fbpx

Pilgrimsvandringar för hängivna sportfans

För sportbitna finns det många event runt om i världen som de bara måste besöka beroende på vilken sport det är som de är hängivna till. Att se sport live eller att besöka viktiga ställen för sport är något som varje sportentusiast behöver göra. Trots att det är speciellt att se sport på TV:n finns det inget som slår känslan av att vara på plats. I vår lista kommer vi ta upp några events som sportfans är tvungna att besöka minst en gång under sin livstid.

The Australian Open

Om du är ett stort fan av tennis är Australian Open något som du måste besöka minst en gång. Det är det första eventet för Grand Slam varje år och ett perfekt ställe att börja säsongen. Ännu bättre är det att det är i Australien i januari. Det betyder att du flyr från vinterkylan i Sverige och kan bege dig ner till stranden efter varje dag av turneringen. Du kan köpa biljetter på deras hemsida.

Churchill Downs

Churchill Downs är ett hästkapplöpningskomplex som ligger i Kentucky i USA. Banan är känd för det årliga Kentucky Derby som arrangeras den första söndagen i maj varje år. Eventet startades 1875 och fram till 2019 har 150,729 personer besökt den välkända och prestigefyllda galopptävlingen. Är du intresserad av hästkapplöpning är ett besök här ett måste. Läs på sportnyheter innan du besöker eventet om du vill satsa på en specifik häst när du väl är där.

Wimbledon

Wimbledon är ett måste att besöka minst en gång i livet. Du behöver heller inte resa långt för att ta dig dit, utan ett direktflyg på cirka två timmar, beroende på var i Sverige du bor, till London är allt som krävs. Wimbledon hålls i slutet av juni eller i början av juli, så det är perfekt för sommarsemestern. Wimbledon är heller inte bara för den som älskar tennis, utan för den som vill uppleva något speciellt. Att få biljetter är inte enkelt utan det sker genom en utlottning som du måste lämna in en ansökan till. Det finns även begränsade biljetter för respektive dag, som de allra flesta väljer att köa för att få tag på.

Hanazono Rugby Stadium

Rugby är kanske inte den största sporten i Sverige, men det är något som har blivit allt mer populärt. I Japan finns Hanazono Rugby Stadium som öppnades redan 1929. Hanazono Rugby Stadium användes också under rugby-VM 2019. Där kan du titta på spännande rugby-matcher och se dit favoritlag spela på en magnifik arena. En stor fördel är att du får besöka Japan då det är ett högprioriterat resmål för dig som verkligen vill bege dig ut på ett äventyr.

Grand Prix

Den sista helgen i maj varje år är det dags för Formel 1-tävlingen Monaco Grand Prix. För att vara en del av händelsen måste du bege dig till Monaco. Sedan 1929 har de bästa förarna i världen besökt Monaco för att kamma hem titeln. Det är ett klassiskt stadslopp och det är i dag det enda Formel 1-loppet i världen som har en tunnel. Dessutom är Monaco ett fantastiskt ställe att besöka och det finns mycket mer att göra än enbart titta på racing.

Camp Nou

För dig som älskar fotboll finns det många stadions som är värda att besöka, men Camp Nou i Spanien är något extra speciellt. Arenan öppnades 1957 och är FC Barcelonas hemmaarena. Här spelas det fotboll av världsklass och en fördel är att det inte är lika svårt att få biljetter som det är på andra fotbollsarenor runt om i världen.

Vinter- eller sommar-OS

OS är den ultimata upplevelsen när det kommer till sport. Här samlas de bästa i världen och du kan se sport i världsklass, samtidigt som du får uppleva ett nytt land. Nästa OS hålls i Peking i februari 2022. Det är vinter-OS som börjar den 4 februari och pågår till den 20 februari. Mottot för OS 2022 är “Together for a shared future”. Just nu finns det ingen information om hur det kommer att bli med biljetterna för OS 2022 eller om spelen ska genomföras utan eller med en begränsad publik. Nästa OS efter detta är sommar OS 2024 i Paris.

Sammanfattning

Livesport är något som verkligen är speciellt och det finns inget som slår att få uppleva det på plats. Det finns många turneringar och events runt om i världen som är värda att besöka. Allt från att titta på när Sverige spelar handboll, till ishockey och fotboll. Det som är viktigt att komma ihåg är att skaffa biljetter i tid.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis