Tips på proffsiga kontorsstolar för bättre rygg och jobb

Alla som fått problem med rygg och nacke av kassa kontorsstolar och fel arbetsställning räck upp en hand! Jag använde själv under lång tid pappas gamla antika trästol som kontorsstol när jag bloggade. Jag tyckte den var fin men det visade sig att fåfängan hade ett smärtsamt pris. Jag började få så ont i nacken att jag till slut inte kunde vända den åt sidorna. Även ryggen gjorde ont längst ner och jag fick börja gå till naprapat. De terapeuter jag gick till sa direkt att jag måste ändra min arbetsställning till mer ergonomisk.

Jag insåg nu efter jag införskaffat en riktig kontorsstol hur viktigt det är med riktig support för ryggen under datorarbete. Man gör även ett mycket bättre arbete när man har en stol som tar bort värk istället för orsakar det.

Hela Sverige går nu snart efter lång semestern tillbaka till jobb och skola. Då kan det vara hög tid att köpa en ergonomisk kontorsstol att möta en ny arbetshöst med. Här får ni därför några riktigt bra tips på proffsiga kontorsmöbler!

Jag rivstartar med några riktiga stol snyggingar! Här har man inte tummat på designen på bekostnad av sittvänligheten. Båda stolarna kommer från det kända kvalitetsmärket Herman Miller.

Stol 1 heter Herman Miller Setu och är inspirerad av hur teknologin har förändrat vårt sätt att arbeta och röra oss under dagen. Materialet som används är med sina två typer polypropylen både flexibel och slitstark.

Stol 2 heter Herman Miller Sayl är utvecklad och designad med tanke på korrekt ergonomi. Med hjälp utav de olika reglagen är denna stol lätt att ställa in och anpassa sig efter kroppen oavsett hur den är formad.

 

 

Här är några riktiga Rolls Royce-stolar inom kontorsinredning för alla som bara anser det bästa är gott nog.

Stol 1 Savo soul M6 Är designad av Savo Soul (Olle Lundberg) med tanken att en kontorsstol vara ungefär som en smartphone, dvs. passa nästan alla och vara intuitiv och enkel att använda.

Stol 2 Savo Soul Conference passar utmärkt som både som kontorsstol och mötes/konferensstol. Tack vare de många inställningsmöjligheterna ger den en bra ergonomisk sittställning som passar för längre jobbmöten.

Sist några prisvärda kontorsstolar i klassiskt svart!

Stol 1 Sarpsborg For_U har en synkronrörelse mellan rygg och säte, ett justerbart svankstöd och ett höjdjusterbart armstöd. Tack vare den fenomenala utformningen kan du justera stolen så att kroppen får rätt stöd på rätt ställe.

Stol 2 Skafab Hamilton går att justera på höjden på ryggstödet, samt höjd, bredd och djup på armstöden. Man kan dessutom justera sittdjupet med sätet.

För alla som har en svaghet för lyxiga designmöbler kan jag även tipsa om detta exklusiva skrivbord Herman Miller Airia. En dyr möbel som inte passar var mans hem men är ack så vacker att se på.

Alla kontorsmöbler ovan kommer från onlinebutiken modalakontor.se Denna butik har specialiserat sig på kontorsmöbler online med allra högsta kvalitet. I deras sortiment finns bla. höj- och sänkbara skrivbord, kontorsstolar, ljudabsorbenter, loungemöbler samt kontorsbelysning. Mödala har även flera kontorsmöblder som är framtagna speciellt av kända designers.

Det jag gillar bäst med Mödalas kontorsstolar är att de inte bara går att ställa in på ett sätt som billiga stolar gör. Utan de går även att ställa in i sittdjupet och armstöden på många olika sätt. Alla människor är olika, därför krävs det en arbetsmöbel som går att ställa in personligt efter varje människas unika arbetsbehov.

Ha en riktigt bra start på en ny arbetssäsong och med rätt stol blir den ännu bättre.

LOVE M

( I samarbete med modalakontor.se )

INREDNINGSVIS KÖPTIPS:

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Lotta torsdag, augusti 17, 2017 - 03:35

Hej Maria! Har saknat att se dina inspirerande bilder! Så roligt att du kikade in och sa hej :-)
Skönt att pausa på sommaren och fokusera på annat, jag blir definitivt mer sugen på att blogga nu när vi går mot tidig höst.

STOR KRAM!

Svara
Maria Ljungström torsdag, augusti 17, 2017 - 12:41

TACK! fina du och ja visst känns hösten mer inredning och sommaren mer uteliv VS relaxa haha :)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 214 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis