Alla har inte förmånen att ha stora vräkiga kök med lyxig köksinredning som Hollywoodfruar (tyvärr:) Så hur gör man med ett litet kök, där skåpen slår i varandra och man ryker ihop med partnern så grytlocken skallrar ??   Jo man får man helt enkelt acceptera  (om man inte kan flytta ) och göra det allra bästa man kan av det lilla kök man har. Allt startar med rätt planering och rätt köksinredning till små utrymmen.

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Här listar jag några super bra tips från köksexperterna på HTH som vet exakt hur man förstorar små kök med rätt färger och smart planerad köksinredning!

 Litet kök

1. Planera och förstora!

I ett litet kök är planeringen A & O och noga så att du får ut så mycket som möjligt av ditt nya kök. Tänk vertikalt framför horisontellt för att utnyttja utrymmet mellan golv och tak – ända från sockellådor till skåp under taket där du kan förvara sådant som du inte använder så ofta. På så sätt tar du inte upp för mycket av golvytan.

KÖPTIPS: massa fina köksdetaljer att inreda med hittar ni att köpa HÄR

koksbankar (2)

2. Förvaring förstorar!

 • Även om du bara har lite utrymme är det viktigt att du prioriterar att skapa mycket förvaringsytor i köket. Små kök har ofta bara lite bänkyta och därför är det en fördel att inte ha för mycket stående på köksbänken.

 

 • Lådor med fullt utdrag gör det enkelt att hitta sakerna du förvarar i skåpet, även om det du letar efter står längst in. Med lådor blir det dessutom enklare att organisera och skapa en överblick över vad du har i skåpet.

 

  • Köksinredning med låga överskåp som öppnas uppåt är praktiska om du vill ha så många indelningsfack som möjligt för förvaring av din köksutrustning. Du kan till exempel välja tre låga skåp istället för ett stort.

SOMMAR REA FAVORITER

koksinredningen

 3. Utnyttja höjden i rummet! 

Exempelvis genom att välja extra höga skåpselement som överskåp eller genom att bygga flera skåp ovanpå varandra. Det ger dig extra förvaringsplats och du utnyttjar ytor som annars inte används. Längst upp kan du förvara den köksutrustning som du inte använder så ofta.

KÖPTIPS: Små möbler till bra priser som förstorar rum hittar ni att köpa HÄR

koksinredning

4. Rätt färgsättning förstorar!

Färg kan vara riktigt trolleri om det görs rätt. Det är självklart en fördel att välja en ljus köksinredning samt att måla köksväggarna i en ljus läcker färg. Ljusa nyanser och färger får som alla vet det lilla rummet att se större ut vart det än är i hemmet.

Ytornas färger har inte bara stor betydelse för ditt köks estetiska uttryck. De påverkar även uppfattningen av rummet. Det kan vara bra att satsa på ljusa element eftersom de får små rum att verka större. Mörka element är bra för att skapa kontraster och balans. Ett smalt rum verkar exempelvis bredare om man placerar mörka element i ena änden av rummet.

KÖPTIPS: Billiga mattor perfekta till köket hittar ni HÄR

Foto: Alexanderwhite

Vitt FÖRSTORAR alla kök och ovan ser ni beviset :)

5. Våga kompromissa!

Framför allt för husfridens skull :) I ett mindre kök måste man vara beredd att prioritera och hitta kompromisser. Diskbänken är till exempel en arbetsplats. Om du väljer en för liten diskbänk kommer det snabbt att bli en källa till irritation ( i värsta fall blir det stort bråk i det lilla köket :) samt att du hela tiden måste torka av vatten runt diskhon.

 


Litet kök tips

Där har ni några klockrena tips för en snygg smart köksinredning för det lilla köket. De är specialister på smarta lösningar för både kök och badrum och har man fastnat erbjuder de proffsig hjälp på deras hemsida. Hth ser till varje kunds individuella önskemål och prioriterar funktionell planlösning till bra priser framför överlyxig klumpig köksinredning. Deras senaste koncept är att erbjuda toppmodern ny köksinredning för under 20 000 kr.

Perfekt för fattiga studenter eller det nyförälskade paret som flyttar in i första lilla 1 an. Jag vet själv att inte ens den största kärlek överlever på små oplanerade ytor :)

Alla ska ha råd med stora drömmar även i ett litet kök :)

Hur många av er har ett litet kök därhemma….. räck upp en hand ??

Dream Big

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Newport
19 49838 995

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

3 Comments

 1. Hmm. har dålig erfarenhet av HTH faktiskt, deras färg gick av från våra luckor. Så denna gången körde vi faktiskt på Ikea. Det blev mycket billigare och fint ändå:-)
  Kram Jess

 2. Vet du varifrån de runda borden kommer ifrån? Så fina!

  • Hej Jag har faktiskt ingen aning om vart de borden kommer ifrån då jag skrev inlägget om kök från HTH :) du kanske kan kontakta dem och fråga.

   LOVE M

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.