Öka värdet på din lägenhet inför försäljning – måla om

Planerar du att sälja bostaden snart? Då bör du överväga att måla om först. Att ge väggar och tak ny färg är förmodligen det enklaste sättet att öka värdet på lägenheten inför en försäljning. Med ljus målarfärg kan lägenhetens rum fräschas upp rejält, vilket uppskattas av spekulanter på visningen.

Ett enkelt sätt att öka värdet

Att måla om lägenheten är ett snabbt och relativt billigt sätt att höja värdet på bostaden. Många mäklare rekommenderar att måla om inför en lägenhetsförsäljning eftersom att nymålade väggar kan ge en värdeökning på upp till fem procent. Målarfärg är inte särskilt dyrt, men det kan skapa en stor förvandling i hemmet eftersom målningen sker på stora ytor. Ett gulnat tak och slitna väggar kan göra att lägenheten känns gammal och sunkig, men genom att måla om kan du snabbt skapa ett fräscht intryck.

Nymålade väggar, tak och köksluckor ger samma intryck som en nyrenoverad bostad, men kostnaden är betydligt lägre. Det bästa är att anlita en duktig målare Stockholm för att försäkra dig om att arbetet blir utfört på ett professionellt sätt. Du kan såklart måla om själv, men när du anlitar en professionell målare så kommer resultatet garanterat att bli snyggt.

Måla i ljusa, neutrala färger

Ljust och fräscht är ledorden när du ska måla om inför visningen. Vi rekommenderar att du målar väggarna och taket i ljusa och neutrala färger eftersom det passar de flesta preferenser och inredningsstilar. Väggar och tak är dessutom stora ytor och därför är det bra med kulörer som inte sticker ut för mycket.

Ljusa färger ger fräschör och rymd

Ljusa färger förstorar och mörka färger förminskar. Därför är det nästan alltid rekommenderat att måla väggar och tak i ljusa färger. Genom att använda dig av ljusa kulörer i färgsättningen kan du skapa en illusion av att lägenheten är större än den faktiskt är. Ljusa färger ger rymd, vilket är önskvärt hos i princip alla spekulanter på visningen.

Om du vill skapa en känsla av att rummet är luftigt och stort bör du satsa på ljusa färger på väggarna, exempelvis:

  • Vitt
  • Ljusgrått
  • Benvitt
  • Greiget
  • Sand

Om du har svårt att bestämma dig för en färg så kan du välja vitt. Vita väggar är tidlöst och klassiskt och är därför ett säkert kort inför visningen. Vitt är dessutom lättmatchat och kommer därför passa bra till inredningen som du har. Om du tycker att vitt ger ett för sterilt och kallt intryck kan du välja en annan ljus färg, exempelvis ljusgrått eller benvitt.

Glöm inte bort att även måla om hallen i en ljus färg. Hallen är det första som besökarna på visningen kommer att se. Se därför till att lägga lite extra krut på att skapa en luftig och välkomnande hall. En vacker spegel på nymålade väggar kan få hallen att verka rymligare. Även köksluckor kan målas eller lackas om för att piffa upp bostaden.

Neutrala färger passar alla inredningsstilar

På visningsdagen är det viktigt att spekulanterna kan se sig själva i lägenheten. För att sälja bostaden till ett högt pris bör lägenheten tilltala så många spekulanter som möjligt. Neutrala färger gör det lättare för potentiella köpare att föreställa sig hur det skulle se ut om de bodde i lägenheten. Neutrala färger passar ihop med många olika inredningsstilar och gör det lättare för spekulanterna att visualisera hur det skulle se ut med de egna möblerna i lägenheten.

Undvik mörka färger och mönster

Mörka färger förminskar rummet och gör att bostaden kan se mindre ut än vad den är. Nästan alla som planerar att köpa en lägenhet vill ha en stor och rymlig bostad. Därför rekommenderar vi att du inte målar väggarna i en mörk färg. Undvik även eventuella mönster, starka färger och fondväggar eftersom det kan ge ett rörigt intryck. Håll det enkelt och satsa istället på ljusa och neutrala färger.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 283 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis