Så får du en mysig uteplats – 6 tips

Letar ni Inspiration för en mysig uteplats ? sluta leta för i denna artikel går vi igenom alla tips för en mysig uteplats. Vem vill inte få en lyxig uteplats? Grejen är att man kan pimpa uteplatsen mysig, enkelt och billigt. Att ha mysiga fester på uteplatsen långt in på sensommarkvällarna kan bli den bästa laddningen inför en lång mörk höst. Säsongen mellan sommar och höst har andra mer gula gyllene färgnyanser än vår/sommar. Detta går fint att ta upp i dukningen och sedan addera lite rostrött och höstligt i blommorna på bordet.

LÄS MER: Uteplats trender 2023 – detta trendar i sommar

Här är nu några köptips och inspiration för en mysig uteplats att njuta av hela sommaren!

Mysig uteplats

6 tips för en lyxig mysig uteplats

Hur gör man en mysig uteplats?

För att få till en mysig känsla behöver du rama in din uteplats. Det kan du göra med spaljéer, skärmväggar, staket eller gardiner. Men även en matta på golvet ramar in olika funktioner och skapar en ombonad känsla. Med ljusslingor och ljuslyktor skapar du myskänsla när kvällen kommer.
 1. Ha en snygg lyxig utematta som grund! Detta är grunden för en vacker lyxig uteplats.
 2. Addera vackra textilier i olika format. Detta ger genast uteplatsen en myskänsla. Det kan vara fina prydnadskuddar, utedynor till stolarna och mysiga plädar att värma sig med.
 3. Pimpa bordet med vackra blommor och detaljer. Detta är A och O för en mysig uteplats, så ta i lite extra med dekoren. Även att duka med vackert porslin höjer uteplatsen abnormt. Ta gärna inspiration från bilderna i detta inlägg.
 4. Ha levande ljus i lyktor lite överallt. Detta ger uteplatsen en magisk känsla.
 5. Satsa hårt på rätt utebelysning. Sätt upp ljusslingor runt uteplatsen för att lysa upp den även när det mörknat.
 6. Satsa på utemöbler i trä och rotting. Dessa gör att uteplatsen ser mer ombonad ut, än om ni kör gamla vita fula plastmöbler.

SHOPPA UTEMÖBLERNi hittar möbler ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

VÄLJ RÄTT UTEMÖBLER NOGA

En avkopplande uteplats utanför hemmet måste ha bekväma möbler. Därför är valet av utemöbler noga.  Vilken typ av möbel du väljer beror på storleken på området du har att göra med och den miljö du tänker skapa. Oavsett vad så se till att du skaffar hållbara och högkvalitativa utemöbler.

LÄS MER: Så målar ni utemöbler som ett proffs

Stil är också viktigt för att skapa ett mysigt uteliv. Låt ute bli som inne! Välj personliga detaljer och föremål, som skulle passa perfekt inne i ett vardagsrum. Tänk på exakt hur du kan skapa ett socialt rum med stolar, soffor och sidobord.

Satsa på blommor med mer mustiga och mörka färger, för en lyxig känsla. Låt resten av basen till dukningen gå i neutrala färger för ett balanserat stilrent uttryck.

SATSA PÅ RÄTT BELYSNING OCH TEXTILIER

Belysning och textilier kan förvandla ett gemensamt utomhusutrymme till en våt uteplats dröm. Du bör lyfta fram ljus och textilier för maximalt resultat, speciellt när du faktiskt har begränsad kvadratisk mindre utgrymme.

LÄS MER: 6 tips för att inreda balkongen

Överväg att lägga till trådfria solcellslampor till ditt yttre område (var dock uppmärksam på hur mycket ljus föremålet producerar – ditt område kan behöva extra ljus för att vara effektiv). Mysiga metallmöbler med helt nya kuddar och kuddar och lägg till överdrag för mycket mer komfort.

LYXIGA UTEMATTORBilliga utemattor hittar ni HÄR

Ursnygga billiga uteplats mattor för en lyxig fest med WOW känslan!

Ni hittar populär trädgårdssäng ovan HÄR

Att skaffa en lyxig trädgårdssäng gör genast att uteplats och trädgård får en mer mysig känsla.

LÅT INNE BLI SOM URE MED GRÖNT

Stärk principen för att leva inomhus/utomhus genom att ingjuta växter direkt i ditt rum. Placera lummiga träd i kanterna och lägg till krukväxter på borden. Använd vinstockar på spaljéer för att blockera fula vyer och för att ge personlig integritet.

Målet när man utvecklar ett mysigt utomhusboende är att åstadkomma en smidig koppling mellan insidan och utsidan av ett hem. Så, arrangera växter utanför som du skulle göra i ditt hem inomhus.

Uteplats trenden i år är “låt inne bli ute”

ADDERA ETT SPABAD FÖR HELG MYS

Ni hittar lyxigt Spabad ovan HÄR

Att ha ett Spabad på uteplatsen kan öka mys vibbarna markant! Här kan du sitta och bubbla och dricka skumpa med vännerna eller älsklingen på helgen. Häng gärna upp massa skön belysning runt badet, så kan ni mys bubbla långt in på natten:)

Slutsummering – mysig uteplats

Så där jag där fick ni några sköna enkla tips för en lyckad uteplats ända in på höstkanten. Jag gillar personligen Augusti/Sep perioden bäst då den inte är så semesterkaos som Juni/juli, massturismen är borta, vädret blir oftast mer stabilt och färgerna blir otroligt vackra i naturen.Fram för att förlänga sommaren!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024