Renovera bostad - tips & råd inför renoveringen

Renovera bostad – tips & råd inför renoveringen

Innehållsförteckning

Att renovera hemma kan både vara oerhört kul och utmanande. Att få jobbet gjort är dock inte det enda man måste tänka på. Först måste man ju ta ställning till alla småbeslut som leder till en bra helhet. Man behöver välja tapeter, olika material och så klart besluta sig för vilken inredningsstil man vill ha en gång för alla.

LÄS MER: 6 tips att måla tegel som ett proffs

Behöver du lite hjälp att tänka rätt inför renoveringen? Här är några snabba renovera bostad tips ni kan ta med er inför kommande renovering hemma.

Renovera bostad

rum med nerrivna väggar och renovering.

Planera för framtiden

När man renoverar hemma finns det två vägar man kan gå. Antingen så renoverar man på ett sätt som gör hemmet attraktivt när man så småningom lägger ut det till försäljning, eller så kör man helt enkelt på det man gillar och inser att man kan behöva måla om ifall man ska flytta någon gång.

Men även om det absolut ligger sanning i att väldigt personliga hem kan bli svårsålda så tycker jag inte att detta är något man ska oroa sig för alltför mycket. En tumregel att hålla sig till är att om ni ska bo kvar i minst fem år så gör vid hemmet precis så som ni vill ha det. Skulle det däremot vara så att ni funderar på att flytta inom den närmaste tiden är det smartare att satsa på stilrena alternativ som de flesta kan tänka sig.

Skaffa hemförsäkring

Detta tips kanske inte är det allra roligaste och mest inspirerande, men det är oerhört viktigt. Det är inte lag på att ha hemförsäkring, men även om ni inte bor i hemmet som renoveras är det verkligen smart att skaffa en ifall olyckan skulle vara framme! 

Satsa på kvalitet

Alla har så klart olika budget när de renoverar, men det finns några saker som du inte bör spara in på. En sådan sak är golv, särskilt i rum där familjen vistas mycket. Det kan vara väldigt frestande att lägga in ett billigt klickgolv, men dessa är sällan sköna att gå på och blir fula och repiga väldigt snabbt. Försök hellre då att fynda ett ordentligt golv på rea eller hitta golv som blivit över från någon annans renovering.

Skaffa färgprover

Mitt sista tips är något som många låter bli att göra, men som är oerhört viktigt, och det är att fixa färgprover innan man målar hela väggarna. Visst, det kostar i regel lite att köpa hem provfärg, men det är en liten kostnad jämfört med extra material och arbetet att måla om rummet för att man inte blev nöjd. Måla ytor på väggen med de olika färgerna du väljer emellan.

Det kan vara smart att titta på färgerna i olika ljus, på morgonen, under dagen och på kvällen när du har lamporna tända. När är färgen som snyggast? Om du gillar att hänga i sovrummet på kvällen är det onödigt att ha en färg som är fin på dagen men ful i lampsken! 

Foto: Alexanderwhite

Våren är en tid för förnyelse på många plan både inne och ute. Vare sig ni ska renovera fasaden, verandan eller enklare köksrenovering. Så hoppas jag att dessa renovera bostad tips kommit väl till hands och att ert projekt blir lyckat i slutändan.

Ett tips om ni ska renovera trappan hemma är formtrappan.se Detta företag är specialister på trapprenoveringar och hos dem får ni alltid ett fast pris, oavsett storlek på trappan. Formtrappan har egen fabrik och erbjuder därmed 100 % egentillverkade trappor. De strävar även efter att all tillverkning sker så miljövänligt som möjligt och använder bla. egen el från solceller på fabrikstaket. Allt materialspill tas även om hand och återanvänds som uppvärmning till den stora byggnaden.

Ha en kanon dag och stay safe!

LOVE M

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024