Att renovera hemma kan både vara oerhört kul och utmanande. Att få jobbet gjort är dock inte det enda man måste tänka på. Först måste man ju ta ställning till alla småbeslut som leder till en bra helhet. Man behöver välja tapeter, olika material och så klart besluta sig för vilken inredningsstil man vill ha en gång för alla.

Behöver du lite hjälp att tänka rätt inför renoveringen? Här är några snabba renovera bostad tips ni kan ta med er inför kommande renovering hemma.

Renovera bostad

Planera för framtiden

När man renoverar hemma finns det två vägar man kan gå. Antingen så renoverar man på ett sätt som gör hemmet attraktivt när man så småningom lägger ut det till försäljning, eller så kör man helt enkelt på det man gillar och inser att man kan behöva måla om ifall man ska flytta någon gång.

Men även om det absolut ligger sanning i att väldigt personliga hem kan bli svårsålda så tycker jag inte att detta är något man ska oroa sig för alltför mycket. En tumregel att hålla sig till är att om ni ska bo kvar i minst fem år så gör vid hemmet precis så som ni vill ha det. Skulle det däremot vara så att ni funderar på att flytta inom den närmaste tiden är det smartare att satsa på stilrena alternativ som de flesta kan tänka sig.

Skaffa hemförsäkring

Detta tips kanske inte är det allra roligaste och mest inspirerande, men det är oerhört viktigt. Det är inte lag på att ha hemförsäkring, men även om ni inte bor i hemmet som renoveras är det verkligen smart att skaffa en ifall olyckan skulle vara framme! Du kan till exempel skaffa en förmånlig hemförsäkring hos Gjensidige.

Satsa på kvalitet

Alla har så klart olika budget när de renoverar, men det finns några saker som du inte bör spara in på. En sådan sak är golv, särskilt i rum där familjen vistas mycket. Det kan vara väldigt frestande att lägga in ett billigt klickgolv, men dessa är sällan sköna att gå på och blir fula och repiga väldigt snabbt. Försök hellre då att fynda ett ordentligt golv på rea eller hitta golv som blivit över från någon annans renovering.

Skaffa färgprover

Mitt sista tips är något som många låter bli att göra, men som är oerhört viktigt, och det är att fixa färgprover innan man målar hela väggarna. Visst, det kostar i regel lite att köpa hem provfärg, men det är en liten kostnad jämfört med extra material och arbetet att måla om rummet för att man inte blev nöjd. Måla ytor på väggen med de olika färgerna du väljer emellan.

Det kan vara smart att titta på färgerna i olika ljus, på morgonen, under dagen och på kvällen när du har lamporna tända. När är färgen som snyggast? Om du gillar att hänga i sovrummet på kvällen är det onödigt att ha en färg som är fin på dagen men ful i lampsken! Du kan till exempell hitta färgprover hos Caparol.

Foto: Alexanderwhite

Våren är en tid för förnyelse på många plan både inne och ute. Vare sig ni ska renovera fasaden, verandan eller enklare köksrenovering. Så hoppas jag att dessa renovera bostad tips kommit väl till hands och att ert projekt blir lyckat i slutändan.

Ha en kanon helg och stay safe!

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.