Orange inredning inspiration – tips att inreda i orange

 Vi går mot mer färgstarka tider där gul och orange inredning börjar trenda stort! Orange är definitivt en mångsidig färg och den accentuerar sig själv och vilken färg den än används i kontrast till. Du kan använda den mot mjuka neutrala mönster, i kombination med många andra färger, eller bara en vit / orange kombination.

LÄS MER: Vardagsrum inspiration – bästa guiden nånsin

Modern stil, modern antik eller till och med minimalistisk, den passar till allt. Du kan lägga till orange nyanser i ditt hem i många olika inställningar. Om du inte vill måla rummet orange, kan du skapa en accentfärg i orange i vardagsrummet. Bara några orange kuddar kan poppa hela inredningen, sån power har orange färg.

Orange inredning inspiration

Foto: Apartmenttherapy

Varför orange inredning?

Många husägare bryr sig inte ens om att anlita en professionell för att få sitt hem en fin inredning. De är föraktfulla med en helvit och klibbig bakgrund med möbler som snubblar här och där. Att skapa accenter med olika färger i ditt hus är inte bara livligt utan får hela platsen att samlas.

Vilken bättre färg att göra det med annat än Orange? Det är en intensiv, glad och en varm färg som är mild på samma gång. Orange heminredning accentuerar din inredning fint om den väljs rätt.

Ska jag inreda hela hemmet orange?

För att vara rättvis är det helt upp till dig. De flesta vill ha en enkel och enkel utsida till sitt hus medan de vill att insidan ska vara rolig och lekfull. Du kan vända utsidan på vilket sätt du vill. Du behöver inte ens använda en enda skvätt orange om du inte vill.

Men när det kommer in kan du ha orange färgdans och sträcka dig överallt. För att bättre hjälpa dig med denna övergång följer några av de största orange heminredningsidéerna som du måste tänka på;

Orange sovrum på en budget

Termen ”budget” passar utmärkt här eftersom dessa förslag inte kommer att kosta dig mycket. Du kan börja med att välja ett centralt tema, med en stor orange tapet som bara skulle se kolossal ut bakom din säng. Om detta inte är vad du ursprungligen valde, omfamna de orange tillbehören.

Börja med några prydnaskuddar i orange och en pumpakryddfärgad (dyster orange) filt till sängen. Att ha en orange bänk eller en orange fotpall kan också göra susen. Du kan lägga till alla dessa tillbehör i ditt sovrum eller några av dem beroende på din smak och budget.

Ni hittar orange stol ovan HÄR

Orange gardiner funkar det?

Detta är ett ganska enklare sätt att lägga till orange i ditt vardagsrum. Vad du behöver göra här är att investera i ett par gardiner som har rika orange nyanser. Du kan hänga dem parallellt med varandra eller på alla Fönster i vardagsrummet för ett mer standardiserat och homogent utseende. Dessutom skulle ett orange träskåp eller nöjescenter se helt fantastiskt ut med dessa draperier. Du kan skapa en kontrast genom att ha några vita och några frodiga orange draperier om variation är vad du väljer.

Kan jag måla hela rummet i orange?

Det första du behöver ruta med dig själv är att du måste ändra inredningen i ditt rum så ofta. Om inte så är det ett ganska lysande tillskott att gå med helt orange färg. Du måste vara försiktig med de nyanser som du slutar välja. Orange är en färg som finns i så många toner att det ofta ibland kan bli lite för komplicerat att landa på ett beslut.

Om du går med något för skrymmande och tjockt kommer det att se hemskt ut, för tunt och lätt skulle det se kritigt ut. Därför är den bästa behandlingen att gå med ett blandat tillvägagångssätt. Välj ett rostorange heminredningsalternativ .

Vad du gör här är att du målar väggar och tak med levande och rik orange färg och sedan stänker längs några ljusare toner av orange för att göra en förenande kontrast. Du kan få hjälp av möbler eller rumstillbehör för att utföra denna uppgift. Detta är bra för vilket rum du vill att den här installationen ska vara i.

Foto: Apartmenttherapy

Orange tapeter rockar rummet

Denna inställning är mer frestande för antingen ditt vardagsrum eller sovrum. Kostnaden för att göra det beror på din smak och vilken typ av finish du är ute efter. Om du letar efter något enkelt i orange kommer det inte att kosta dig dyrt. Faktum är att det skulle se fantastiskt ut och kommer att skapa en kontaktpunkt i rummet som du kan justera efter eget tycke med rumstillbehör och sånt.

Att gå för något lite frodigt eller lyxigt är ditt eget val och det kommer också med en anständig prislapp. Det professionella rådet skulle vara att hålla det enkelt och korrekt snarare än att ge dig bort till alla möjliga komplexiteter bara för att välja ett enklare val i slutändan.

Foto: apartmenttherapy

Kan man inreda med orange möbler?

Om du är någon som inte är så angelägen om att gå till alla längder av problem som att måla dina väggar orange eller välja en orange tapet så är detta det bästa sättet för dig. Vad du gör här är att du köper några orangefärgade möbler, ställer in dem i ditt vardagsrum eller sovrum och Voila, uppdraget slutfört.

Orange sittplatser är ett måste. Du kan välja en orange loungestol eller en modern barstol i samma färg. Och om det frestar ditt humör bör det inte också vara för mycket arbete att ha en orange soffa. Oavsett vad som känns rätt i orange kan du ha det med dig som din hemmöbel.

Mjuka orange neutraler för ditt kök

Om du ska göra en makeover för hela ditt hem med orange heminredning , varför utesluta köket? Men för att göra det behöver du lite modernt tillvägagångssätt. Du kan inte bli galen av den orange färgen, utan den måste vara som en accent och i en mycket liten kapacitet. Vad detta kommer att göra är att det kommer att hålla det moderna intrycket av ditt kök intakt medan du glider i orange på ett mycket elegant sätt.

Du kan ha skåpen byggda i orange eller välja orange bestick om du inte är ute efter något mer permanent. Ett annat lekfullt tillägg skulle vara att få inredningen i dina skåp målad mandarinfärg medan du lämnar utsidan vanlig vit. Om ingenting lugnar din frestelse är det verkligen inget fel med att gå till en full-on orange matuppsättning med ett bord och stolar i en orange nyans efter eget val.

Införliva orange i ditt badrum

Eftersom du redan har hela ditt hem gipsat i orange hur är det med själva badrummet? Du försöker inte på allvar hålla det borta från all exklusiv orange energi och kul? Nej, det blir inte rätt. Återigen är ett badrum inte platsen att överdriva den orange färgen eller göra den positivt mer frodig med den, det är därför du måste hålla fast vid ljusa nyanser.

Ha en fyrkantig orange metallram byggd för din badrumsspegel, det skulle se fantastiskt ut, det är okej om det är i koppar också. Detsamma gäller för alla tillbehör som du ska införliva i badrummet. Ganska sett räcker det med en lätt badrumshandduk eller en texturerad orange matta för att ha en nyans av orange i ditt badrum.

Foto: apartmenttherapy

Vit med orange 

Det här är ganska konstigt men i slutet av dagen får jobbet gjort. Överväg att välja en hel vit inredning, vitt tak, vit färg och allt. Nu, innan det börjar bli lite pastigt, introducera den orange-svarta kombinationen för att lyfta upp det hela.

Du kan göra det genom att antingen införa en stor målning hälften i orange och hälften i svart eftersom det skulle få jobbet gjort. ELLER om det inte passar dig så avslutas moderna möbler helst i aluminium- eller järnramar med en svart och en härlig orange tavla för att passa med den vita och svarta duon som du har på gång.

Slutliga tankar om orange inredning

I slutet av dagen kan det vara lite skrämmande att välja orange heminredning.  Du måste engagera dig i mycket designelement och göra planer bara för att ändra eller helt ändra dem i slutändan. Men en sak är säkert orange inredning härlig och livlig båda två på samma gång.

Det är varken för töntigt eller för överväldigande, precis rätt blandning av färg för att få hela stället att gå ihop. Det kommer inte att vara fel att säga att med orange färg har det en perfekt designåtergivning för ditt moderna eller moderna hem. Dessutom är 80-talet trendigt igen och vi minns väl alla att orange och neon var farligt rätt redan back then.

Dare to go orange!

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

14 kommentarer

Ely måndag, augusti 6, 2012 - 08:25

Lovely inspirations. Love it, love it! .D beautiful colours, they remember me the sunset… Lots of kisses, have a good day my friend! :)

Svara
Lilli måndag, augusti 6, 2012 - 13:45

these colors together are so great Maria, dont know but make me think of YSL!:) Kisses!:*

Svara
Sue Schlabach måndag, augusti 6, 2012 - 16:14

I love it. Ever since I first saw this combination in an Indian sari (as a child), I can’t get enough of it!!

Svara
Chanel Jibal måndag, augusti 6, 2012 - 16:18

That outfit the girl has on… I NEED.

Svara
Connie måndag, augusti 6, 2012 - 17:20

When I was a child shocking pink and orange were my two favorite crayon colors. I would use them so much. I wore them down to little nubs.
Connie*

Svara
The Buzz Blog måndag, augusti 6, 2012 - 20:46

Love this color combo and that table setting is beautiful! Have a great week, Maria.
xxoo
C + C

Svara
Marella tisdag, augusti 7, 2012 - 14:41

Very inspiring post!

Looooove your blog! Following on Bloglovin! Hope you’ll follow me back! <3

Svara
noemelia tisdag, augusti 7, 2012 - 23:20

que bonitas fotos de decoración
gracias por pasarte por mi blog
te sigo
un besoo

Svara
thechilicool tisdag, augusti 7, 2012 - 23:21

Your posts are always such a travel into the land of dreams, amazing !!! ish I could have everything you posted !

Alessia

THE CHILI COOL

FACEBOOK

Svara
Entre tiemposy bohemia onsdag, augusti 8, 2012 - 00:22

Hola Maria!! desde Buenos Aires leyendo tu blog, esta entrada me ha encantado estos colores son divinos y muy latinos me encanta el naranja y va muy bien con el cereza.
Uso mucho la paleta de naranjas, mi living esta decorado en esos tonos, tengo fotos publicadas en mi blog.Besos!!.Marcela

Svara
Rocio @ Casa Haus onsdag, augusti 8, 2012 - 05:15

Quite a beautiful match… I love how well they look together!

Svara
Inge onsdag, augusti 8, 2012 - 09:27

The more colours the better! And I love all kinds of pink, orange & reds, so this post was one of my favourites. :-) Too bad we have lots of rain now in Belgium, but I try to get that summer feeling by wearing bright and fun colours. Maybe that way the sun will come back soon. ;-)
Much love, Inge x

Svara
Kristin onsdag, augusti 8, 2012 - 23:10

Kjempefine farger – veldig inspirerende! Håper du har en fin sommer :)

Kristin xo

Svara
emily torsdag, augusti 9, 2012 - 20:13

One of my absolute favorite color combos! LOVE this post!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 kommentarer 408 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis