10 största Pinterest trender 2024

Varje år skapar folket på Pinterest trender med en lista över vad de tror kommer att vara trendigt. I år handlar det om hälsa och hållbarhet, eftersom vi fokuserar mer på oss själva och vår planet. Om du är som oss och bläddrar på Pinterest för inspiration kan det här hjälpa dig att komma igång bra. Några av de bästa och största Pinterest trender 2024, ni bör ha koll på.

Pinterest-trenderna i år inkluderar:

• Hållbart boende – Tänk på miljövänliga möbler och inredning, resor och mode när vi letar efter sätt att bevara planeten.
• Reseinspiration – Pinterest har länge varit en källa till wanderlust-inspiration och detta kommer att fortsätta under 2024.
• Trädgårdsskötsel – Från växt- och blominformation till trädgårdsarbete inomhus, allt handlar om naturen i år.
• Retromode – Inte bara hållbart, utan visar oss också vilka trender som kommer tillbaka.
• Mindfulness – 2024 är året då vi prioriterar vår mentala hälsa och använder meditationstips för att hjälpa till med detta.

LÄS MER: 6 största uteplats trender 2024

Hållbart levnadssätt

Vi har bara en planet, så vi måste ta hand om den. Hållbart boende trendar stort på Pinterest i år. Det finns några bra hacks på nätet om hur man kan minska avfallet från ditt hem, eller hur man återvinner kläder och möbler. Om du funderar på att bli grön i år är Pinterest rätt väg att gå.

Udda Reseinspo

Medan vi sparar ihop till vårt nästa äventyr är Pinterest ett bra ställe att leta efter semesterinspiration. Det låter oss utforska delar av världen som du aldrig har varit i förut. Utöver detta låter den dig upptäcka dolda pärlor, få några bra resetips och bästa fotoplatser. Oavsett var du vill utforska, hittar du det på Pinterest. Speciellt ser vi Pinterest användare söker på udda unika resmål.

Hur kan jag hålla mig uppdaterad med de senaste Pinterest trenderna?

Pinterests upptäcktssida är ett bra sätt att ta reda på vad som är populärt runt om i världen. Det matchar dina senaste sökningar för att hitta saker som du kommer att vara intresserad av.

LÄS MER: Så kan du tjäna pengar online

Grundläggande hudvård

Dagarna med dyra och överdrivna hudvårdsrutiner är förbi. 2024 handlar om att ta tillbaka det till grunderna. Pinterest är full av fantastiska gör-det-själv-hudvårdstips med enbart naturliga ingredienser. Den har ett antal bra tips oavsett om du har fet eller känslig hy. Detta är året med minimalt med smink och glödande hud.

Trädgårdar inne och ute

Oavsett om du letar efter råd om vilka växter som passar din trädgård, eller hur du komposterar effektivt, kan du hitta det på Pinterest. En av de mest populära trädgårdstrenderna i år är trädgårdsarbete inomhus. Detta beror på att många växtälskare vill lägga till grönska i sina hus. Bara för att du inte har en trädgård betyder det inte att du inte kan uppleva naturen. Det finns några bra nybörjartips och växtvårdsråd.

Teknikfria Hobbyer

Back to basic! I en värld fylld av teknik blir vi mer medvetna om att ta lite tid från det. En trend vi sannolikt kommer att se i år är ökningen av teknikfria hobbyer. Det kan vara målning, trädgårdsarbete eller att lära sig sticka. Pinterest har bra inspiration om du tittar på hur du ska spendera din fritid.

Retro mode

Modetrender kommer alltid tillbaka, så även på Pinterest. Vi ser allmänt en retro våg över världen just nu. Det har förmodligen med att göra att folk har sämre ställt, då återanvänder man istället. På Pinterest kan ni skapa en klippbok online med looks från svunna år – från 90-talsmode till boho-70-tal.

Mat från hela världen

Pinterest har alltid varit ett bra ställe att upptäcka recept och bästa matlagningstips. I år kommer mångkulturella recept att slå plattformen med storm. Detta inkluderar djärva indiska curryrätter, traditionella italienska rätter eller klassiska franska bakverk. Se plattformen som din personliga receptbok där du kan lagra gamla favoriter och nya att prova.

Foto House beautiful

Minimalistisk heminredning

Sedan Marie Kondos uppkomst under de senaste åren har minimalism varit populärt. Pinterest är ett bra sätt att hitta minimalistisk inspiration om hur du designar ditt hem utan att det ser för mycket ut. Den ger några bra råd om hur du kan slösa bort ditt utrymme, så om du vill ha en ny start i år är Pinterest ett bra ställe att börja.

Smart mode

2024 handlar om Smart Fashion som berättar mer om våra kroppar. Från smarta klockor som övervakar våra pulser till solglasögon som kan ta och dela bilder. Pinterest är ett bra sätt att få information om vad som är den mest kommande tekniken inom mode. Detta kommer att hålla dig före trenderna.

Foto tpr.org

Mental hälsa spelar roll

När vi blir mer medvetna om vår mentala hälsa och friskvårdstekniker börjar vi förstå vad som gör oss lyckliga. Plattformen är ett bra ställe att hitta guidad meditation eller egenvårdstips för att hjälpa dig att leda en balanserad livsstil. Oavsett om du behöver stressreducerande tekniker eller andningsövningar så finns det något för alla.

Slutsummering – Pinterest trender

Pinterest är ett bra sätt att samla alla dina idéer på ett ställe. Du kan dela dina idéer med andra eller skapa privata anslagstavlor bara för dig. Från resetips till mysiga hemidéer som hjälper planeten, det finns något för alla. Gör en Pinterest moodboard och inred sedan hemmet i retro stil efter boarden.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024