fbpx

Racercykel-Tech-trender 2021

Jag ÄLSKAR att cykla! Jag har nog cyklat många tusen mil i  min dag, både i Sverige och utomlands. Jag avskyr därför vinter och isiga gator som ej är cykelvänliga. Men snart är våren den härliga här, med många sköna cykelturer att se fram emot. Det går även många trender inom cyklister och cyklandet. Idag tipsar jag lite om racer cyklar och info för alla som gillar att cykla extra fort.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – 10 HETASTE TRENDER

Cyklar finns i nutid i många otliga utföranden och till för många ändamål. Allt mer populära har racercyklarna blivit, speciellt för cykelsemestrar. Racercyklarna är anpassade och utrustade med det mesta man behöver för en optimal cykelsemester. De är också bekvämare än andra cyklar, vilket också är viktigt om man ska cykla länge. Racercyklarna är ju lite dyrare men det är också en investering, samt för att man ska få en bra cykelsemester. Cyklarna är ofta snyggt designade men fyller samtidigt alla funktioner som är viktiga och nödvändiga. Man får alltså en snygg cykel som är säker och som man dessutom kan ha länge.

Det är inte bara cykelns design som är viktig, utan även cykelns tillbehör är minst lika viktiga. Och nu fokuseras det mycket på lampor och ringklockor som syns och sticker ut. Och därför har färger blivit väldigt populärt.

Cykelns dag

En utav årets trender är cykelns dag, den firas med parader, cykellopp och cykelutflykter. Cyklister uppskattar denna dag och många deltar i cykelloppet. År 2020 slog Sverige världsrekord. Det var 5200 personer som deltog och den sammanlagda tiden blev 465 380 minuter. Cykelns dag arrangeras av både kommuner och privatpersoner men i Sverige arrangeras den av “Svensk cykling”.

Cykelhjälmar för dam

Det som också blivit trendigt är cykelhjälmarna och det finns ett brett utbud även på hjälmar och framförallt på Cykelhjälmar för dam . Både i färger och former. Det är viktigt med rätt hjälm och passform men även hur hjälmen ser ut. Färger har blivit en stor trend men det fyller även en viktig funktion. Om man har en hjälm som har en stark färg, syns man också bättre. Det är viktigt för människor hur man ser ut och därför har företagen tagit fram hjälmar som är snygga. För damer finns det fler färger att välja än för herrar. Men färger överlag har blivit en stor trend.

Senaste racercykel-trender

Varje år kommer det alltid nya trender, även i cykelvärlden. Eftersom en racercykel kostar en del vill man ju också att den ska följa trenden och vara snyggt designad. Det finns olika typer av racercyklar, allt beroende på vad man ska ha cykeln till. De racercyklar som finns är cyclocross, komfortracer och triathlon. Cyclocross och komfortracer är anpassade för både terräng, landsväg och grusväg och är alltså de optimala cyklarna att köra när man ska på cykelsemester med olika underlag.

Triathlon är framför allt till för träning och tävling och är mest lämpad till det och rekommenderas därför inte om man ska åka på cykelsemester. En triathlon har ett platt styre till skillnad från det vanliga bockstyret som många andra cyklar har. Men den är också designad så att man ska få mer fart eftersom den är framtagen till just cykeltävlingar.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – ÅRETS NYA INREDNING

Komfortracer är lite mer för komfort som man hör på namnet och är alltså en perfekt cykel om man ska åka på cykelsemester. Sadeln är utformad för att man ska kunna sitta längre på den och alltså få en mer bekväm sittställning. Styrhuvudet sitter med fördel högre upp på en komfortracer och ger därmed en skönare ställning att cykla i.

En Cyclocross är en blandning mellan en racercykel och en mountainbike, denna cykel är mest anpassad för vinterväglag då däcken är bredare och har ett bättre mönsterdjup. Och får alltså ett bättre grepp på vägarna. Den är också mer anpassad för att klara av eventuella hinder som kommer längst vägen, det vill säga gupp till exempel. Men det är också en bra cykel om man ska åka på varierande underlag och därför en bra cykel till semestern.

Men den mest populära cykeln är den “vanliga racercykeln”. Den är dock inte lika komfortabel som komfortracern, men å andra sidan är det en lättare cykel och därmed alltså snabbare. Den är designad för just effektivitet och snabbhet, därav också namnet, racercykel. En sportig och snabb cykel helt enkelt för den som gillar att åka snabbt.

Där har ni några smarta racer cykel tips för en kul och fardfylld cykel vår.

Cykla mera!

LOVE M

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis