Paleo diet – Om ni vill bli smala snabbt

Vill ni bli smala snabbt? Då är Paleo diet något värt att testa. Paleo-dieten har varit den enda födan för miljontals människor i tusentals år, och det är ett bra val för att gå ner i vikt och förbättra ditt liv. Paleodieten kan hjälpa dig att gå ner eller kontrollera din vikt, samt hjälpa dig att förebygga vissa sjukdomar. Även om vissa dietister råder oss att välja någon extrem och ovanliga dieter, det finns andra alternativ där ute. Paleodieten har använts av många människor från hela världen och är faktiskt den äldsta dieten som någonsin använts. Dieten fortsätter att vara en viktig grund för de av oss som vill äta hälsosammare och leva bättre liv.

Ursprunget till namnet Paleo diet

Paleodieten har blivit känd under det senaste decenniet eller så, men det kommer att bli intressant att göra det förstå ursprunget bakom denna diet, och hur dess namn kom till. Paleo-dieten fick sitt namn baserat på vad de flesta av oss skulle äta under den paleolitiska eran. Några av er är frågar nog er själva, så varför ska jag testa denna supergamla diet?

Jo det finns flera studier som pekar på fördelarna med en sådan diet. Faktiskt paleo-dieten gör att vi kan ha en kost som är närmare vad våra förfäder hade.

Fördelar med paleo-dieten

Paleo-dieten förblir en av de mest intressanta och användbara dieterna om du vill förbättra din livs kvalitet. Det kan hjälpa dig att gå ner och behålla vikt, och det hjälper dig också att förbättra kvaliteten av maten du äter. Sammantaget kan det hjälpa dig att upprätthålla en hälsosammare kost, och detta har en direkt inverkan på ditt liv. Eftersom de flesta av de livsmedel som ingår i paleo-dieten är naturliga och undviker mycket bearbetade livsmedel, detta är verkligen ett hälsosammare alternativ. Det finns även andra fördelar förutom vikt. Paleo-dieten rekommenderas ofta av läkare och dietister som ett sätt att bekämpa vissa sjukdomar. Några av exempel inkluderar personer med högt blodtryck och höga kolesterolnivåer. Det finns även några indikationer på att en paleodiet kan hjälpa människor som kämpar med autoimmuna sjukdomar.

Vad innehåller paleo-dieten?

Paleodieten är baserad på våra matvanor från förr, därför fokuserar den mycket på grönsaker och frukt. Det innehåller också mager fisk och kött, samt nötter och olivolja. Detta låter dig kontrollera den sockerhaltiga och feta maten som inte bara kan påverka din vikt men också din hälsa.

Alla dessa livsmedel tenderar att vara hälsosammare för dig och din kropp. Det är därför paleo-dieten kan hjälpa till att förebygga sjukdomar.

Vilka livsmedel ska man undvika i en paleo-diet?

Det finns flera livsmedel som bör undvikas om du vill testa paleo-dieten. Först, lägg alla dessa högt bearbetade livsmedel i din papperskorg. Du kommer inte att behöva dem i överskådlig framtid. Allt med raffinerat socker bör också undvikas till varje pris. Det här tillåter du att kontrollera ditt kaloriintag mycket bättre, och balansera ut måltider på ett mycket enklare sätt. Enligt paleo-dieten ska du också undvika eventuella mejeriprodukter och spannmål. Även om paleo-kost är inte en riktig vegetarisk eller vegansk kost, den undviker verkligen gluten och laktos.

Varför ska du prova Paleo diet?

Som jag påpekade finns det flera fördelar, inte bara när det gäller vikt utan även när det gäller göra hälsosammare val för ditt liv. Paleodieten är inte ett extremt alternativ, faktiskt vem som helst kan enkelt starta det idag. Du kommer att se att det blir mycket lättare att kontrollera ditt kaloriintag, och du kommer att få mer balanserade måltider. Detta gör att du i sin tur kan känna dig mer nöjd under dagen. Att undvika bearbetade livsmedel är också en annan fördelaktig faktor.

Paleo-dieten är som en slags tidsmaskin som går tillbaka till maten. Tillåter oss att uppleva från första hand vad våra förfäder skulle äta redan innan det ens fanns ett jordbruk i stor skala.

Paleo-diet för veganer och vegetarianer

Även om denna diet fungerar mycket bra för dem som vill undvika gluten och laktos, gör det samma inte hända för vegetarianer och veganer. För dem kan det faktiskt vara svårt att prova paleo-dieten. Mest för att dess proteinintag enbart är inriktat på magert kött och fisk. Men om du är en vegetariskt eller veganskt kan du fortfarande prova paleo-dieten. Allt du behöver göra är att anpassa proteinet intag. Välj istället grönsaker med mycket protein för att kompensera för den fisk och kött du vill inte äta.

Paleo-diet och viktminskning

Denna diet väljs ofta av många människor som vill gå ner i vikt. Den står som en av de bästa alternativ eftersom det ger dig allt du behöver, och du kan enkelt laga mat enligt till paleo-dieten. Men om du försöker använda paleo-dieten som en viktminskningsmekanism måste du göra det förstå att det också kommer att kräva träning. För att gå ner i vikt, det finns bara så mycket mat och kost kan göra för dig. Även om du lätt kan gå ner i vikt och kontrollera din vikt bättre med paleo-dieten, för att gå ner avsevärt i vikt krävs träning för att gå ner i vikt.

Slutsats

När det kommer till lågkolhydratkost är paleo-dieten definitivt bland de bästa alternativen som finns.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 249 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis