fbpx

Planera trädgård – få en lyxig grön oas

Att planera trädgård handlar inte bara om att plantera och vårda växter, utan också om att skapa ett uterum som du kan njuta av hela sommaren. En vackert designad och planerad trädgård, handlar mycket om att tillsätta rätt detaljer och belysning. Allt från färgglada planteringar till unika skulpturer och belysningsarmaturer, trädgårdsdekor kan lägga till personlighet och charm till din trädgård, vilket gör den till en sann återspegling av din stil och smak. Oavsett om du har en liten balkong eller en rymlig bakgård, så kan du krydda din trädgård med rätt inredning förvandla den till en oas av lugn och skönhet.

LÄS MER: Gödning av gräsmatta – gör grannen grön av avund

I den här gröna guiden kommer vi att utforska olika typer av trädgårdsdekor, och hur du kan använda dem för att göra din trädgård till ett förtrollande och inbjudande utrymme, även för fåglar! Gör dig redo att släppa lös din kreativitet och väcka liv i din trädgård med dessa förskönande och innovativa idéer.

Planera trädgård tips

Lysande vattenfall ovan HÄR

1. Addera vatten

Att lägga till en vattenfunktion i din trädgård kan skapa en fridfull och lugnande atmosfär. Det kan vara en liten fontän, en damm eller ett vattenfall som ger ett fridfullt ljud och ger en livsmiljö för vilda djur. Fåglar lockas ofta av trädgårdens vattendrag och kommer att njuta av att komma ner då och då för att släcka törsten och koppla av runt vattnet. Du kan placera små skålar med spannmål runt din fontän för att säkerställa att fåglarna kommer tillbaka och stannar längre i din trädgård.

Dessutom kan vattnet från din trädgårdsvatten kanaliseras för att användas för att vattna dina växter och gräsmatta för att hålla din utomhus grön och full av liv året runt.

SOMMAR REA SHOP

Ellos
4 4995 999
Ellos
3 5994 999
Ellos
4 4996 999
Ellos
2 6243 499
Ellos
2 2493 299
Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK

Pool ovan hittar ni HÄR

Inred trädgården med en trendig swimmingpool. Det kan antigen vara en nedsänkt byggd pool eller som denna smidiga swimmingpool ovan mark.

Trendiga lampor ovan HÄR

Så här mysigt och ombonat kan det bli på uteplatsen med rätt utebelysning!

Lyktor ovan HÄR

2. Utomhusbelysning gör allt

Att lägga till utomhusbelysning till en trädgård kan förbättra dess skönhet, vilket gör den till ett mer inbjudande och magiskt underland på natten. Strängljus, lyktor och solcellsdrivna lampor är populära alternativ som kan skapa en mysig och inbjudande atmosfär.

Installera utomhusbelysning strategiskt för att uppmärksamma fokuspunkter i ditt utomhusutrymme, som träd, buskar, statyer eller vattendrag. Detta kommer att skapa en känsla av djup och visuellt intresse. Se till att lätta upp potentiella riskområden för att göra det enkelt att navigera i trädgården.

För att skapa en effekt i lager, kombinera uppgifts-, omgivnings- och accentbelysning i ditt utomhusutrymme. Du kan till exempel komplettera vägbelysning med strängbelysning på trädgårdsstrukturer och träd.
Välj alternativ för varma belysning som skapar en mysig känsla i din trädgård, till skillnad från vitt ljus som skapar en hash klinisk känsla.

Vacker lejon skulptur finns HÄR

3. Pimpa med trädgårdsskulpturer

Att placera skulpturer eller andra konstverk i en trädgård kan skapa en samlingspunkt och lägga till en touch av elegans och sofistikering. Trädgårdsskulpturer kan fungera som fokuspunkten för ditt utomhusutrymme beroende på placeringen. Tänk på en vinkel där skulpturen kan uppskattas.

Skulpturerna kan också användas för att komplettera andra trädgårdsdetaljer som vattendrag, gångvägar, etc. Här är exempel på trädgårdsskulpturer som du kan introducera i din trädgård:

Statyer – Klassiska statyer är tidlösa och kan tillföra en känsla av elegans till alla trädgårdar. De kan sträcka sig från små, subtila bitar till skulpturer som är större än livet som blir fokuspunkten i din trädgård.
• Metal Art- Metallskulpturer kan variera från moderna och abstrakta till nyckfulla och lekfulla. De kan lägga till ett djärvt och unikt uttryck till din trädgård.
Fågelbad – Dessa funktionella skulpturer lockar fåglar till din trädgård och ger dem en plats att dricka och bada. De finns i många olika stilar och kan ge en klassisk touch till ditt utomhusutrymme.

Loungegrupp ovan finns HÄR

4. Utemöbler är nyckeln

Bekväma utemöbler kan skapa en mysig och avkopplande plats i din trädgård. Att välja rätt utemöbler kan helt förändra hur du använder din trädgård, vilket ger en bekväm och elegant plats att koppla av och njuta av utomhus. Välj väderbeständiga material som metall, flätad eller teak för långvarig hållbarhet.

5. Fixa trädgårdsstrukturer

Att lägga till strukturer som bersåer, pergolor eller lusthus kan ge en skuggig plats för utomhusunderhållning och skapa en visuell kontaktpunkt i trädgården. De skuggiga trädgårdsstrukturerna skapar utrymme för att sitta medan du vilar eller är värd. De skapar också en plats för fåglar att sitta på.

6. Planera mysiga trädgårdsstigar

Dra fördel av trädgårdsvägar för att lägga till struktur i din trädgård och göra det lättare att navigera. De är ett bra sätt att lägga till en känsla av äventyr och upptäckter till ditt utomhusutrymme.

Innan du börjar bygga din väg är det viktigt att ha en klar uppfattning om vad du vill ha. Tänk på den övergripande utformningen av din trädgård, de växter och funktioner du vill lyfta fram och vägens syfte. Du kan välja att skapa raka eller krökta banor beroende på vilket utrymme du har tillgängligt.

Du kan använda material som sten, grus eller trä för att skapa en väg som kompletterar din trädgårds stil. Material som stenplattor, tegel eller gatsten kan lägga till en touch av elegans till din trädgård samtidigt som de är hållbara och funktionella.

Att plantera blommor och buskar längs vägens kanter kan skapa ett naturligt och inbjudande utseende. Du kan också lägga till trädgårdsinredning som skulpturer eller bänkar för att skapa kontaktpunkter längs vägen.
Du kan också infoga belysning i din trädgårdsvägdesign för att skapa en magisk touch.

7. Överväg vertikala trädgårdar

Att skapa vertikala trädgårdar är ett kreativt sätt att lägga till grönska till små utomhusutrymmen. Det handlar om att använda planteringskärl eller spaljéer för att odla växter vertikalt på en vägg, staket eller balkong.
Du kan använda hängande planteringskärl som kan hängas upp från träd, väggar och andra strukturer där du vill skapa vertikala trädgårdar.

Lägg till accentbelysning i den vertikala trädgården för att lyfta din lilla trädgård ännu mer, särskilt på natten.

Stilrena krukor finns HÄR

8. Trädgårdsprydnader

Trädgårdsprydnader som fågelholkar, vindspel och trädgårdspålar kan lägga till en touch av personlighet och charm till din trädgård. De finns i en mängd olika stilar och material och kan användas för att skapa ett unikt och personligt utomhusutrymme.

Vindspel lägger till ett musikaliskt element till din trädgård. De finns i olika material som metall, trä och glas och ger ett behagligt ljud när vinden blåser, vilket också kan locka fåglar till din trädgård.

Fågelholkar och matare kan locka en mängd olika fåglar till din trädgård. De är inte bara funktionella, utan de kan också lägga till färg och intresse till ditt utomhusutrymme.

9. Lägg till unika planteringskärl.

Planteringskrukor lägger till struktur, färg och intresse till din trädgård. Det hjälper till att ge mer karaktär om du använder unikt formade och färgade planteringskärl. Variera färgstorlekar, material, höjder och former för att lägga till dimension.
Sammanfattningsvis, att lägga till trädgårdsinredning är ett bra sätt att piffa upp ditt utomhusutrymme och ge det liv.

Ni hittar solcellspollare ovan HÄR

Summering – Planera trädgård

Oavsett om du vill skapa en fridfull oas, ett färgstarkt paradis eller en funktionell trädgård, kan rätt inredning göra hela skillnaden. Från snygga möbler och belysning till lekfulla accenter och unika planteringskärl, det finns oändliga möjligheter att förvandla din trädgård till ett riktigt förtrollande utrymme. Varför inte låta din kreativitet flöda och börja utforska trädgårdsinredningens värld idag? Med lite fantasi och mycket kärlek kan din trädgård bli en vacker förlängning av ditt hem och en sann återspegling av din personlighet.

SOMMAR REA SHOP

Ellos
4 4995 999
Ellos
3 5994 999
Ellos
4 4996 999
Ellos
2 6243 499
Ellos
2 2493 299
Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis