(Innehåller Jotex Newport Soffadirekt annonslänkar)

Jag befinner mig i skrivandets stund i Stockholm. Fyfasen vad KALLT det är i denna stan alltså det drar genom märgen jag lovar. Har därför mest vart i mitt uppvärmda hotellrum. Jag har däremot vart en sväng till Hm Home på Östermalm som ni bara MÅSTE kolla in. De har fått in bla. grymt fina sängkläder inför våren i lyxiga mönster och beige nyanser. Jag älskar när man hittar bra inredningsbutiker och man går därifrån sådär skönt inspirerad.

LÄS MER: Inredningstrender 2020 – 6 heta trender i ett nytt decennium

Nåt annat skönt är att veckans inredningsfynd är tillbaka. Denna veckan tipsar jag om Jotex som nu har rabatt på soffor. Skynda soff fynda!

Jotex soffor rabatt

Ursnygg beige divansoffa ovan med rabatt finns HÄR

Beige sammetssoffa ovan HÄR

INREDNINGSVIS SHOP

1 Solspegel HÄR 2. Sammetsstolar HÄR 3. marmorbord HÄR 4. Sittpuff sammet HÄR

Soffa med rabatt ovan finns HÄR

Beige soffa ovan finns HÄR

Blå sammetssoffa ovan finns HÄR

Detta kan vara den snyggaste blå sammetssoffa ever! Eller hur?

Läcker rosa soffa ovan finns HÄR

INREDNINGSVIS SHOP

Lyxig matgrupp HÄR   Sänggavel sammet HÄR   Solspegel HÄR    Sammetspuff HÄR

Grön soffa ovan HÄR

Snygg matta att matcha sofforna med

Mattan ovan finns HÄR

Classic Collections nya lyxiga rya Shaggy i läckert Champagnefärgat är en stor hit. Matcha med ljus soffa och guldiga detaljer.

Beige soffa ovan HÄR

Foto: @charnelia

3 tips att välja rätt soffa

1. Koll på komforten

Om din soffa inte bara ska vara något snyggt att se på, är det viktigt att du och resten av familjen sitter bra i den. Hur används soffan hemma??? brukar ni mest ligga eller sitta nedhasade i soffan, då är det så den ska provas. Precis som när det gäller att välja säng får man inte vara blyg i affären, av med skorna bara och kryp upp som du brukar göra hemma :)

2. Val av Klädsel

är en viktig faktor. Beroende på hur familjen ser ut krävs olika hållbarhet och tålighet. Har du små barn och husdjur – egna, eller som ofta kommer på besök – är det extra viktigt att soffan är tålig. Tygklädsel ska helst vara både tvättbar och med vändbara dynor.

Polyester, polyuretan och liknande syntetmaterial är mycket slitstarkt.  Bomull är också slitstarkt men bleks med tiden av starkt solljus och bör impregneras efter en tid för att behålla sin smutsavvisande yta. Läder, anilin och semianilinläder blir ofta bara vackrare med åren, men kräver visst underhåll. FRÅGA allt du bara kan i soffbutiken de anställda är till för dig och dina soffbehov.

3. Vilken storlek?

Storleken spelar roll! iaf när det kommer till soffval. En soffa eller soffgrupp dominerar ofta vardagsrummet. Har du ett litet vardagsrum passar nätta modeller, gärna på ben, sittplatserna kan vara lika många ändå.

Den nya soffan måste inte heller stå på samma ställe som den gamla, eller – som så ofta i svenska hem – längs med väggen. Provmöblera, i huvudet, på papper eller på nätet. Tänk också på övrig inredning och ljuset i rummet. Ska soffan smälta in eller sticka ut….bara du har svaret.

Jag hoppas att ni hittar drömsoffan och att jag får varmare väder :)

LOVE M

REA PÅ SAMMETSINREDNING

SAMMETSSOFFOR OVAN FINNS HÄR / SAMMETSSTOLAR HÄR / ÖVRIGA SAMMETSMÖBLER HÄR

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.