Därför måste ni besöka odense i danmark

Därför måste ni besöka Odense i Danmark

Innehållsförteckning

Jag har varit i Danmark igen och denna gång har jag besökt dem urmysiga lilla staden Odense. Denna lilla by är ju mest känd för att den kända sagoförfattaren HC Andersen kommer från där. Men Odense som stad har så mycket mer att erbjuda än att bara sen Andersens hus. Det slog mig direkt vilken bra shoppingstad Odense är till att vara så pass liten till storleken.

Den första butiken jag botaniserade i var en superbra hälsokostbutik som hette Natural Foods. Sedan fortsatte jag till ett härligt bageri rakt över gatan och köpte en läcker chokladbrownie. Sedan vandrade jag vidare längs de kullerstensbeklädda gatorna och fönstershoppade i mysiga butiker av alla dess slag. Samt åt en av de godaste truffel hamburgare någonsin.

LÄS MER: Top 5 bästa Viking Line båtar

Här har jag fångat staden Odense på mitt eget vis och det sägs ju att bilder säger mer än tusen ord!

Denna butik ovan bara MÅSTE ni besöka! De har superfina kläder och inredning. Det är sådana saker man inte hittar i var mans garderob och hem, utan mer unika saker. Nedan ser ni bara några av alla fina saker de har!

ODENSE MYSIGA SHOPPING GATOR

Staden har även massa små fina delikatessbutiker. Där kan ni botanisera i läckra ostar och fina inhemska viner. Ja Odense är helt klart en stad för finsmakare!

I butiken ovan som ligger i slutet av shoppingatan i centrum, kan ni fynda fina Danska retro prylar.

Jag älskar ju som säkert många vet nu att köra escooter. Hittade en Voi i Odense och såklart var jag tvungen att köra en tur. Och jag ångrar inte, för det var en av de vackraste cykelvägar jag kört på. Omringad av vackra gamla hus, väldoftande lavendel och frodig grönska. Jag rekommenderar detta verkligen, ta en tur runt på cykel eller escooter och se mer av de makalöst vackra omgivningarna utanför staden också.

4 ställen ni måste besöka i Odense

HC Andersens museum

Odense är HC Andersens födelseplats, författaren var en bland de mest globalt kända sagoförfattarna genom tiderna. Hans berättelser fortsätter än idag att läsas av besökare i alla åldrar och hans sagor har även översatts i mäktiga över 125 olika språk.

Även om du inte känner till HC Andersen som person så kommer du förmodligen att veta med några av hans sagor, som tex. Den lilla sjöjungfrun och Den fula ankungen.

Egeskov slott

En av en av de mest fantastiska attraktionerna på Fyn är Egeskov slott. Bege dig drygt 30 kilometer söder om Odense till Kværndrup, där du säkert kommer att upptäcka det bäst bevarade vallgravsslottet i Europa.

Det extravaganta slottet byggdes 1554 med sengotisk exteriör och renässansinteriör. Även om den var fridfull och även idealisk idag, var den från början tänkt som en stödstruktur.

Slottet är omgivet av vatten och består av 2 långa byggnader förbundna med en dubbel väggyta. Det innehåller också olika försvarsfunktioner som pilskåror och även skållningsöppningar.

Den Fynska staden

Du behöver inte åka långt från stadskärnan för att uppleva det danska livet på 1850-talet. Gå tillbaka i tiden med en resa till Fyns by, en av Odenses ledande turistattraktioner, och fördjupa dig också i en lantlig stad från 1800-talet.

Miljön är autentisk och även historiskt korrekt, med 25 korsvirkesgårdar samt strukturer som ursprungligen kommer från närliggande funska byar.

Odense katedral

Saint Canute’s Sanctuary, mycket mer känd som Odense Basilica, för ett utmärkt exempel på blockgotisk design. Byggandet av den befintliga katedralen på Klosterbakken färdigställdes 1499 och ersatte en tidigare romansk ram som motbevisades på 1200-talet. Väl värd ett besök!

Slutsummering

Ja åker ni till Danmark så har ni massa orsaker som ni sett i detta inlägg att besöka den vackra staden Odense. Daanmark är så mycket mer än Köpenhamn och Fredrikshamn. Landet har små mysiga byar bara ni beger er ut i landet.

Att ta sig till Odense gör man bäst med tåg och från Köpenhamn där jag åkte från, tar det lite mindre än 2 timmar.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024