fbpx

Persienner: tips för sexigt solskydd

När de flesta letar inredningstips och -inspiration är det sällan persienner som står längst upp på inköpslistan. Men den här typen av fönsterskydd behöver inte alls vara dammig och tråkig. Med rätt design i rätt miljö kan en persienn vara riktigt spännande. Ja, det är faktiskt sant tro det eller ej :)

I ett försök att bevisa detta har jag jagat fram lite inspirationsbilder för ni som funderar att inreda med persienner därhemma.

Persienner

persienner

Träfärgade sk. spjälgardiner passar alldeles utmärkt i det här moderna badrummet.

badrumsinredning

Persienner i badrummet

Som ni ser på bilderna behöver inte lameller vara 70-tals, gammalmodiga eller tråkiga. Här är de som en viktig och helintegrerad del av badrummets inredning.

OCH det går att smygkolla på den heta grannkillen när han duschar genom persienngliporna :)

modernt vardagsrum

Persienner i vardagsrummet

Vill man ha något lite ovanligt kan lamellerna även beställas med olika mönster. Testa några olika designs i vardagsrummet som en inredningskrydda :)

persienner snygga

persienner (1)

Här ser ni en veranda med solskydd på sitt allra bästa inredningsvis :)

Glöm dock inte att rengöra persiennerna med jämna mellanrum då det osar mycket och bildas fett i köket.

inredningstips

Persienner i sovrummet

Persienner i sovrummet är en gammal klassiker, men varför inte byta ut dammiga halv-vita persienner med nya träfärgade spjälgardiner. Man kan även lyxa till med några härliga och tjocka mörkläggningsgardiner för att få en riktig hotellkänsla i sovrummet.

Träpersienner kan vara sexiga då de ger ett mystiskt dovt ljus i rummet. Låt persiennerna vara på halv fas medan du och din älskling går på högvarv emellan lakanen :)

inredningstips sovrum

Lameller kan även uppfylla helt andra funktioner också… ni får använda fantasin lite… med hjälp av bilderna under :)

persienner

Solskydd KAN vara sexigt :)

inredningstips sexig

Persienner

Ljuset är en viktig del av ett rums sammanhängande inredningskänsla och det som är så smart med just persienner är att de hjälper dig styra mängden dagsljus i ett rum. Hittar man rätt vinkel kan man släppa in värmande dagsljus i en lägenhet utan att låta dig synas från gatan i morgonrocken. Hittar man rätt färg på nya persienner kan man dessutom matcha övriga inredningsdetaljerna i ett rum. I utlandet är persienner ofta frihängande innanför fönstren men här i Sverige hänger de oftast mellan fönsterglasen.

[hr]

Vad tycker ni om persienner? Hot or not?

Ha en bra dag!

/Jon

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis