(Betalt samarbete med Andlight)

Den belysning i Skandinavien som nog är allra mest använd och älskad är pendellampor. Dessa hängande mästerverk kan förvandla vilket hem som helst till lyxigt på nolltid. Det inte många vet är även att rätt placerad pendellampa på rätt plats kan få hemmet att se mycket större ut. Jag har själv en rosa skomakarmodell pendellampa i mitt lilla kök och den gör verkligen ett retro statement som inte fanns innan.

I detta inlägget tipsar jag om den Nordiska lampbutiken online vid namn Andlight.se De har de där lamporna som ger hemmet den där extra lysande kryddan. Här får ni några lysande lamptips samt samt vad ni ska tänka på innan köp.

Pendellampor

Designlampor ovan hittar ni från vänster: HÄR HÄR HÄR HÄR och välkända Flos lampan HÄR

Statement design dyrgripar!

Dessa dyra design pendellampor är långt utöver det vanliga på belysningsfronten, de är lampornas Rolls Royce. De ger även ett rejält lyxigt statement i rummet och är mer av en rejäl investering än bara takbelysning.

Fakta om Flos!

Ingen lampa slår populariteten av Flos lampa Sarfatti, speciellt inte på Instagram. Här följer lite fakta info om detta beundrade design lampmärke:

Flos är en internationellt erkänd italiensk belysningsfirma grundlagd 1962. Flos’ grundare Dino Gavina och Cesare Cassina ingick i ett samarbete med Achille Castiglioni och bröderna Pier Giacomo Castiglioni och Tobia Scarpa som ligger bakom många av Flos’ mest populära designikoner, bland andra Fucsia, Gatto och Ariette. Ett av de material som de experimenterade med var cocoon vilket bl.a. resulterade i Gatto bordslampan.

 

 

Pendellampor tips från Andlight!

Här tipsar butik Andlight.se om sina egna lamp favoriter och ni hittar lamporna ovan HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

Ett annat mycket populärt designmärke inom belysning i Norden är Tom Dixon. Ovan ser vi hans välkända verk Copper Shade takpendel i koppar.

Tom Dixon fakta:

Tom Dixon etablerades år 2002 av Tom Dixon och David Begg. Idag är Tom Dixon ett brittiskt design- och produktionsföretag med modern belysning och moderna möbler. Tom Dixon har innovation som kännetecken och har som mål att återuppliva den brittiska möbel- och lampindustrin. Tom Dixons märke, som är inspirerat av en individuell tankegång och robusthet, har gjort honom till en designerikon. Bland de populäraste lamporna hittar man Tom Dixon Melt, Copper Shade och Mirror Ball.

Lampor ovan finns HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

Perfekta pendlar för matplatsen!

Dessa pendellampor passar perfekt ovanför matbordet i kök eller matsal. Moderna lampor för en modern matplats.

Små lampor ovan finns HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

Små och smidiga lampor!

Små lampor passar bra i små rum där större taklampor bara skulle se klumpigt ut. Små lysande mirakel som gör stor skillnad.

Här listar Andlight de viktigaste frågorna att tänka på inför ett nytt pendellampa köp:

  • Ska takpendeln lysa direkt eller indirekt?
  • Vill du endast ha ljus nedåt eller är det viktigt att du också belyser uppåt i rummet?
  • Ska takpendeln ha varmt eller kallt ljus och vilket material ska du välja när du önskar köpa en takpendel?
  • Ska din pendel fungera som en snygg taklampa över matbordet i ditt kök? Eller ska pendeln fungera som belysning i ditt vardagsrum eller sovrum?

När ni själva svarat på dessa frågor ja då kan ni lättare hitta den perfekta personliga pendellampan till just ert hem.


Andlight.se är Nordens ledande återförsäljare online av designlampor. Butiken har sitt huvudsäte i Köpenhamn och där har de även sitt centralt belägna showroom. Andlight har webshoppar förutom i Danmark i  Sverige, Norge och i Tyskland. Det handlar helt om fokus på kvalitet, stilrenhet och att kunden ska få lampor med det där lilla extra.

Jag hoppas att ni hittar er perfekta pendellampa nu och blir lika nöjda som jag är med min rosa pendel i köket.

Ha en lysande vecka:)

LOVE M

(I samarbete med Andlight.se)

INREDNINGSVIS SHOP

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

4 Comments

  1. Jag är ute efter en lampa att ha i taket i vårt uterum. Såg några riktigt bra kandidater bland dina lampor :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.