Prova på yoga : med tre bra youtube lärare

Prova på yoga : med tre bra Youtube lärare

Alla känner till Yoga och alla har självklart en åsikt om den. Har man aldrig provat på yoga är det lätt att tro att det bara är flummiga vegantyper som utövar det. Yoga har på senaste år växt lavinartat och den klassiska riktiga Hatha yogan fått konkurrens av alla möjliga yogaformer som har poppat upp som svampar.

Själv har jag väldigt svårt för ravedisco-yoga ala Sats & Co. Jag anser att de helt missat yogans grundsyfte, yoga är lika mycket själ som kropp. Det handlar om att hitta ett inre lugn och sakta även hitta tillbaka sig själv och till det en gång lekfulla okritiska barnet vi alla bär inuti.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Jag utövar yoga varje morgon till några underbara yoga lärare via Youtube. Jag kände nu att jag ville dela med mig om deras fantastiska personligheter. Så här har jag samlat mina tre Best of lärare YY dvs. Youtube Yoga …..enjoy :)

Prova på Yoga på Youtube

Melissa West: Real yoga for real people

Detta är den första youtube yoga lärare jag fastnade för. Melissa West är från Toronto och utgör yoga på ett sätt som alla klarar av även sjuka folk. Hon kallar sin klass Real Yoga for real people dvs. inte övertränade ormmänniskor till yoga lärare som gör yoga positioner vi nybörjare bara kan drömma (eller mardrömma ) om.

Melissa gör yogan enkel och talar väldigt mycket i sina videor för att nybörjare ska förstå vad de håller på med. ett måste för alla er som inte vågar yoga pga. något fysiskt hinder.

Yoga with Adriene

Detta är absolut den ROLIGASTE Yoga läraren ever. Adriene är från Texas och är även skådis och det märks. Hennes sätt att vara är upplyftande och spralligt en tjej full av bus helt enkelt. Men hon är ändå jordnära och vanlig så man känner en direkt kontakt med henne. Hon säger hela tiden att yoga ska vara kul inget måste och att man ska känna efter vart man är varje dag för att göra rörelser som passar humöret.

Prova gärna hennes klasser för matsmältning och Yoga för Beat the winter blues de är grymma :)

Yoga girl Ratchel Brathen

Yoga girl kallar sig Svenska tjejen Rachel Brathen. Det var alldeles nyss jag upptäckte denna media sensation. Rachel är en vacker och varm person som bara inte kan ogilla ( om man inte är avundsjuk på henne ) Rachel är själv född med svår skolios men kan trots det göra de mest avancerade yoga positioner ever, beundrandsvärt. Detta är feelgood yoga i underbara miljöer och lätt att ta till sig de flesta klipp. Plus är också att hon yogar mer än talar om det stör någon:) Rachel har nu även gift sig och släppt en bok som heter just Yoga Girl.

Yoga girl har idag över en miljon följare på Instagram och lever drömmen på magiska Aruba tillsammans med pojkvännen och sina hundar som de surfar med :)

Varför yogar Maria ?

Jag själv utövar yoga för att bli friskare då jag varit kroniskt sjuk i många år. Är nu på bättringsvägen och mycket pga att Yogan påverkar hela kroppen samt mitt sinne på samma gång. Till alla er som inte provat yoga säger jag bara GÖR DET och börja gärna via Youtube där ni kan hitta er favolärare lätt på hemmaplan.

För mer avancerade Yogarörelser säger jag bara GÖR INTE de själv för de kan skada mer än göra nytta. Vänd er då ist. till en Yoga studio där en lärare på plats kan justera vad som görs fel. Jag gör själv kungen av alla yoga övningar varje morgon dvs. jag står på huvudet i tio minuter mot en vägg :) man känner sig otroligt renad och hela kroppen rensar gammal toxisk skit. Denna urgamla övning behöver man personlig guide för att få till riktigt.

SÅÅÅÅÅ vad är då Yoga bra för ??? här är lite allmän info :

 • Man blir mer närvarande och medveten i nuet och lär sig att lyssna inåt. ( Se även mindfulness :)
 • Yoga ger er ny energi och vitalitet.
 • Den höjer koncentrationsförmågan.
 • Verkar föryngrande på kroppen och mentaliteten, skjuter upp flera av kroppens naturliga nedbrytningsprocesser!
 • Bra för balansering och produktionen av ett flertal av hormoner. Ökar bl.a. produktionen av må bra hormonerna: Endorfiner, Serotonin, Dopamin, Oxytocin. Ökar även Östrogen och DHEA, samt minskar produktionen av stresshormoner som Kortisol.
 • Viktigast är att den motverkar depressioner. Yoga har bl.a. visat sig stimulerar kroppens produktion av aminosyran GABA som behövs för hjärnan och som är viktig för att man ska må bra.
 • Är bra mot stress, hjälper vid utbrändhet och depressioner. Olika andningsövningar förstärker denna effekt. Yoga kan även förbättra din sömn.
 • Kroppen och musklerna stärks. Även avslappnande för musklerna, tar bort olika spänningar, ökar rörligheten, ger mjukare leder, stärker skelettet.
 • Den ger bättre kroppshållning och rörligheten, balansen och smidigheten ökar.
 • Förbättrar flera kroppsfunktioner: De inre organen masseras vilket leder till bättre ämnesomsättningen. Ökad blodcirkulation, sänker blodtrycket, bra för hjärtat, hud och hår, stärker immunförsvaret, inflammationshämmande, stimulerar matsmältningen, förbättrar syresupptagningsförmågan, bra för nervsystemet, förbättrar sexualiteten, motverka inkontinens, bra mot migrän. Hjälper vid rygg- och nackproblem.
 • Yoga renar kroppen från toxiner och TRO MIG jag har känt det :)
 • Yoga leder till bättre viktkontroll perfekt ny i nyårsbantartider. Mer fysisk yoga med avancerade kroppsövningar är viktminskade i sig, minskad stress är också viktminskande. Det yoga skapar är även ett större lugn som ligger bakom att du blir mer medveten om vad och när du äter. Så alla har orsaken att prova på yoga det finns inga undantag

Grymma yogalänkar:

http://www.bookyogaretreats.com/
Helt underbara och billliga yogaresor till hela världen

http://www.yogaforum.se/
Yoga i Göteborg

http://www.yogacentrum.com/
Yoga i Göteborg

http://www.yogafordig.nu/tags/yogatidning
Jättebra yogatidning

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar som rockar hemmet hårt

Där har ni mina bästa Yogatips och Youtube Yoga klarar även den lataste av tro mig :)

Vad har ni för erfarenhet av Yoga berätta ??

Namaste Maria!

INREDNINGSVIS SHOP


+ follow Maria Ljungström on APPRL

 1. It is definitely not fuzzy vegan types that only do yoga! My dad has been teaching yoga at a college for years and I don’t think he even knows that vegan is! lol! I’ve been wanting to get more into yoga and I think the video for digestion would be perfect for me because I tend to have a lot of stomach issues. Thanks!
  ~Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024