fbpx

Orientaliska möbler – rummets smycke

Är ni trötta på ljust, fräscht, kliniskt och minimalistisk dekor? Då ska ni se hit idag för jag har hittat en riktig godisbutik av orientalisk inredning.  Jag älskar själv inredningsstilen med influenser av fjärran österland och butik Blå Lotus säljer möbler som ger vilket kallt hem som helst värme, mystik och ombonad.

LÄS MER: Vad är Bohemisk inredning? En stil guide

Jag låter bilderna själva tala sitt egna magiska språk :)

Orientaliska möbler

inredningsbloggar

kista

Precis ett sådant här magiskt skrin drömde jag om som barn. Att fylla med hemligheter och drömmar om mystiska spännande länder jag inte än besökt :)

svenska inredningsbloggar

Vackert hantverk med gammal Kinesisk dekormålning på skåpen!

KINESISKA MÖBLER HISTORIA

Vissa klassiska former av kinesiska möbler utvecklades redan under den östra Zhou-perioden (770 f.Kr. – 221 f.Kr.). Ofta hänvisade till i västerlandet som “altarbord”, utvecklade kineser långa, smala bord för att hålla musikinstrument eller för att visa föremål av rikedom och skönhet som jade, porslin eller blomsterarrangemang.

Tangdynastin kinesisk stol Möbler som nu allmänt betraktas som kinesisk stil började dyka upp under Tangdynastin (618-907 e.Kr.). Möbelhöjden började stiga tillsammans med den kinesiska elitens makt och status. (På engelska talar vi om att vara “upphöjda till en position”.) Möbeltillverkarna under Tangdynastin började använda höga runda och okryggade stolar för den rika eliten. Vacker keramik och porslin dök upp, som keramiska hästar som fortfarande är populära i reproduktioner.

Den klassiska stilen av kinesiska möbler började i Northern and Southern Song (960–1279) dynastin. Sittplatser på mellannivå blev vanliga. Nya möbelformer som bokhyllor, skåp, pallar och bord designades. Ny teknisk utveckling inom träbearbetning började med möbler på mellannivå. Nyare och mer komplexa mönster dök upp, som rundade ryggar som var gjutna efter kroppen. Även om de till en början bara användes av officiella och högre klasskineser, spreds sådana möbler så småningom hem till alla som hade råd. Långbenta sängar, bord, handdukshängare, stolar och pallar blev trendiga även bland bönderna. Men sittande på matta har aldrig övergetts. I Kina idag är både förhöjda levande och mattnivåformer fortfarande i bruk.

BILLIG INREDNING

Ni hittar snyggt grått orient skåp ovan HÄR

 

Ni hittar rött fräckt skåp ovan HÄR

 

img_6933

Vad är Orientaliska möbler?

Termen “orientaliska möbler” syftar på möbler i stilar som har sitt ursprung på den asiatiska kontinenten. Ibland tänker folk också på orientaliska möbler som en möbelstil som har asiatiska accenter.

Orientaliska möbler, i synnerhet möbler i Kina, är populära på grund av sin vackra stil och solida konstruktion.

Eftersom Asien är den största kontinenten i världen, är termen ibland begränsad till endast möbler tillverkade eller härstammar från Fjärran Östern i Asien, såsom Kina, Korea och Japan.

Sådana möbler är ofta gjorda av bambu och är ofta röda med asiatiska tecken eller symboler. Intressant nog såg kinesisk möbelkonstruktion, även om den historiskt var rotad i bitar gjorda av bambu, senare många delar gjorda av lövträ med mönster för att imitera utseendet av bambu, eller helt enkelt i stil med tidigare bitar gjorda av bambu.

Med globaliseringen har sydostasiatiska möbler som thailändska, vietnamesiska, indonesiska, javanesiska och balinesiska möbler nu blivit erkända och uppskattade. Andra stilar av orientaliska möbler från Sydasien och Indien håller på att bli en populär trend inom inredning. En delmängd av dessa sydasiatiska möbler är de koloniala möblerna som gjordes för britterna under deras styre i Asien, vilket inkluderar möbler mestadels från Indien och Burma (nu redan antika) och deras reproduktioner.

Och nu kommer tibetanska möbler på modet, uppskattade för sina ljusa färger och finurliga stil.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis