Några trender till trädgården 2022

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är dags att börja titta på trädgårdstrender. Det finns mycket inspiration att hämta om man vill inreda uteplatsen. Kanske vill du bygga en altan? Eller bara göra lite förändringar som kan skapa mer liv i din trädgård? 

En av de stora trenderna just nu är helt klart uteplatser med matplatser. Att sitta ute och äta i sin trädgård eller på altanen är något som verkligen har blivit populärt under de senaste åren. Det finns många olika sätt att inreda en sådan uteplats med utemöbler, men det viktigaste är att man skapar en mysig atmosfär där man kan njuta av maten och sällskapet.

En annan intressant trend är att använda trädgården som en förlängning av hemmet. Det vill säga att man inreder den på ett sådant sätt att man verkligen kan umgås där i alla olika väder. Detta innebär ofta lite mer arbete med t. ex markiser, men det är absolut värt det om man har möjlighet!

Några trädgårdstrender

Lyxiga uteplatser: Att spendera tid i sin trädgård är en skön och avkopplande aktivitet. Men det finns de som tar det steget längre och gör trädgården till ett andra hem. Detta innebär ofta en investering i lyxigare möbler och belysning, för att skapa en atmosfär som påminner om ett mysigt café eller restaurant.

Detta kan låta som en dyr investering, men det behöver inte vara det. Det finns många olika alternativ för hur man inreder en lyxig uteplats, och det viktiga är att man hittar något som passar just din trädgård och budget. Kanske gillar du antika möbler, eller söker efter modern design? Detta är bara några av de valmöjligheter som finns, så det finns något för alla smaker. Oavsett vad du väljer, så är en lyxig uteplats en perfekt plats för att njuta av maten och sällskapet på en varm sommardag. Så ta chansen att skapa något unikt i din trädgård.

Minimalistiska trädgårdar: En annan trend som har blivit mer och mer populär i trädgårdsdesign är den minimalistiska stilen. Detta innebär en ren och avskalad design, med fokus på naturliga element som stenar, vatten och gröna växter.

Trädgårdar med mycket grönt: Gröna växter är en given ingrediens i alla trädgårdar, men det finns de som tar det steget längre och skapar helt gröna uteplatser. Detta gör man genom att plantera tätt och använda gröna växter som staket och trädgårdsmöbler. Det är en mycket avkopplande och lugnande stil, perfekt för de som vill koppla bort från vardagen.

Sist men inte minst är det många som börjar inse hur viktigt det är att ha en trädgård som är miljövänlig. Det finns idag många olika produkter och material som gör det möjligt att skapa en ekologisk trädgård, och dessa blir allt mer populära. Så om du vill vara lite mer hållbar i din trädgårdsplanering så kan detta vara något för dig!

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 222 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis