fbpx

Påsk : 8 påskpynt som räddar dukningen

Denna veckan har jag tillägnat påsken den UNDERBARA!  Det är påskpynt för hela slanten och tips på hur man billigt kan fira påsk och göra fint enkelt påskpynt. För många infinner sig stor stress inför storhelger, att allt ska vara så perfekt som bara går.

Kliv ur perfektionsbubblan och fråga dig vad vill DU få ut av påsken? mer stress än vanligt? nej inget blir kul om man sitter dödstrött, utbränd och illamående vid äggfesten. Gör bara enkla saker till påskdukningen och nästan allt påskpyssel finns redan i naturen. Att plocka mossa och kvistar i skogen är även djupt jordande och avstressande på köpet.

LÄS ÄVEN: 10 påskägg som alla vill ha – påsk inspiration

Här är Inredningsvis påskpynt special, som ALLA enkelt kan göra och garanterat rockar påskdukningen:)

påskpynt bord

Påskpynt för en vacker påskdukning

påskpynt gult

1. Påskpynta med gult

Vi rivstartar påskpynt specialen med vår kära påsklilja. Ingen är mer använd och älskad än denna lilla gula vårblomma. Påsken är ju gul för många så vad passar bättre än gula blommor.

Man kan använda påskliljor på många vis i påskdukningen. Här ser vi några exempel och den gamla trälådan pyntad till påsk är väl bara helt underbar.

TIPS: Jag brukar blanda påskriset med påskliljor nerstuckna runtomkring, det är väldigt fint och BILLIGT. Faktum är att det som är gratis från skogen ofta är det allra vackraste på påsk:)

påsk inspiration5

2. Påskpynta med grenar och naturmaterial

Detta är det allra finaste, enklaste och dessutom helt GRATIS. Stick ner björkris lite varstans där ni tycker det passar.  Snyggt är att ta en stor blå kinesisk urna och ösa på med påskris och gula påskliljor.

LÄS ÄVEN: 10 hemliga tips för ett sexigare sovrum med mer romans

Blir man trött på riset kan man ju alltid slänga det på påskbrasan, eller bygga en häxkvast och flyga till Blåkulla:)

påskpynt lila

påskpynt online 2

3. Påskdukning med tulpaner

På plats nummer två av populära påsk blommor kommer tulpanen. En vacker blomma som finns i flera härliga färger.

Stick ner tulpaner i öppna urblåsta påskägg är vackert på påskbordet. Eller gör enkla med undersköna servetter med tulpaner och väl valda band att knyta runt. Busenkelt att göra men ändå så stilfullt och är en fin överraskning till gästerna.

påskdukningar

4. Påskhare i servettform

Att vika en påskhare servett är inte så krångligt som man kan tro. Känner ni till historien om hur påskharen kom till? Den är minst sagt udda, bl.a var påskharen från början en fågel som förvandlades.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Här ser ni hur man steg för steg viker en servett till en påskhare. En garanterad succe på alla påskbord var de än må vara.

påskpyssel

Ganska enkelt när man fått in viktekniken:)

påskpynt rosa

5. Udda kreativt påskpynt

Gå ur ramarna och släpp loss kreativiteten. Här har man använt ett gammalt vykort som man klippt till en vacker påskfågel. Man kan tänka att det skulle vara gulligt med en utklippt påskhare på samma vis.

Använd färgat trassel och ett ägg med gästernas initial på, garanterat oväntat och lekfullt:)

påsk vår

6. Fjärilspynta

Mina absoluta favoriter fjärilarna gör sig också bra som påskpynt. Vad står väl mer för vår än dessa vackra insekter. Köp fjärilar i olika färger eller guld och sprid ut dem på påskbordet.

De gör sig även jättefint i påskriset med allt annat påskpynt och påskfjädrar. Enkelt, billigt, snabbt – Inredningsvis standardmotto:)

påskägg köpa

7. Påskägg på olika pyntvis

Påskäggen syns mest på påsken och SÅ mycket man kan göra med dessa små ting. Försök tänka utanför ramarna att äggen behöver inte ALLTID bara ligga snällt i en korg. Nej sprid ut lite påskägg på udda och oväntade ställen där hemma. Använd påskägg som små krukor till vårblommor.

Här har man även lagt påskägg i små söta kaffekoppar, sött och värt att kopiera:)

påskdukning inspiration

8. Påskpynt i guld och glas

Här ser vi första klassens dukning med guldfärgat påskpynt och smarta sätt att dekorera med påskäggen. Sätt dem i ljushållare av glas i olika längder. Ger en modern och mycket stilig påskdukning och än en gång BILLIG:)

Att dekorerar med guldiga detaljer till påsk är också jättefint och passar jättebra till vitdukat bord.

påskdukning enkel

LÄS MER: 6 billiga sammetsgardiner för lyxiga sexiga fönster

Där har ni några påskpynt att kopiera och hoppas ni gillar dem. Som ni ser behöver man inte köpa massa nytt varje jäkla storhelg för att det ska bli fint. Plocka från naturen och återanvänd istället helt gratis. Det tjänar både din stressade mage och plånboken på:)

Kom ihåg påsken ska va en tid att släppa loss kreativiteten och ha KUL.

Vilket är ert favorit påskpynt??

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis