns enkla detaljer som du kan göra när du renoverar ett kök som kan göra stort skillnad och en av dem är att byta eller renovera dina skåpshandtag! Du kan antingen köpa några läckra eller nya skåphandtag som matchar dina nya färgade skåp eller till och med måla om gamla. Detta är ett annat enkelt sätt att skapa ett nytt utseende för dina köksskåp som inte gör det kostar mycket pengar, och det är inte mycket arbete inblandat.

8. Rusta upp gamla träbord

Varför inte renovera ditt gamla köksbord, med ett helt nytt träbord. Ett av sätten att
att göra detta är genom att bygga det själv som ett roligt DIY-projekt. Detta kanske inte är för alla eftersom
att bygga ett träbord är inte ett så lätt projekt. Om du inte kan bygga det själv, du kan alltid titta på antikmässor, eller till och med några antikaffärer som säljer vintage träbord. Du kan alltid ta bordet och måla om det i en färg som matchar din nya köksinredning.

9. Återanvänd istället för att ersätta

När du renoverar ett kök på en budget bör du istället försöka återanvända det du redan har
att byta ut den. Tänk bara på det, att byta ut betyder att du måste köpa nya saker. Ibland alla
du behöver är en burk färg, och det förändrar utseendet helt.

Genom att återanvända istället för att köpa nytt, så får ni även ett hållbart kök som sparar både miljön och pengar.

10. Gör-det-själv-lampor

Om du planerar att ändra belysningen i din köksrenovering, varför inte experimentera med några gör-det-själv-lampor?! Detta är ett bra och roligt sätt att skapa de lampor du verkligen vill ha i din kök. Lampor är lätta att bygga, och du kan till och med skapa dem själv eller köpa en förberedd DIY lampset som tar med dig allt du behöver. Ett enkelt och effektivt sätt att ändra belysningen i ditt kök utan att behöva spendera mycket
pengar att köpa nya lampor.

11. Förnya med gröna växter

Du skulle bli imponerad av skillnaden som ett fåtal växter i ett rum kan göra. Det är en av de
mest enkla och effektiva sätten att ändra inredningen i alla rum, särskilt vardagsrummet och
köket. Se bara till att du placerar dina växter i en solig del av köket, och att du köp växter som inte kräver mycket skötsel.

12. Installera ställningar och hängare

Stativ och galgar är mer av en funktionsförbättring än visuell, men de kan också hjälpa
göra om hur ditt kök ser ut. Överväg att installera takhyllor för ditt kök tillbehör som krukor eller till och med glas. Dessa är billiga och kan göra stor skillnad i hur köket ser ut. En annan idé är att sätta några galgar ovanpå spisen och ställa några kastruller där. Det ger ditt kök en mysig och inbjudande känsla.

13. Sätt upp lite konst

Om du vill förbättra väggarna under din köksrenovering är ett av sätten att göra det att sätta upp lite konst. Varför inte använda några tavlor, eller ännu hellre några vintagematannonser. Du kan också bråka med några affischer, och det här är ett superbilligt sätt att förändra ditt kök väggarna ser ut. Kanske vill du sätta upp en svart tavla så att du kan ha din inköpslista, eller dela upp alla sysslor upp.

14. Måla om väggarna

Om du verkligen vill ändra hur dina köksväggar ser ut är det bästa sättet att göra det genom att måla om dem. Välj bara färgen noggrant för att se till att den matchar dina köksskåp och apparater. Du
vill alltid be om några väggfärgsprover och testa dem på ett litet område för att vara säker på att du
gillar utseendet när färgen torkar.

15. Omorganisera ditt skafferi

Vårt sista tips för att renovera ditt kök på en budget är genom att omorganisera ditt skafferi, med några
galgar och hyllor. Du kan alltid inkludera några behållare och dispensrar i ditt kök för de livsmedel du använder hela tiden. Det kommer inte bara att förbättra din köksinredning utan också hela din
organisering av ditt kök.

Slutsats

Som vi har sett finns det massor av sätt att renovera ditt kök utan att behöva spendera mycket
av pengar. Du måste komma ihåg att några av dessa tips kräver att du lägger in lite TLC (Time
love and care)

Shoppa köksmöbler

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 1,1K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis