fbpx

Påsk tips – 8 kreativa påskris stilar att kopiera

(Innehåller annonslänkar)

Påsk är snart här och tusentals påskris kommer pyntas hejvilt! Det kan dock bli trist och tråkigt att pynta med samma halvtrista gula ICA påskfjädrar varje år. Det finns väldigt många sätt att piffa till påskriset på som man ofta inte tänker på mitt i påskstressen. Det är kristider och då får man försöka pynta billigt och inte dyrt.

LÄS MER: 9 billiga påskdukningar som ser lyxiga & dyra ut

Här har därför fröken Inredningsvis satt samman en liten inspirationskavalkad av kreativt pyntade påskris!

Påskris inspo

påskris

1. Glammigt girly påskris i guld och rosa!

Detta är helt min stil av påskpynt och så jäkla läckert med rosa påskfjädrar med. Mixa riset med guldiga och rosa inredningsdetaljer för en modern stylish påsk.

påskris vitt

2. Helt vit ofärgad påsk!

Här är det inte mycket färgfantasi i omlopp så pynta gärna med flera olika vita vårblommor också, för att ge den helt vita påsken substans i frånvaro av färg.

SHOPPA FAVORITER

påskfjädrar

3. Påsk uppochned!

Varför inte hänga påskris på dörren som på bilden ovan ? smart nytänkande och framför allt kreativt.

rosa påskris

4. Påskris på oväntat ställe!

Placera ett pyntat ris på ett oväntat ställe i hemmet. Här har man valt att sätta det på en superfin pastellfärgad pall. Lägg märke till att de rosa fjädrarna matchar sängbordet i bakgrunden fint.

Its all about the details!

påsk tips

påsk inspiration

5. Den skandinaviska ljusa påsken!

Här används gärna alternativa glasvaser och burkar att ha det sparsmakade påskriset i. I julas talade jag om den Skandinaviska julen när jag skrev för Hemnet.

LÄS MER: Veckans inredningsfynd – lyxiga billiga speglar

Nu lyfter jag istället fram den moderna Skandinaviska påsken som passar bra i unga hem med stilren avskalad dekor i övrigt.

Shopping favoriter

påskpynt

6. Påskpinnar!

Istället för påskris har man här valt att pynta några rejäla kvistar. Snyggt och man behöver inte alltid slaviskt följa gamla mallar när man pyntar för storhelgerna. Ut i naturen och botanisera vem vet vad som hamnar på påskbordet nästa gång :)

Kreativitet är som en evig vår där det alltid föds något nytt!

klassisk påskpynt

7. Påskris i alternativa unika vaser!

Varför alltid använda uttjatade glasvaser till blommor och ris? Nej gå  på loppis eller gå hem till farmor och rota fram en antik vas som ovan och påskpynta med. En gammal kopparkittel eller en vacker antik kinesisk urna kan också göra susen under blusen för påskriset.

påsk 2

8. Matcha påskriset med inredningen!

Här har man valt att matcha den vintage bohemiska inredningen med ett påskris i samma stil. Tänk på vilka färger ni har i rummet i övrigt och fånga sedan upp detta när ni väljer påskpynt till riset.

påskägg

påsk inspiration tips

Slutsummering – påskris pynt

Som ni ser går det att få till riktigt fina påskris stilar hemma, både snabbt och billigt. Allt handlar ju om rätt detaljer och att pynta påskris är som att pynta allt annat i hemmet. Det handlar om rätt balans annars ser det lätt för mycket ut. Less is more! och det gäller även när det kommer till att påskpynta.

Och gillar ni inte after all att ha fjädrar i björkris, ja då kan ni ju alltid smiska baken med det i bastun istället :)

Pynta på!

SHOPPA UTEMÖBLER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis