fbpx

Modernt badrum – tips för ett trendigt badrum

Hur får jag ett modernt badrum? Den frågan har vi fått många gånger här på Inredningsvis och idag får ni alla svar ni behöver. Framför allt annat ska ditt badrum se och kännas rent. Det är trots allt dit du går för allt som rör personlig hygien. Och förutom en regelbunden städrutin för att se till att saker förblir glänsande och nya, spelar en genomtänkt design en ovärderlig roll för att skapa ett rent badrum som känns fräscht hela dagen lång. Det är här modern design kommer in.

LÄS MER: 10 tips att förvara badrumshanddukar perfekt och stilrent

Modern badrumsstil kan ha olika definitioner för olika människor. Dock finns några klara riktlinjer för ett modernt badrum och dessa kommer nu!

Foto: todomueblesdebano.com

Modernt badrum riktlinjer

• Minimalistiska silhuetter
• Coola stilrena material
• Toppmodern teknik och VVS
• Modern belysning

Planerar du att göra om badrummet till mer modernt? Här är några tips från framstående designers som du kommer att ha nytta av.

Lägg till en metallisk accent

Detta är ett snabbt sätt att lyfta ditt badrumsutseende. Även om koppar hyllar den industriella eran, har den fått en rejäl uppsving. Den roséguldfärgade nyansen används nu i kaféer och co-working-utrymmen, så varför inte ta med den till badrummet? Om du föredrar mer subtila nyanser, överväg krom- och guldscheman. Några klassiska sätt att introducera metall i ditt badrum utan att vara för klibbig eller påträngande är genom belysningsarmaturer, kranar och handdukstorkar.

KAKEL SHOPPEN

629 SEK/m2
879 SEK/m2
878 SEK/m2
419 SEK/m2
868 SEK/m2
1079 SEK/m2
469 SEK/m2
629 SEK/m2

Gå eklektisk

När det kommer till modern badrumsinredning är det inget som slår en eklektisk design. De senaste åren har sett att fler och fler husägare går mot strömmen och förkastar de konventionella reglerna för inredning. Att ha ett tidstypiskt hem betyder till exempel inte att du inte kan införliva modern badrumsinredning.

Det är nu vanligt att se ultramoderna hem övergå till traditionella tillflyktsorter med djärva färger och väggpaneler. Inredningsarkitekter hävdar att ”övergångsdesignen” sakta men stadigt slår rot. Även om det vanligtvis handlar om att blanda modernt med traditionellt, kan det också innebära att man blandar olika genrer, som lanthus och edgy industri. Transitional design är det perfekta sättet att skapa badrum som speglar din personlighet.

Svart badrumsmöbel ovan finns HÄR

Gör ett spegel statement

Med moderna badrum är utseendet allt, så överväg att kasta in en statement-spegel. Oavsett om du väljer en smart spegel med unika inställningar eller en utsmyckat inramad spegel för att skapa en samlingspunkt i ditt badrum, se till att ditt val speglar din personlighet. Det är också viktigt att komma ihåg att modernt inte alltid behöver betyda rena definierade linjer. Därför skulle det inte skada att få den där abstraktformade spegeln som du har tittat på så länge.

Installera ett stilrent modernt badrumsskåp

Naturligtvis behöver du en plats för att förvara dina handdukar, duschgeler, hårprodukter och ägodelar. Det är här ett badrumsskåp kommer in. Se till att det kompletterar ditt badrumsutrymme. För att förbättra synligheten, överväg att införliva LED-belysning i din förvaring. Alternativt kan du använda vävda korgar, klara burkar och akrylbehållare för att förvara dina saker.

Utforska färger och mönster

Om du inte tål ett neutralt badrum, gå till abstrakta mönster och djärva färger för att ge ditt badrum lite liv. Även om mörka badrum var en het trend kort, är det dags att gå tillbaka till ljusa färger och trevlig design. En bra idé att prova är att para ihop en pikant limegrön duschskärm med geometriska lyxiga vinylplattor.

Ni hittar badrumsskåp ovan HÄR

Vilka badrumsfärger är populära?

Det här är badrumsfärgerna du kan förvänta dig att se 2023 och kanske till och med under de kommande åren:
• Lugnande gröna
• Mjuk blues
• Varma jordfärger
• Kol och djärv svart
• Lyxiga juveltoner

Satsa på mysbelysning

Vem vill inte ha en avkopplande kväll i badrummet ur sin favoritvinflaska? Belysning är avgörande för att skapa en lugn och avkopplande atmosfär. Så undvik stark överväldigande belysning. Välj istället en källa med en mer diskret känsla och varmare ljus. Ett idealiskt val för ett modernt badrum är en design i industriell stil.

Ni hittar duschhörna ovan HÄR

Inred med vattentäta väggpaneler

I en tid där alla är villiga att betala för bekvämlighet letar människor ofta efter snabba och enkla lösningar för att renovera invändiga utrymmen. En sådan lösning är vattentäta paneler – ett injekteringsfritt sätt att uppgradera ditt badrum.
Vilka är fördelarna med att använda paneler i badrum?

Vattentät panel är bra på följande sätt:

• Att förbereda befintliga väggytor är inte nödvändigt
• Att fästa de prefabricerade panelerna är enkelt
• Det tar kortare tid att fixa vattentäta paneler än plattsättning
• De finns i toner som efterliknar betong

Överväg moderna badrumsplattor

Letar du efter moderna badrumsidéer med mönster och intresse? Ett geometriskt kakelschema för badrummet kommer utan tvekan att göra ett slående inslag i ditt badrum. Om du vill ha en dämpad finish är en monokrom version idealisk. Du kan koppla ihop den med mässingsbeslag för att skapa ett varmt, inbjudande utrymme.

Foto: elledecor

Skapa en kontaktpunkt

Att introducera en intrikat monokrom väggmålning är ett fantastiskt sätt att skapa en samlingspunkt i ditt moderna badrum. Den här funktionen drar blickarna till sig och ger en illusion av ett större utrymme, något som kommer att vara användbart om du har att göra med ett litet badrum. Komplettera looken med ett stilrent svart fristående badkar och statement-lampor.

Hur får man ett litet badrum att se större ut?

Här är några tips för att skapa en illusion av ett större utrymme i ditt lilla badrum:
• Släpp in mer naturligt ljus
• Montera stora speglar
• Håll dig till en färgpalett
• Göm förvaring bakom speglar
• Bli helvit
• Matcha golv- och väggfärger
• Experimentera med olika kakelstilar
• Textur över färg

Ta in lite färg med accentfunktioner

Monokroma och gråa nyanser är ofta att föredra för moderna badrum, så att välja accentfunktioner är alltid en fantastisk idé. Dessa funktioner lägger till intresse och färg till ditt utrymme. Blush rosa och senapsgult skulle göra bra tillägg till ett grått schema.

Enligt designers kan ett badrum som inte får tillräckligt med naturligt ljus dra stor nytta av fylliga färger. Dessa färger leker med artificiella ljuskällor för att göra ett stiluttalande. Att måla badrumsmöbler i liknande toner bidrar till den dramatiska effekten av ett mörkt badrum.

Välj naturliga material för att skapa en modern twist

Att använda naturmaterial är nyckeln till att skapa ett varmt och inbjudande modernt badrum. Det är därför en utmärkt idé att införliva trä- och stenaccenter i ett elegant system. Att göra det lägger till intresse och textur till ditt moderna badrum utan att ge avkall på dess minimalistiska känsla.

Ni hittar duschvägg ovan HÄR

Slutsummering – modernt badrum

Till en början kan det verka som en uppförsbacke att inreda ditt badrum för att uppnå det moderna utseendet, men med några justeringar här och där kommer allt att bli bra. Allt du behöver veta är material, färger, mönster och möbler som du ska använda, och du kommer garanterat få till ett trendigt badrum.

KAKEL SHOPPEN

629 SEK/m2
879 SEK/m2
878 SEK/m2
419 SEK/m2
868 SEK/m2
1079 SEK/m2
469 SEK/m2
629 SEK/m2

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis