Här får ni ett pumpapaj recept som passar perfekt för Halloween. Till större helger som Halloween har blivit är det kul att bjuda på något speciellt och passande i matväg. Vad passar då bättre än att baka en ljuvlig söt pumpapaj ? Pumpor är ju det ultimata signumet för Halloween och höst. Det går även att baka allt i det oändliga av denna mäktiga grönsak.
LÄS MER: Bästa glutenfri västerbottenpaj recept
Eftersom jag varken tål eller gillar vetemjöl kommer här nu ett gudomligt glutenfritt pumpapaj recept!
Pumpapaj recept
Glutenfri pumpapaj recept
Pajdeg
20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk sötströ
1 msk hasselnötsmjöl
1 krm kanel
½ krm vaniljpulver
Pumpafyllning
50 gram butternut squash
3+2 msk vispgrädde
1 ägg
1-1 ½ msk agavesirap eller flytande honung
½ krm malen ingefära
½ krm malen kardemumma
½ krm vaniljpulver
1 krm kanel
Gör så här – Pajdeg
Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg. Tryck ut degen i en liten pajform med en diamater på ca 16 centimeter. Låt vila i kyl medan fyllningen görs.
Gör så här – Pumpafyllning
Sätt ugnen på 150 grader. Skär pumpan i bitar (ca 50 gram). Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med 3 msk vispgrädde. Skjud tills pumpan blir mjuk (ca 10-15 minuter) och rör om då och då. Mixa tills konsistensen blir slät.
Vispa upp ägget i en bunke med en vanlig visp. Tillsätt pumpan, kryddorna, sötningen och de resterande två matskedarna vispgrädde. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda pajen mitt i ugnen under ca 30-35 minuter tills fyllningen är fast.
Servera denna nybakade glutenfria pumpapaj med en klick vispgrädde och nuuuuutttttt :)
Håll gluten från truten !