Renovera hall – 10 tips och inspiration

Att renovera en hall behöver inte bli superdyrt! Uttrycket ”first impressions last” stämmer även när det kommer till entré och hall. Därför är det värt att lägga lite extra ansträngning på detaljer när du renoverar hall. När allt kommer omkring är hallen det första rum i ditt hem som dina gäster först kommer att möta när de kommer in. Därmed är det avgörande att det är snyggt, elegant och inbjudande.

LÄS MER: Så inreder ni en liten hall större – bästa tips

När du dekorerar din hall inkluderar de bästa faktorerna du bör överväga storleken på korridoren och vilka möbler, förvaring och belysning att använda. När du har knäckt dessa kommer allt annat att vara grunt.
Oavsett om du siktar på en sober eller färgstark hall, så har den här artikeln några hallidéer du kan hämta inspiration från.

Renovera hall – tips och inspo

Inreda liten hall större

Ovan och nedan ser ni hallmöbler som är perfekta för en liten hall!

Satsa på rätt hall detaljer

De bästa små hallidéerna höjer ditt hem ingång i ett snyggt, praktiskt och välkomnande utrymme.
Här är några små enkla hallidéer du kan kopiera:

Ha snygga förvaringskorgar

Vem sa att lagringskorgar måste va fula och bara måste tjäna ett funktionellt syfte? Nej de kan vara snygga på utsidan och höja hallens utseende. Du kan i dem lagra föremål som halsdukar, shoppingväskor eller till och med hattar.
Placera förvaringskorgar på hallhyllor och på hallmöbler som tex. ett konsolbord. När du shoppar välj olika storlekar och färgade korgar för ett visuellt intryck.

Satsa på flera nyanser på väggarna

Ett två-ton färgschema är ett bra sätt att ge ditt utrymme en dos personlighet och även skapa en illusion av ett större utrymme. Till exempel kan du måla väggens bas upp till kjolen i en färg och resten i en annan. En annan idé för ett två-ton färgschema är att ha en blekare ton på sidoväggarna och kontrastera det med en djupare ton på kortsidorna.

Perfekt möbel för en liten hall ovan finns HÄR

Måla om befintliga möbler

Oavsett om det är en bokhylla eller konsolbord, bör några möbler på ett litet sätt komplettera det omgivande utrymmet. Om de sticker ut kommer ditt utrymme direkt att kännas för trångt. Medan möbler i neutrala trämaterial rekommenderas, kan du alltid måla de möbler du redan måste blanda med omgivningen.

Ni hittar smidigt hallskåp ovan HÄR

Andra idéer att tänka på för en liten hall inkluderar:

• Hängande uttalande belysning
• väggpanel
• Inkorporera multifunktionella möbler
• Lagerstrukturer
• Håller sig till varma neutrala

Renovera stor hall – tips

Du bör aldrig låta en rymlig entré gå till spillo. Förutom att göra det till en härlig genomgångszon kan du lägga till funktionalitet så att det blir ett annat rum i ditt hus.

Här är några värdefulla tips som hjälper till att höja utseendet på din stora hall:

• Ta med en god storlek konsol: En hall med en konsol osar värme och elegans. Du kan hänga en målning ovanför och placera en krukväxt och figurer ovanpå.
• Lägg till inbyggd förvaring: Med tanke på storleken på din hall kan du skapa ytterligare förvaring på sidorna. När du är vid det, se till att färgen på dina hyllor smälter samman med de omgivande väggarna.
• Skapa en sittplats: En stor passage kan fungera som sittplats. Börja med att ta med en soffa i god storlek och åtfölja den med sidobord och matchande tillbehör.
• Bygg ett walk-in-bibliotek: Om du är en bokälskare är detta en idé du bör hoppa på. Du kan också integrera sittplatser längs väggen och små bord.
• Dekorera med växter: En stor hall kan ge tillräckligt med utrymme för att skapa en mini inomhus trädgård. Förutom att färga ditt utrymme är inomhusväxter naturliga luftrenare.

Andra stora hallrenoveringsidéer

Här är några andra idéer du kan utforska för en stor hall:
• Skapa ett mindre studieområde
• Använd lyxiga material som italiensk marmor
• Skapa ett mindre konstgalleri

Ni hittar hallskåp i trä ovan HÄR

Hallmöbler idéer

Det är viktigt att komma ihåg att möblerna du väljer för din hall är en sammansmältning av funktionalitet och estetik. Tänk på hur du tänker dekorera; Bra belysning och ljusa färger ger värmen till ditt hem och skapar en illusion av ett större utrymme. Hur vill du använda din hall? Till exempel kommer den att fungera som extra lagring, eller kommer dess syfte att vara rent estetiskt?

Här är några hallmöbler idéer för dig:

Konsolbord
Förutom att göra din hall stilfull, är konsolbord också praktiska. De är vanligtvis långa och tunna, så att de kan skjutas mot väggen. Överväg konsolbord med lådor för att lagra dina nycklar, plånbok etc.
Sidohyllor
Om du har en bred hall skulle det vara perfekt att installera en skänk. Detta är ett lysande sätt att tillhandahålla extra förvaring utan att äta på användbart golvutrymme.
Speglar
Speglar gör mirakel och får din hall verka större och ljusare. De gör det genom att reflektera ljus.

Andra hallmöbler idéer

Andra idéer om hallmöbler som du bör överväga inkluderar:
• En lockad bagageutrymme för att lagra bort skor
• bokhyllor eller väggmonterade hyllor
• Ett bo av bord ordnade i fallande ordning
• Ett kappställ
• En bänk eller en hallträd

Hallförvaring idéer

Här är några kreativa lagringsidéer för en rörig hall:
• Visa upp dina kläder! Tänk på en öppen hyllenhet för din hall för att hålla dina skor och rockar på displayen.
• Utnyttja utrymmet under trappan: Du kan bygga skräddarsydda förvaringsskåp under trappan för att få ut det mesta av detta utrymme.
• Satsa på fristående förvaring: fristående multifunktionella möbler är idealiska för hyresgäster och de som vill undvika DIY.
• Sätt upp en pinnskena: Installera en pinnskena, bänk och tapeter för att öppna utrymmet. Detta kommer att tjäna som en plats att ta bort dina skor och hänga din väska eller kappa innan du går in i de andra rummen i ditt hem.

Hallbelysning idéer

På grund av hallens smala natur behöver du all belysning du kan få, och det är här vägg- eller takmonterad belysning kommer in.
Här är några idéer som är värda att utforska:
• Hängsbelysning: Det här är vägen att gå om du vill göra ett uttalande i din entré. Belysningen är idealisk för korridorer med högt i tak.
• Väggscones: Denna belysningstyp är idealisk för bredare korridorer.
• Kan belysning: Det går bra med alla hemstilar och är ett enkelt och effektivt sätt att tända dina passager.
• Spårbelysning: Tänk på detta om ditt hem har en modern eller industriell stil.
• Blandad belysning: Du kan kombinera olika typer av belysning för att fastställa vad som fungerar bäst för ditt utrymme.

Slutgiltiga tankar – renovera hall

Hallen kommer att lämna ett avgörande intryck på dina besökare eftersom det är det första stället de möter i ditt hem. Av denna anledning bör det återspegla din personlighet och smak. Vi hoppas att tipsen ovan kommer att hjälpa till att göra ditt hallrenoveringsprojekt enklare.

Håll hallen ren cause first impressions last!

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

8 kommentarer

Lisa fredag, juni 28, 2013 - 12:00

Jag äääälskar sånt här!!! :)

Svara
LesliMarie fredag, juni 28, 2013 - 19:26

I love the pillows in the first picture, great patterns. Hope you have a fabulous weekend!

xo
LesliMarie
http://www.linenandtulle.com

Svara
Inna fredag, juni 28, 2013 - 21:24

Very nice and simple….i like scandinavian design, it’s so simple but so functional )

Svara
Ingela axkrants fredag, juni 28, 2013 - 22:23

Härligt inspirerande. Tack❤

Svara
Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård lördag, juni 29, 2013 - 07:16

Hej och tack för dina snälla ord i min blogg. Ja, nu blommar det underbart och jag är ute med kameran varje dag och förevigar. Skönt att ha till hösten och vintern när blomningen känns far far away! :-I

Härliga mönster du visar, men tyvärr verkar priserna vara för höga för min budget….

Ha en härlig helg!

Kram, Cissi – Lyckornas Hem o Trädgård

Svara
Stoffisen lördag, juni 29, 2013 - 12:17

God morgon!
Fina bilder som vanligt, men dessa mönster anammar inte jag. Jag har lite svårt för många mönster som ligger bredvid varandra, jag får lite huvudvärk. Mina ögon är anpassade för enkla linjer :D

Kram och ha en magisk dag.
Stoffe

Svara
Connie* lördag, juni 29, 2013 - 21:25

Such a nice company. I’m trying to be as ethical as possible as I decorate my new house. You’ve given me lots of good ideas!

Svara
Kashaya lördag, juni 29, 2013 - 22:28

Vad fina Stig Lindberg sängkläderna var

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 kommentarer 443 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis