fbpx

Övervakningskamera hemma – bäst i test 2023

Med en övervakningskamera hemma kan du känna dig tryggare eftersom tjuvar förmodligen undviker ditt hem. Du kan också säkra bevis om det hemska ändå skulle inträffa och du skulle drabbas av ett inbrott. Om du installerar övervakningskameror kan du också alltid ha full koll på ditt hem och din tomt när du inte är hemma via uppkoppling till mobil. En bra investering helt enkelt!

LÄS MER: Bäst i test  – bästa portabel AC

Är du redo för den stora genomgången? Här är vårt bästa övervakningskamera hemma test 2023!

Övervakningskamera hemma – bäst i test

TP-link kamera ovan finns HÄR

TP-Link Tapo C200 – bra val inomhus

Letar du efter en övervakningskamera med Wifi för inomhusbruk som är billig men ändå kan det mesta? Den här modellen kan vara ett utmärkt val. Med högtalare, mörkerseende, skarp kamera, lokal lagring, rörelsedetektor och mobilapp får du mycket till ett bra pris. Ett toppval helt enkelt och vårt val som bäst i test för inomhuskameror.

Reolink RLC-410 – bäst i test

Reolinks modell RLC-410 erbjuder i princip proffskvalitet till ett pris som passar dig som privatperson. Det här är en övervakningskamera utomhus med kabelanslutning som har allt du behöver för bra täckning och övervakning. Bland funktionerna märks:

  • Allvädersskydd
  • IR-mörkerseende
  • Rörelsedetektor
  • App för mobilen
  • Högtalare
  • Mikrofon
  • 5MP sensor

Finns det några nackdelar? Det kan möjligen vara lite knepigt att montera kameran. Det är egentligen det enda vi kan komma på. Reolink RLC-410 är också mycket populär bland köpare. Vi utser den utan att tveka till bäst i vårt test.

Var är bästa stället för en övervakningskamera utomhus?

Den bästa platsen för en kamera är högt upp vid entréer. Då får du en god överblick samtidigt som eventuella tjuvar får svårt att förstöra eller sabotera kameran.

Google kamera ovan finns HÄR

Google Nest NQ – både inne och ute

Har du ett uppkopplat hem? Behöver du komplettera med en övervakningskamera inomhus? Då är Google Nest NQ inget dumt val. Den här kameran kan användas både inomhus och utomhus och kan till exempel skicka automatiska notifieringar när något händer inne eller ute. Live View med videohistorik, schemaläggning och tvåvägskommunikation är andra fördelar.

Eufy EufyCam 2 Pro Kit – bästa setet

EufyCam 2 Pro är ett set med tre kameror och en basstation. Här behöver du alltså inte nöja dig med en kamera. Varje kamera har maximal upplösning och styrs och kontrolleras enkelt med din mobil eller surfplatta. En extra finess är den extra säkra lokala lagringen. Nackdelar? Det skulle vara priset då. 5000–6000 kr är prislappen för setet. Om du vill ha ett komplett set med högsta säkerhet är EufyCam vårt val som bäst i test.

Måste man ha tillstånd för att sätta upp en övervakningskamera hemma?

Grundregeln är att du får övervaka med kamera i och utanför ditt hem, förutsatt att kameran inte når ut över tomtgräns.

Ni hittar Eufy kamerapaket ovan HÄR

Axis Communications Q1941-E 30 – proffskvalitet

Obegränsad budget? Det finns faktiskt övervakningskameror som kostar mer än en halv miljon kronor styck! Ett populärt val bland proffs är märket Axis och modellen Q1941-E 30 (med ett facilt pris på närmare 70 000 kr) kanske kan vara ett alternativ. Med den här modellen får du fördelen med värmekamera!

Axis kamera ovan finns HÄR

Reolink Duo Dual 2K – bäst utan wifi

Söker du en övervakningskamera utan wifi, som skickar data via 3G och 4G istället? Det är en smart lösning, inte minst för sommarstugan. En populär modell är Reolink Duo Dual 2K. Mycket hög upplösning, 150 graders synfält och IR-belysning är något av vad den här modellen kan ståta med. Reolink Duo Dual 2K är vår rekommendation om du söker en driftsäker kamera. Dessutom är priset – omkring 1000 kr – inte alls dumt.

MINDRE BRA

Arlo Pro 3 – dyrt och funktionsfattigt

Märket Arlo står bakom ganska många populära och uppskattade övervakningskameror. Med Pro 3 är kunderna inte lika nöjda. Anledningen är ganska enkel. Det finns så många alternativ som erbjuder samma (eller bättre och fler) funktioner till ett så mycket bättre pris. Dessutom krävs abonnemang för att dra full nytta av produkten.

Ska man köpa övervakningskamera genom sitt larmbolag?

Om du har tecknat abonnemang hos ett larmbolag som exempelvis Sector Alarm eller Verisure har du normalt möjlighet att lägga till kameror. Fördelen är att du får allt kring din säkerhet sammankopplat. Nackdelen är att det är en dyrare lösning än om du köper kameror separat.

D-Link DCS 936L – övertygar inte

D-Links modell DCS 936L lider av samma problem som Arlo Pro 3. Den här modellen bjuder helt enkelt inte på något extra jämfört med konkurrenterna och den känns ärligt talat lite passé. Att nästan varenda köpare verkar ha oerhörda besvär med att ens installera kameran är inte direkt ett plus heller.

Sammanfattning – Övervakningskamera hemma

Det finns många övervakningskameror på marknaden. Vissa har wifi, andra har 3G/4G, vissa är för inomhusbruk medan andra är till för övervakning utomhus. Priserna skiljer sig naturligtvis åt, vilka funktioner kamerorna är försedda med likaså. I den här artikeln hittar du en bred bild av vad som finns på marknaden och du kan enkelt se vilka som vi (och många kunder) tycker är bäst.

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis