Denna veckan har jag tillägnat påsken den UNDERBARA!  Det är påskpynt för hela slanten och tips på hur man billigt kan fira påsk och göra fint enkelt påskpynt. För många infinner sig stor stress inför storhelger, att allt ska vara så perfekt som bara går.

Kliv ur perfektionsbubblan och fråga dig vad vill DU få ut av påsken? mer stress än vanligt? nej inget blir kul om man sitter dödstrött, utbränd och illamående vid äggfesten. Gör bara enkla saker till påskdukningen och nästan allt påskpyssel finns redan i naturen. Att plocka mossa och kvistar i skogen är även djupt jordande och avstressande på köpet.

LÄS ÄVEN: 10 påskägg som alla vill ha – påsk inspiration

Här är Inredningsvis påskpynt special, som ALLA enkelt kan göra och garanterat rockar påskdukningen:)

påskpynt bord

Påskpynt för en vacker påskdukning

påskpynt gult

1. Påskpynta med gult

Vi rivstartar påskpynt specialen med vår kära påsklilja. Ingen är mer använd och älskad än denna lilla gula vårblomma. Påsken är ju gul för många så vad passar bättre än gula blommor.

Man kan använda påskliljor på många vis i påskdukningen. Här ser vi några exempel och den gamla trälådan pyntad till påsk är väl bara helt underbar.

TIPS: Jag brukar blanda påskriset med påskliljor nerstuckna runtomkring, det är väldigt fint och BILLIGT. Faktum är att det som är gratis från skogen ofta är det allra vackraste på påsk:)

påsk inspiration5

2. Påskpynta med grenar och naturmaterial

Detta är det allra finaste, enklaste och dessutom helt GRATIS. Stick ner björkris lite varstans där ni tycker det passar.  Snyggt är att ta en stor blå kinesisk urna och ösa på med påskris och gula påskliljor.

LÄS ÄVEN: 10 hemliga tips för ett sexigare sovrum med mer romans

Blir man trött på riset kan man ju alltid slänga det på påskbrasan, eller bygga en häxkvast och flyga till Blåkulla:)

påskpynt lila

påskpynt online 2

3. Påskdukning med tulpaner

På plats nummer två av populära påsk blommor kommer tulpanen. En vacker blomma som finns i flera härliga färger.

Stick ner tulpaner i öppna urblåsta påskägg är vackert på påskbordet. Eller gör enkla med undersköna servetter med tulpaner och väl valda band att knyta runt. Busenkelt att göra men ändå så stilfullt och är en fin överraskning till gästerna.

påskdukningar

4. Påskhare i servettform

Att vika en påskhare servett är inte så krångligt som man kan tro. Känner ni till historien om hur påskharen kom till? Den är minst sagt udda, bl.a var påskharen från början en fågel som förvandlades.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Här ser ni hur man steg för steg viker en servett till en påskhare. En garanterad succe på alla påskbord var de än må vara.

påskpyssel

Ganska enkelt när man fått in viktekniken:)

påskpynt rosa

5. Udda kreativt påskpynt

Gå ur ramarna och släpp loss kreativiteten. Här har man använt ett gammalt vykort som man klippt till en vacker påskfågel. Man kan tänka att det skulle vara gulligt med en utklippt påskhare på samma vis.

Använd färgat trassel och ett ägg med gästernas initial på, garanterat oväntat och lekfullt:)

påsk vår

6. Fjärilspynta

Mina absoluta favoriter fjärilarna gör sig också bra som påskpynt. Vad står väl mer för vår än dessa vackra insekter. Köp fjärilar i olika färger eller guld och sprid ut dem på påskbordet.

De gör sig även jättefint i påskriset med allt annat påskpynt och påskfjädrar. Enkelt, billigt, snabbt – Inredningsvis standardmotto:)

påskägg köpa

7. Påskägg på olika pyntvis

Påskäggen syns mest på påsken och SÅ mycket man kan göra med dessa små ting. Försök tänka utanför ramarna att äggen behöver inte ALLTID bara ligga snällt i en korg. Nej sprid ut lite påskägg på udda och oväntade ställen där hemma. Använd påskägg som små krukor till vårblommor.

Här har man även lagt påskägg i små söta kaffekoppar, sött och värt att kopiera:)

påskdukning inspiration

8. Påskpynt i guld och glas

Här ser vi första klassens dukning med guldfärgat påskpynt och smarta sätt att dekorera med påskäggen. Sätt dem i ljushållare av glas i olika längder. Ger en modern och mycket stilig påskdukning och än en gång BILLIG:)

Att dekorerar med guldiga detaljer till påsk är också jättefint och passar jättebra till vitdukat bord.

påskdukning enkel

LÄS MER: 6 billiga sammetsgardiner för lyxiga sexiga fönster

Där har ni några påskpynt att kopiera och hoppas ni gillar dem. Som ni ser behöver man inte köpa massa nytt varje jäkla storhelg för att det ska bli fint. Plocka från naturen och återanvänd istället helt gratis. Det tjänar både din stressade mage och plånboken på:)

Kom ihåg påsken ska va en tid att släppa loss kreativiteten och ha KUL.

Vilket är ert favorit påskpynt??

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

34 Comments

 1. So pretty photos and inspirations!
  I’m in love with pastels and butterfly inspos! :)

 2. hello there in Sweden,ciao Maria…nice post so colourful and so beautiful Easter decorations…Lovely!
  greetings

 3. Skälvklart ska man ha påskpynt det är mysigt
  risken är ju ofta att man jobbar o sen pyntar o sitter där precis slut så är det ofta.
  Jodå startade me ledig dag så skönt men i morgon i gen är det dax.
  hoppas din vecka blir bra oxå kram

 4. sv: Åh så roligt att du blev ressugen av mina bilder:) Nu var det i och för sig några veckor sedan jag kom hem, men det har tagit emot att skriva om resan och gå igenom bilderna denna gången.

  Vilka fantastiska tips du kommer med. Tror jag ska försöka ge mig på att vika påskharar av servetter:)

 5. Jattefint! Jag kommer att var borta över påsk, så här blir ingen pyntning alls. Så kul att få se ditt pynt och din kreativitet!
  Ha det bra!

 6. Åh, så mycket härlig, rolig och fin inspiration till påsk! Det ska ju vara enkelt, annars blir det ju som sagt bara massa jobb och känns inget roligt alls…

  Kram Pernilla

 7. Jättebra tips på hur man kan pynta fint, fast måste erkänna att jag själv knappt pyntar överhuvudtaget och har definitivt inga stora middagar eller äggfester. Firar inte så värst mycket, egentligen. Njuter av ledigheten typ. :3

 8. Härliga påsk bilder! :)

  Sv: Ja men visst är det underskattat! Skulle bli otroligt glad att se fler hårsmycken. Super fint! :D

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.