När de flesta letar inredningstips och -inspiration är det sällan persienner som står längst upp på inköpslistan. Men den här typen av fönsterskydd behöver inte alls vara dammig och tråkig. Med rätt design i rätt miljö kan en persienn vara riktigt spännande. Ja, det är faktiskt sant tro det eller ej :)

I ett försök att bevisa detta har jag jagat fram lite inspirationsbilder för ni som funderar att inreda med persienner därhemma.

Persienner

persienner

Träfärgade sk. spjälgardiner passar alldeles utmärkt i det här moderna badrummet.

badrumsinredning

Persienner i badrummet

Som ni ser på bilderna behöver inte lameller vara 70-tals, gammalmodiga eller tråkiga. Här är de som en viktig och helintegrerad del av badrummets inredning.

OCH det går att smygkolla på den heta grannkillen när han duschar genom persienngliporna :)

modernt vardagsrum

Persienner i vardagsrummet

Vill man ha något lite ovanligt kan lamellerna även beställas med olika mönster. Testa några olika designs i vardagsrummet som en inredningskrydda :)

persienner snygga

persienner (1)

Här ser ni en veranda med solskydd på sitt allra bästa inredningsvis :)

Glöm dock inte att rengöra persiennerna med jämna mellanrum då det osar mycket och bildas fett i köket.

inredningstips

Persienner i sovrummet

Persienner i sovrummet är en gammal klassiker, men varför inte byta ut dammiga halv-vita persienner med nya träfärgade spjälgardiner. Man kan även lyxa till med några härliga och tjocka mörkläggningsgardiner för att få en riktig hotellkänsla i sovrummet.

Träpersienner kan vara sexiga då de ger ett mystiskt dovt ljus i rummet. Låt persiennerna vara på halv fas medan du och din älskling går på högvarv emellan lakanen :)

inredningstips sovrum

Lameller kan även uppfylla helt andra funktioner också… ni får använda fantasin lite… med hjälp av bilderna under :)

persienner

Solskydd KAN vara sexigt :)

inredningstips sexig

Persienner

Ljuset är en viktig del av ett rums sammanhängande inredningskänsla och det som är så smart med just persienner är att de hjälper dig styra mängden dagsljus i ett rum. Hittar man rätt vinkel kan man släppa in värmande dagsljus i en lägenhet utan att låta dig synas från gatan i morgonrocken. Hittar man rätt färg på nya persienner kan man dessutom matcha övriga inredningsdetaljerna i ett rum. I utlandet är persienner ofta frihängande innanför fönstren men här i Sverige hänger de oftast mellan fönsterglasen.

[hr]

Vad tycker ni om persienner? Hot or not?

Ha en bra dag!

/Jon

Författare

Hej! Jag heter Jon och jag arbetar mestadels bakom kulisserna här på Inredningsvis. Jag jobbar även som yrkesmusiker, performance coach och webdesigner.

1 Comment

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.