Gult i all ära men jag älskar en pastellfärgad påsk! Det är något med pasteller och vår som vandrar hand i hand likt ett nyförälskat par. Efter en låååång kall, mörk, deppig vinter kommer pastellkaramellerna och inger hopp om ljusare gladare tider. Påsk för mig har alltid symboliserat glädje och är en hyllning till det nya ljusa livet samt vårens första spirande knoppar.

Här får ni därför en påsk tips och inspiration värd en miljon och tips hur man enkelt pyntar med pasteller och vintage fynd!

Påsk tips

påskdukning

påskdukning tips

Ofta krävs det ganska lite ändå för att få till en läcker och pastellig påskdukning. Se dock till att ha en neutral duk när ni har en färgad påskdukning annars blir det lätt för mycket sinnesintryck att ta in.

påsk pynt

Udda påsk tips:  Gå på loppis och fynda som vaser och små detaljer att mixa in i övrigt blommande påskpynt.

påsk tips

påskägg

Köp hobbyfärger från panduro och blanda ut med vatten till härliga pastell kulörer. Måla sedan några ägg och lägg i en fin skål eller som på bilden i kartongen de kom i.

Massa tips hur ni målar påskägg mm hittar ni HÄR

påsk bakning

Pastellfärgade cupcakes …..SAY NO MORE!

påskdukningar

En servett vikt till en påskhare kan aldrig gå fel!

påsk inspirtaion

påsk

Alla makalösa foton ovan är från Emmasvintage

Påsk tips

Så här viker ni enkelt en påskhare servett:

påskpyssel

Hoppas denna påsk inspiration fått er att vilja pynta till påskbordet rejält nu. Som sagt krävs inte mycket för att få påsk känslan. Plocka in kvistar från naturen, vik servetter och måla några ägg, bara det gör STOR skillnad.

Påska på!

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

9 Comments

  1. WOW vilken härlig påskdukning tusen tack för din makalösa blogg!

  2. Hello Maria, this is such a cute and festive Easter table. I love all the pastels colors. The purple plate is so pretty. And those cupcakes look Yummy! The napkins wrapped as bunny ears are adorable. Thanks for sharing these great ideas.

    Happy Spring!

    ~Sheri

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.