fbpx

6 tips att få insekter pollinera er trädgård

Om du verkligen vill att din trädgård ska blomstra alla säsonger, då måste du plantera rätt blandning av växter.

De bästa trädgårdarna inkluderar växter som är kända för att locka till sig pollinerare, som bin, fjärilar och fåglar. Dessa praktiska hjälpredor kommer att hålla saker växande och pollinera blommor hela säsongen.

LÄS MER: Så får ni en hållbar trädgård att njuta av

Att hitta rätt balans kan dock vara extremt knepigt. I ett försök att ta bort en del av mysteriet vände vi oss till några experter på American Meadows som vänligt delade med sig av sina bästa tips för att locka hjälpsamma pollinatörer till din trädgård i sommar.

Identifiera dina lokala pollinatorer

En av de bästa sakerna du kan göra är att förstå vilka dina lokala pollinatörer är. Då kan du lättare ta reda på hur du lockar dem. De enklaste pollinatörerna att identifiera de du förmodligen redan känner till: fjärilar, honungsbin, humlor och kolibrier.

”Det finns andra pollinerare som är ett tecken på en hälsosam trädgård,” som säger att du också kan lägga till getingar, malar, flugor, skalbaggar och myror till listan.

Lär dig hur olika växttyper pollineras

När du har identifierat dina pollinatörer, är nyckeln att sedan lära sig om hur pollinering faktiskt fungerar. Om det låter lite för torrt för dina sommarplaner, försäkrar Foster oss att du inte behöver låsa dig inne och läsa på – du kan lära dig genom att helt enkelt titta på din vackra trädgård.

”När jag ser en insekt som jag inte har sett förut, tycker jag om att använda en app som iNaturalist för att identifiera djuret och lära mig lite om det” Genom att läsa på om insekter, kan vi övervinna rädslan för dem.

Allt handlar om rätt säsongsbalans

Även om ditt fokus just nu kan vara på din sommarträdgård, är det viktigt att ha en blandning av växter som bär dig från vår till höst. På så sätt kommer din trädgård att erbjuda en stadig och pålitlig tillförsel av nektar och pollen. Denna blandning kommer att bero ganska mycket på din plats, så en resa till din närliggande plantskola eller trädgårdscenter är en bra idé.

”Nordamerikanska inhemska växter, inklusive populära perenner som kottar, milkweed, lupiner och asters, kommer att gynnas av nordamerikanska inhemska pollinatörer som humlor och fjärilar”, säger Foster. ”Sträva efter att inkludera så många inhemska växter som möjligt för pollinatörer.”

Variera dina blom sorter

En sak som många trädgårdsmästare kanske inte tänker på är hur blomformen spelar in i vilka pollinatörer du attraherar.

Präsande kronblad, platta landningsplattor eller rörformade blommor kommer att vara attraktiva för olika pollinatörer. Se till att din trädgård har en mängd olika blomformer, helst med några av varje blommande samtidigt.

Få inte panik vid åsynen av naggade löv

Ofta ser amatörträdgårdsmästare hål i sina löv och antar att det är ett säkert tecken på ett angrepp. Frost säger att detta definitivt inte är sant. Faktum är att det är tvärtom! Det är väldigt positivt att ha insekter i din trädgård.

En naggad trädgård indikerar stöd för ditt lokala ekosystem”, säger Frost. ”Omfamna bar jord, nafsade löv och den vilda sidan av trädgårdsarbete, och var säker på att din trädgård lever och mår bra.

Slutsummering

Följer ni dessa råd om trädgården kommer ni få många olika insekter som tar hand om er trädgård hela sommaren. långt in på hösten. Ni gör även något hållbart för hela planeten, tänk på det!

/Maria

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis